Автор |
Сообщение |
Haluna
|
Добавлено:
Пн, 14 Дек 2015 23:18 |
  |
Добрый вечер! Подскажите, пож-та, как правильно указать мету дослідження при выполнении оценки квартиры для суда при разводе. Мета оцінки: Визначення ринкової вартості об’єкта оцінки для цілей оподаткування згідно законодавства (ст. 7 Закону про оцінку…). Но как правильно указать мету дослідження? Спасибо. Если есть возможность, отправьте на мой эл. адрес: galiy__b@mail.ru |
|
|
  |
 |
Francuzzz
|
Добавлено:
Вт, 15 Дек 2015 09:44 |
  |
я обычно просто пишу "визначення ринкової вартості об'єкту оцінки для суду" и никогда ни у кого вопросов не возникало |
_________________ Кто понял жизнь работу бросил |
|
   |
 |
Olenka
Оценщик
|
Добавлено:
Вт, 15 Дек 2015 11:10 |
  |
Или так "визначення ринкової вартості об'єкту оцінки для проведення цивільне - правової угоди" |
|
|
  |
 |
Mary

|
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 08:07 |
  |
|
    |
 |
Olenka
Оценщик
|
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 10:14 |
  |
Mary писал(а): |
Процесс суда не является цив.-правовой угодой |
Буду знать Я для суда делала недавно - чего то было связано с наследством, юрист сказал так написать - неправильно? |
|
|
  |
 |
Mary

|
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 14:04 |
  |
Имхо, юрист заранее для сделки цель прописал. Но если решение суда "провести оценку для дальнейшего рассмотрения дела" - то это таки для суда.
Может какой юрист тут есть и объяснит  |
_________________ Стань донором - спаси жизнь |
|
    |
 |
VladimirVI

|
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 14:32 |
  |
Mary писал(а): |
провести оценку для дальнейшего рассмотрения дела |
Визначення ринкової вартості майна для вирішення питання щодо права власності на нього у судовому порядку.
Але виникають суперечки щодо належного замовника з огляду на вимоги абз.2 ст.11 ЗУ від 12.07.2001 №2658-II "Про оцінку майна ..." в частині укладання угоди на проведення такої оцінки. |
|
|
  |
 |
edgar_po

|
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 19:56 |
  |
VladimirVI писал(а): |
виникають суперечки щодо належного замовника з огляду на вимоги абз.2 ст.11 ЗУ від 12.07.2001 №2658-II "Про оцінку майна ..." |
Шановний, уважно вивчайте НПА, прочитайте абзац 1 ст. 10 ЗУ. |
|
|
  |
 |
VladimirVI

|
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 12:38 |
  |
edgar_po писал(а): |
виникають суперечки щодо належного замовника з огляду на вимоги абз.2 ст.11 ЗУ від 12.07.2001 №2658-II "Про оцінку майна ..." |
Шановний, уважно вивчайте НПА, прочитайте абзац 1 ст. 10 ЗУ. |
Стаття 10. Підстави проведення оцінки майна
Оцінка майна проводиться на підставі договору між суб'єктом оціночної діяльності - суб'єктом господарювання та замовником оцінки або на підставі ухвали суду про призначення відповідної експертизи щодо оцінки майна
Вимоги абз.2 ст.11 ЗУ від 12.07.2001 №2658-II "Про оцінку майна ..." стосуються замовника оцінки, а не ухвали суду.
Тільки призначення експерта з огляду на вимоги ЦПУ України дає можливість суду отримати належні докази по справі.
У більшості випадків призначення спеціаліста (оцінювача) зумовлено або відсутністю експертів у даній місцевості, або досягненням розумного строку проведення дослідження, т.я. ні для кого не є таємницєю, що строк проведення експертизи у НДІ сягає від півроку і більше. |
|
|
  |
 |
edgar_po

|
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 12:48 |
  |
строк проведення експертизи у НДІ сягає від півроку і більше |
в соседней ветке по Николаеву за две недели сделали. |