Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Оцінка силосної ями Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Автор Сообщение
alex_s

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 14:00 Ответить с цитатойВернуться к началу

Трудновато будет обосновать надбавку к рыночной стоимости (Спеціальна вартість - сума ринкової в...)
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
K_BM

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 14:51 Ответить с цитатойВернуться к началу

В продовження теми, наводжу приклади.

Будівля корівника, не використовується. Стіна - цегла, колони бетонні, перекриття - ребристі з/б плити. Загальна площа 4000 кв.м. 84584 грн. (або 21грн/кв.м.) koryukovka.do-ua.com. Донецька область

Будівля корівника, не використовується, бетонні колони, перекриття - бетонні ребристі плити, регеля. Земельна ділянки 3 га. Загальна площа 3540 кв.м. 110000 грн. (або 31/грн/кв.м.) emarket.ua/objavlenie/prodam-zernosklad-IDAOy6.html. Луганська область.

Зерносклад, цегла, під'їзд асфальтований. Загальна площа 250 кв.м. 23000 грн. (або 92/грн/кв.м.). Сумська область. http://emarket.ua/objavlenie/prodam-zernosklad-IDAOy6.html
---------

Тваринницький комплекс із загальною площею корівників - 8000м2 + овочесховище та силосні ями. Асфальтовані доріжки, Водопровід. Електропостачання. Стіни - черепашник, перекриття - з/б плити, колони. Земельна ділянка. Вартість пропозиції – 1476000 грн (або 184,5 грн/кв.м. площі корівників). В приміській зоні м. Одеси (Біляївський район, Об'їзна дорога). capital.com.ua. В одиничну вартість входять і ями, і дороги, і ЛЕП, свердловини і інші допоміжні приміщення. А тепер, не складно підрахувати, яка загальна сума зносу відносно вартості заміщення (відтворення), яку можемо отримати за даними УПВВ і вартістю пропозиції, яка існує на ринку. І ця сума зносу буде притаманна для всього комплексу. А тепер потрібно подумати, чи є додатковий знос саме для силосної ями як окремого об'єкту? Або визначений показник загального зносу всього комплексу можемо застосувати і до силосної ями, вартість якої визначена окремо за даними УПВВ????

Потім, суто для себе, складіть кошторис витрат (без кошторисного прибутку, різних видів покриття і все інше що передбачено ДБН) «+» вартість отриманих активів . Результат буде, в залежності від матеріалу, від 20 до 70 грн./кв.м. Тобто, фактично приблизна вартість подібних об'єктів, які пропонуються на відкритому ринку.

Крім того, є поняття «польовий» маркетинг, який не можливо підшити до Звіту. Але він підтверджує дані розрахунки.

Для довідки. Інформація суто маркетингова. Одинична оренда складських приміщень, які перероблені з колишніх ферм, будівель АТП, в Комінтернівському районі (тільки не біля моря): №1 – 2,2 грн/кв.м.; №2 - 2,77 грн/кв.м. Ось рахуйте.

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 16:00 Ответить с цитатойВернуться к началу

K_BM писал(а):
Чи Ви вважаєте, що витратний підхід - не ринковий підхід?

Я "вважаю", что оценщик, задающий такой вопрос получил КС "за сало". Для тех, кто не оценщик: смотрим НС №1, там перечень рыночных и нерыночных видов стоимости.
Юта

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 16:10 Ответить с цитатойВернуться к началу

Albano2 писал(а):
K_BM писал(а):

Я "вважаю", что оценщик, задающий такой вопрос получил КС "за сало". Для тех, кто не оценщик: смотрим НС №1, там перечень рыночных и нерыночных видов стоимости.

Shocked
А как же тогда быть с п.14 того же НС1:
Цитата:
14. Визначення ринкової вартості об'єкта оцінки можливе із
застосуванням усіх методичних підходів у разі наявності необхідної
інформації
.
K_BM

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 16:13 Ответить с цитатойВернуться к началу

Albano2 писал(а):
K_BM писал(а):

Можливо я не зрозумів хід Вашої думки. Але розмова Вами велась про методичні підходи, а Ви зараз «про види вартості». Визначення ринкової вартості об’єкта оцінки можливе із застосуванням усіх методичних підходів у разі наявності необхідної інформації.
Ви тільки правильно зрозумійте, зараз ми не встановлюємо істину, ми просто обговорюємо ситуації, бо об'єкт, і справді, не такий вже й простий в багатьох обґрунтуваннях.

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 16:14 Ответить с цитатойВернуться к началу

Юта писал(а):
14. Визначення ринкової вартості об'єкта оцінки можливе

На ваш вопрос можно ответить просто выделив нужное слово Smile

Добавлено спустя 3 минуты 42 секунды:

K_BM писал(а):
об'єкт, і справді, не такий вже й простий

я не вижу никаких сложностей в выполнении данной работы, зачем усложнять? УПВС и т.д.
Юта

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 16:22 Ответить с цитатойВернуться к началу

Albano2 писал(а):
я не вижу никаких сложностей в выполнении данной работы, зачем усложнять? УПВС и т.д.

Честно говоря, согласна. И износ сроком жизни.
Albano2

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 16:23 Ответить с цитатойВернуться к началу

Давайте спросим автора темы - получил ли он помощь для работы?
Юта

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 16:29 Ответить с цитатойВернуться к началу

Albano2 писал(а):

Laughing Да ладно, все уже так устали от "околооценочных" тем, что рады помогать даже не за "спасибо", а исключительно для собственного удовольствия! Smile
K_BM

СообщениеДобавлено: Чт, 16 Янв 2014 16:37 Ответить с цитатойВернуться к началу

Albano2
Нічого проти УПВВ я не маю. І все ж, оцінювач повинен обґрунтувати суму (показник) всіх видів зносу, які притаманні об'єкту. Якщо не помиляюсь, п.40 НСО№1. Якщо проблем з визначенням фізичного зносу відсутня, то з іншими видами зносу - потрібно подумати як це зробити.
І якщо, додатково, знаючи ситуацію з ціноутворенням даних об'єктів, в розділі «аналіз ринку» чи в іншому розділі звіту, оцінювач визначить мінімально можливу вартість (тобто вартість ліквідації), нічого поганого чи суперечливого не буде. Це буде як червоний прапорець – «нижче не можна». Не знаю, можливо я не зміг донести власну логіку. Спишемо це на віртуальний спосіб спілкування.

Добавлено спустя 1 минуту 8 секунд:

Юта писал(а):
Albano2 писал(а):

а исключительно для собственного удовольствия! Smile

100%.

СообщениеДобавлено: Пт, 17 Янв 2014 21:37 Ответить с цитатойВернуться к началу

Хочу уточнити. Силосна яма має розміри: 36 м. - довжина, 2,7 м. - ширина однієї стіни ями, 9 м. - ширина ями(відстань від однієї стіни ями до іншої). Матеріали стін: бетонні плити, основа бетонна. На мою думку дані з УПВВ потрібно брати із зб.26, т.1, табл. 63. Але не можу зрозуміти, що мається на увазі під відновною вартість 1 т. ємкості. Якщо можна то наведіть будь-ласка приклад розрахунку.
Юта

СообщениеДобавлено: Пт, 17 Янв 2014 21:52 Ответить с цитатойВернуться к началу

discoman-flint писал(а):
Якщо можна то наведіть будь-ласка приклад розрахунку.
А смысл? Sad Sad Sad
zanoza
Spammer

СообщениеДобавлено: Пт, 17 Янв 2014 22:55 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
Але не можу зрозуміти, що мається на увазі під відновною вартість 1 т. ємкості.
ну у нее есть емкость. которая не равна объему. а равна количеству тонн силоса, который в нее влазит.
Плотность силоса зависит от некоторых факторов и прочее бла-бла-бла... в общем в гугле.
Albano2

СообщениеДобавлено: Пт, 17 Янв 2014 23:06 Ответить с цитатойВернуться к началу

K_BM писал(а):
Не знаю, можливо я не зміг донести власну логіку.

Та логика-то понятна и ноги ее растут из практики оценки оборудования... Но для оценки недвижимости ее обычно не применяют, да и лишнего городить в отчете не советую.
discoman-flint

СообщениеДобавлено: Сб, 18 Янв 2014 00:32 Ответить с цитатойВернуться к началу

zanoza писал(а):
Цитата:
Але не можу зрозуміти, що мається на увазі під відновною вартість 1 т. ємкості.
ну у нее есть емкость. которая не равна объему. а равна количеству тонн силоса, который в нее влазит.
Плотность силоса зависит от некоторых факторов и прочее бла-бла-бла... в общем в гугле.

Тоді виходить що в залежності від того з якої с/г культури силос, отримаємо різну масу силосу і отже різну вартість силосної ями, що є не правильно.

Перейти:   

Следующая тема
Предыдущая тема