Вітаю. В суді розглядається справа про виділ майна в натурі, а саме будинок з господарськими спорудами. Спір між двома співвласника. Згідно первинних даних Позивачу належало 135/200 частки, а відповідачу 65/200.
Через деякий час, як позивач так і відповідач здійснили самочинні добудови та реконструкції до будинку. Позивачем було легалізовано свою добудову, шляхом визнання права власності на добудову.
На даний час, по даній справі в суді було проведено судову будівельно-технічну експертизу. Так от виникнули питання:
- Чи включається до обєкту нерухомого майна, під час визначення реальних часток у спільній частковій власності, самочинні добудови, в тому числі узаконені та неузаконені, та чим це передбачено (експерт як нелегалізовану добудову так і легалізовану включим до загальної площі будинку, що підлягає виділу в натурі) ?
- виділ майна в натурі здійснюється з первинних даних та площі будинку, яка існувала в натурі, чи з фактичної площі на момент спору?
Крім того, експертом вирішено виділити в натурі в користь позивача частину самочинної нелегалізованої добудови, яка була зведена відповідачем
zanoza Spammer
Добавлено:
Пт, 03 Фев 2012 20:19
sasacaca, все вышеизложенное - это судебных экспертов удел. Не знаю, есть ли среди форумчан такие. Если есть - я их с интересом послушаю тоже.
sasacaca
Добавлено:
Пт, 03 Фев 2012 22:01
так в чому весь цирк, суддя відмовляється викликати судового експерта, що проводив експертизу в судове засідання
zanoza Spammer
Добавлено:
Пт, 03 Фев 2012 22:40
sasacaca, чем судья это мотивирует?
вообще-то есть закон "Про судову експертизу", там описаны все основные моменты.
sasacaca
Добавлено:
Сб, 04 Фев 2012 00:23
Як суддя пояснює, що є висновок експерта, і з нього все ясно. Як так зрозумів, як і експерт так і суддя є "колядниками"
Yourick
Добавлено:
Пн, 06 Фев 2012 07:52
Из небагатого опыта общения с судэкспертами:
1. Заключение судэксперта (ответ на вопрос суда) имеет статус свидетельствования в суде, он там подписывается об ответсвенности за дачу ложных показаний.
2. Судэксперта вызывают в суд, если в его заключении есть конкретные "непонятки", чтобы он их разъяснил :
- В моём случае судэксперт пришёл на 3-й вызов в суд.
- На суде судэксперт упёрся в свои специальные проф. знания и навыки (типа аналогом для 30-летнего дома он выбрал новые дома), но согласился по идеологическим вопросам, за которые ему бы пришлось ответить (как за дачу ложных показаний)
_________________ "я не оценщик, я только учусь"
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Пн, 06 Фев 2012 12:47
интересная ситуация.
мне кажется, что раз раздел уже былтои то, что люди достраивали и узаконили, долджно было войти в одну из долей. То что не узаконено, того де юре -нет и в разделе не участвует.
но это 100 % не дело оценщиков. это к судебным. мы не делим и не выделяем. только суд и судебные.
вы единсвенное что можете- это ОЦЕНИТЬ ВСЁ, на что есть документы- без выделения долей.
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме