Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Проект наказу ФДМУ Про внесення змін до деяких наказів ФДМУ Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Начать новую темуОтветить на тему
Автор Сообщение
Сергей_К



Возраст: 54
Сообщения: 2543
Откуда: Недалеко от Киева
СообщениеДобавлено: Вт, 14 Апр 2015 19:02 Ответить с цитатойВернуться к началу

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства"

Цитата:
Текст документу

від 7 квітня 2015 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________ Київ №__________



Про затвердження Порядку ведення
єдиної бази даних звітів про оцінку
для цілей оподаткування та нарахування
і сплати інших обов'язкових платежів, які
справляються відповідно до законодавства



Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань оціночної діяльності", статті 5 Закону України "Про Фонд державного майна України", постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2014 року № 358 "Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства"

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок ведення єдиної бази даних звітів про оцінку для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, що додається.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Фонду державного майна України від 10 червня 2013 року № 795 "Про затвердження Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 13 червня 2013 року за № 936/23468 (зі змінами).

3. Управлінню оцінки майна та професійної оціночної діяльності забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому законодавством порядку.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду державного майна України відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


В. о. Голови Фонду Д. Парфененко


Додаток


Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до деяких наказів Фонду державного майна України"

Цитата:
Текст документу

від 9 квітня 2015 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________ Київ №____________



Про внесення змін до деяких
нормативно-правових актів
Фонду державного майна України


Відповідно до Закону України від 29 травня 2014 року № 1284-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань оціночної діяльності", статті 5 Закону України "Про Фонд державного майна України", постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2014 року № 358 "Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства"

НАКАЗУЮ:

1. Заголовок наказу Фонду державного майна України від 30 жовтня 2001 року № 1996 "Про затвердження Положення про порядок стажування фізичних осіб, які пройшли навчання за програмою базової підготовки оцінювачів", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 листопада 2001 року за № 956/6147 (із змінами), викласти у такій редакції:

"Про затвердження Положення про порядок стажування фізичних осіб з метою отримання кваліфікаційного свідоцтва оцінювача"

преамбулу наказу викласти у такій редакції:

"З метою реалізації вимог статті 15 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", створення єдиного порядку стажування фізичних осіб з метою отримання кваліфікаційного свідоцтва оцінювача";

пункт 1 наказу викласти у такій редакції:

"1. Затвердити Положення про порядок стажування фізичних осіб з метою отримання кваліфікаційного свідоцтва оцінювача (додається).".

2. Преамбулу наказу Фонду державного майна України від 15 квітня 2004 року № 754 "Про затвердження Загальних вимог до навчальних програм навчання оцінювачів та підвищення їх кваліфікації", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 травня 2004 року за № 562/9161 (із змінами), викласти у такій редакції:

"Керуючись вимогами Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", рішенням Наглядової ради з питань оціночної діяльності від 08.04.2004, з метою удосконалення професійної підготовки оцінювачів та підвищення їх кваліфікації".

3. Затвердити Зміни до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України, що додаються.

4. Начальнику Управління оцінки майна та професійної оціночної діяльності забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому законодавством порядку.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Фонду державного майна України відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


В. о. Голови Фонду Д. Парфененко


Додаток

_________________
Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
zanoza
Spammer


Сообщения: 12986

СообщениеДобавлено: Вт, 14 Апр 2015 21:14 Ответить с цитатойВернуться к началу

Ух как ФГИУ раскочегарился! Успевай только изменения отслеживать...
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Борода
Тусовщик


Возраст: 52
Сообщения: 1590

СообщениеДобавлено: Ср, 15 Апр 2015 10:57 Ответить с цитатойВернуться к началу

Добавлено спустя 2 минуты 34 секунды:

Это позорище.
Тестирование затевалось ради создания коррупционной шарашки Тимощик и Ко, и в результате плодотворной работы в рабочей группе все осталось как и раньше.
Объясните мне кто нибудь, за что боролись-то?
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Оптимисты изучают английский, пессимисты- китайский, реалисты- автомат Калашникова.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
HUGO



Возраст: 45
Сообщения: 1254

СообщениеДобавлено: Ср, 15 Апр 2015 12:39 Ответить с цитатойВернуться к началу

В общем и целом первый документ нужный, он закрепляет права базы за ФДМУ, и убирает третьих лиц в этой схеме.
Теперь только ФДМУ может контролировать отчеты в плане их соответствия
законодательству и актам, он же и требует отчет в печатном (электронном) виде, он же рецензирует (если надо) и он же наказывает.
Я думаю теперь "торговцев шифером" станет меньше с одной стороны, а другие подумают 100 раз идти ли на риски. С учетом этого глядишь наша работа будет стоить несколько выше чем просто "за спасибо".
Единственно что напрягает - так это приостановка доступа к Базе по одной (нескольким) жалобам. Эдак и конкуренты могут по идее пакостить. Конечно пока разберутся и докажут не виновность время пройдет и упущенные возможности.
Может стоит не приостанавливать, а в случае явных доказательств только тогда "отсекать голову" ?
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mailПосетить сайт автораAIM Address
Remi



Возраст: 44
Сообщения: 125

СообщениеДобавлено: Ср, 15 Апр 2015 15:20 Ответить с цитатойВернуться к началу

HUGO писал(а):
Единственно что напрягает - так это приостановка доступа к Базе по одной (нескольким) жалобам. Эдак и конкуренты могут по идее пакостить. Конечно пока разберутся и докажут не виновность время пройдет и упущенные возможности.


Это не приостановка, а скорее пожизненное лишение СОДа в доступе к базе (п. 5.5). Причем по достаточно "размытым" основаниям.
Если для рецензирования отчета необходимо было заявление "пользователя" оценки и её результатов, то здесь достаточно некой "жалобы", или просто желания Фонда "під час виконання Розпорядником функцій, визначених у абзацах п’ятому, шостому пункту 2.2 розділу ІІ цього Положення".

З.Ы. Забыл например в карточке фонда указать класс капитальности здания или год его постройки - все, данные отчета не соответствуют данным в реестре. Пожалуйте на "пожизненное" Very Happy Любого можно так того, отлюстрировать)))

_________________
Умение задать вопрос, демонстрирует способность понять ответ.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Francuzzz



Возраст: 39
Сообщения: 508
Откуда: г. Полтава
СообщениеДобавлено: Ср, 15 Апр 2015 15:44 Ответить с цитатойВернуться к началу

Remi писал(а):
Причем по достаточно "размытым" основаниям.

почему по размытым? как я понял, то только в случае несоответствия данным в отчете с данными, внесенными в базу

_________________
Кто понял жизнь работу бросил
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
Remi



Возраст: 44
Сообщения: 125

СообщениеДобавлено: Ср, 15 Апр 2015 15:47 Ответить с цитатойВернуться к началу

Francuzzz писал(а):

почему по размытым? как я понял, то только в случае несоответствия данным в отчете с данными, внесенными в базу


Remi писал(а):
З.Ы. Забыл например в карточке фонда указать класс капитальности здания или год его постройки - все, данные отчета не соответствуют данным в реестре. Пожалуйте на "пожизненное"

_________________
Умение задать вопрос, демонстрирует способность понять ответ.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
zanoza
Spammer


Сообщения: 12986

СообщениеДобавлено: Ср, 15 Апр 2015 16:22 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
Aleksey Amfiteatrov Поговорил с ФДМУ. Это только сейчас "доехали" утвержденные Наказы из всех ведомств, в т.ч. и Минюста по выполнению Постановы 358 от 24 августа 2015. Рабочая группа готовит совсем иные документы, где нет тестов. Для нас это тоже неожиданность, но пояснение именно такое.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
HUGO



Возраст: 45
Сообщения: 1254

СообщениеДобавлено: Пт, 17 Апр 2015 14:03 Ответить с цитатойВернуться к началу

Реми, ну по идее, если красной звездочки не стоит, то этот пункт можно и вовсе не заполнять.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mailПосетить сайт автораAIM Address
Сергей_К



Возраст: 54
Сообщения: 2543
Откуда: Недалеко от Киева
СообщениеДобавлено: Вт, 21 Апр 2015 12:43 Ответить с цитатойВернуться к началу

Про внесення змін до наказу Фонду державного майна України від 14 березня 2002 року № 479 (Наказ від 24.03.2015 № 402)

_________________
Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
rozon



Сообщения: 233

СообщениеДобавлено: Вт, 21 Апр 2015 20:59 Ответить с цитатойВернуться к началу

Сергей_К писал(а):
Про внесення змін до наказу Фонду державного майна України від 14 березня 2002 року № 479 (Наказ від 24.03.2015 № 402)

И зачем в Заяве на выдачу сертификата СОД сегодня уточнять ? :
Цитата:
Підтверджую, що_______ не має ліцензії
(найменування юридичної особи або прізвище, ім’я та
по батькові фізичної особи – підприємця) на здійснення діяльності, яка відповідно до законодавства є виключною

или опять с дальним прицелом
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Сергей_К



Возраст: 54
Сообщения: 2543
Откуда: Недалеко от Киева
СообщениеДобавлено: Пт, 28 Авг 2015 11:03 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
26 серпня 2015 р.

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України"

Відповідно до статті 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" повідомляється про оприлюднення з 20 серпня 2015 року на сайті Фонду державного майна України (www.spfu.gov.ua, розділ "Нормативна база", "Проекти нормативних актів") проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України" (далі –наказ) з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

Метою прийняття проекту наказу є удосконалення роботи Екзаменаційної комісії та процедури підвищення кваліфікації оцінювачів, забезпечення підвищення рівня фахової підготовки оцінювачів шляхом зарахування навчання за програмами підвищення кваліфікації оцінювачів за різними формами, зокрема, зарахування участі оцінювачів у науково-практичних заходах як слухача та доповідача, опублікування статей, монографій та навчально-методичних посібників з питань оцінки і оціночної діяльності.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу Фонду державного майна України надсилати у письмовій та електронній формі протягом одного місяця з дня оприлюднення цього повідомлення за адресою: Фонд державного майна України, Департамент оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності, вул. Кутузова, 18/9, м. Київ 133, 01601, e-mail: gko@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" зауваження і пропозиції до оприлюдненого проекту наказу та аналізу регуляторного впливу зазначеного проекту надаються фізичними та юридичними особами, їх об'єднаннями, крім розробника, спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики – Державній регуляторній службі України на адресу: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11. Адреса електронної пошти: inform@dkrp.gov.ua.


Зауваження та пропозиції до проекту наказу прийматимуться Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення.



Директор Департаменту
оцінки майна, майнових прав
та професійної оціночної діяльності Н. Кравцова

Наказ "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України"

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України"

Аналіз регуляторного впливу наказу Фонду державного майна України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України"

_________________
Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
Звягин



Возраст: 50
Сообщения: 141

СообщениеДобавлено: Ср, 02 Сен 2015 08:27 Ответить с цитатойВернуться к началу

Тесты Тимощик помножили на ноль?
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Сергей_К



Возраст: 54
Сообщения: 2543
Откуда: Недалеко от Киева
СообщениеДобавлено: Пт, 09 Окт 2015 19:36 Ответить с цитатойВернуться к началу

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до наказів Фонду державного майна України від 27 березня 2006 року № 513 i від 19 грудня 2001 року № 2357»

Цитата:
Текст документу

від 6 жовтня 2015 р.



Проект
ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________ Київ №__________




Про внесення змін до наказів

Фонду державного майна України

від 27 березня 2006 року № 513

і від 19 грудня 2001 року № 2357





З метою приведення нормативно-правових актів Фонду державного майна України у відповідність із постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2014 року № 358 «Деякі питання реалізації положень Податкового кодексу України щодо оцінки майна» (із змінами)

НАКАЗУЮ:

1. Унести зміни до Положення про порядок анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності – суб'єктів господарювання та їх поновлення після анулювання, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 27 березня 2006 року № 513, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 квітня 2006 року за № 417/12291 (із змінами), виклавши його в новій редакції, що додається.

2. Унести до наказу Фонду державного майна України від 19 грудня 2001 року № 2357 «Про затвердження Порядку перевірки документів громадської організації (об’єднання громадських організацій), що претендує на визнання статусу саморегулівної організації оцінювачів (об'єднання саморегулівних організацій оцінювачів)», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 січня 2002 року за № 25/6313 (із змінами), такі зміни:

1) назву викласти в такій редакції: «Про затвердження Порядку перевірки документів громадської організації, що претендує на визнання статусу саморегулівної організації оцінювачів»;

2) пункт 1 викласти в такій редакції : «1. Затвердити Порядок перевірки документів громадської організації, що претендує на визнання статусу саморегулівної організації оцінювачів, що додається.».

3. Унести зміни до Порядку перевірки документів громадської організації (об’єднання громадських організацій), що претендує на визнання статусу саморегулівної організації оцінювачів (об'єднання саморегулівних організацій оцінювачів), затвердженого наказом Фонду державного майна України від 19 грудня 2001 року № 2357, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 січня 2002 року за № 25/6313 (із змінами), виклавши його в новій редакції, що додається.

4. Департаменту оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому законодавством порядку.

5. Цей наказ набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду державного майна України відповідно до розподілу функціональних обов'язків.

Голова Фонду

І. Білоус

Аналіз регуляторного впливу до проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до наказів Фонду державного майна України від 27 березня 2006 року № 513 і від 19 грудня 2001 року № 2357»

Пояснювальна записка впливу до проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до наказів Фонду державного майна України від 27 березня 2006 року № 513 і від 19 грудня 2001 року № 2357»

Положення про порядок анулювання сертифікатів суб'єктів оціночної діяльності – суб'єктів господарювання та їх поновлення після анулювання

Порядок перевірки документів громадської організації, що претендує на визнання статусу саморегулівної організації оцінювачів

_________________
Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
zanoza
Spammer


Сообщения: 12986

СообщениеДобавлено: Вс, 11 Окт 2015 10:26 Ответить с цитатойВернуться к началу

Сергей_К писал(а):
Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесення змін до наказів Фонду державного майна України від 27 березня 2006 року № 513 i від 19 грудня 2001 року № 2357»

не открывается сегодня, сайт на каникулах (электричество они что ли в серверной вырубают?).
Что там пишут нового-интересного-важного?
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Показать сообщения:      
Начать новую темуОтветить на тему


 Перейти:   



Следующая тема
Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме
Вы можете скачивать файлы в этом форуме