Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Оценка коридора... Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Начать новую темуОтветить на тему
Автор Сообщение
Анатоль



Сообщения: 645

СообщениеДобавлено: Ср, 11 Янв 2017 10:05 Ответить с цитатойВернуться к началу

Обычный коридор на втором этаже с офисными комнатами. Надо оценить одну комнату(50 кв.м.), а к ней придается весь коридор (80 кв.м). В н.в. арендуются другие комнаты этим же арендатором, но части коридора не придавались. Комнату оцениваем как обычно под коммерческое использование, а вот как быть с коридором? Если бы были все комнаты вместе с коридором, то все бы шло общей площадью, а как быть сейчас? Если представить коридор как коммерческое использование вместе с комнатой, то это ведь не верно...
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
TarasM



Сообщения: 66

СообщениеДобавлено: Чт, 27 Июл 2017 10:45 Ответить с цитатойВернуться к началу

Пропоную такі варіанти:
а) відштовхуватись від площі, що вказана у правовстановлюючих документах з урахуванням цих коридорів (якщо є цифра площі з коридором, то питання відпадають), тобто якщо коридор повністю юридично належить одному власнику, то він може користуватись ним як захоче (напр. як офісним приміщенням) (не розумію чому йому належить цілий коридор, можливо там якісь обмеження користування накладено (сервітут - право проходу)).
б) якщо коридор спільний для одного об'єкта, що поділений між співласниками частками, то оціняєте цілий об'єкт, а вартість розподіляєте відповідно до часток.
в) якщо операція здійснюється щодо якоїсь частини площі обєкта, то можна замовити в БТІ визначення розміру частки цієї частини площі від усього обєкта (БТІ може вказати, що кімната з коридором становить наприклад 17/100 від об'єкта).
г) якщо на власність коридору накледені обмеження (напр. право проходу),то потрібно врахувати, що не можливо повністю заборонити до нього доступ інших людей і зробити з нього офіс (тобто потрібно подумати як максимально ефективно використати площу коридору, наприклад зробити перегородку перед входом в кімнату, щоб утворився ще один відділ офісу, іншу частину площі можливо також використати як приймальню, для розташування меблів,реклами, тощо, тобто менш ефективно, за аналоги можна підшукати щось подібне).
д) у власності або інших документах власники могли на свій розсуд визначити режим користування спільними приміщеннями, тому це потрібно відповідно враховувати, оскільки така домовленість автоматично переходить новим власникам.
е) якщо кімнатам присвоєні окремі адреси, то питання складніше, потрібно більше інформації про документи та мету оцінки.


Стикався з такими випадками щодо коридору:
1. У площу окремої квартири була включена частина спільного коридору на двох власників (але поділ площі не відповідав рівному поділу на 2, а здається - пропорції кімнат, що не були у спільній власності, ця частина площі була врахована як загальна площа всієї квартири у власності).
2. Коли брали в оренду офіс комунальної власності, то площу коридору розділили на 3, відповідно до 3-х входів у різні офіси з цього коридору ( не памятаю тільки чи в рівній пропорції), але у Вашому випадку коридор належить одному власнику.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
paskaarty



Сообщения: 14

СообщениеДобавлено: Ср, 04 Окт 2017 21:12 Ответить с цитатойВернуться к началу

це дуже все заплутано(
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
OlgaBorisovna



Возраст: 40
Сообщения: 4

СообщениеДобавлено: Чт, 05 Окт 2017 10:36 Ответить с цитатойВернуться к началу

во-первых, надо смотреть план вашей квартиры
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Raduga



Сообщения: 194

СообщениеДобавлено: Вт, 17 Окт 2017 09:18 Ответить с цитатойВернуться к началу

Вибачте, але не зрозумілий, як би сказати, склад вихідних даних :
"Обычный коридор на втором этаже с офисными комнатами"...
Звичайний коридор в якій будівлі - адміністративній, житловій, ...
І на мій погляд, починати з аналізу - є ринок, порівнюєте, немає ринку, відповідні дії "для проведення оцінки нерухомого майна, ринок купівлі-продажу або оренди якого є обмеженим, спеціалізованого нерухомого майна, у тому числі нерухомих пам’яток культурної спадщини, споруд, передавальних пристроїв тощо"
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Показать сообщения:      
Начать новую темуОтветить на тему


 Перейти:   



Следующая тема
Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме
Вы не можете скачивать файлы в этом форуме