Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Консультация по оценке ущерба Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Начать новую темуОтветить на тему
Автор Сообщение
TriAlex



Возраст: 48
Сообщения: 2
Откуда: Винница
СообщениеДобавлено: Ср, 03 Мар 2010 16:20 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
КОМЕНТАРІ ДО РОЗРАХУНКІВ

Розрахунок збитків завданих орендарям внаслідок пошкодження товарного вигляду товарів після пожежі в _____________________.
Факт пошкодження встановлено при візуальному огляді та підтверджено Довід-кою про пожежу в ______ наданою Управлінням з питань наглядово –профілактичної діяльності головного управління МНС України.
Кількість товарів, що знаходилися на момент пожежі в торгівельному центрі встановлено на підставі Актів інвентаризації майна – інвентаризація проведена в присутності представників _________ та представників орендарів, Акти інвентаризації додаються.
Вартість товарів визначена на підставі накладних за якими отримувався товар та Актів інвентаризації в яких вказано роздрібна ціну реалізації по кожній позиції товарів.
Фізичний стан товарів після пожежі зафіксовано на світлинах, світлини дода-ються, фото фіксація проводилася 05.02.2010 р. В присутності представника ______________________.
Вартість відновлення товарного вигляду прийнята на підставі прайс - листів спеціалізованих клінінгових компаній та усереднена для кожної товарної групи.
За результатами огляду товарів можливо зробити наступні висновки:
1. Зовнішній вигляд товарів пошкоджено внаслідок забруднення сажею після пожежі.
2. Органолептичні якості товару змінено внаслідок впливу чадного газу – прису-тній сторонній запах.
3. Можливість відновлення товарного вигляду на момент огляду не визначена, однак за результатами співбесіди з працівниками різних клінінгових підприємств встановлено наступне – повернення товарного вигляду можливе в 80 – 90% випадках для різних груп товарів (корпусні меблі, м‘які меблі з шкіряною обшивкою, м‘які меблі з тканою обшивкою, інвентар та супутні товари).
В зв‘язку з невизначеністю можливості відновлення товарного вигляду товарів, які постраждали внаслідок пожежі в __________, втрати володарів товару визначаються в грошовому еквіваленті і складаються з наступних складових:
1. Прибуток недоотриманий Власниками товару в грошовому еквіваленті дорів-нює різниці між роздрібною та оптовою вартістю товарів та відсотки за невикористан-ня грошових коштів, відсотки за невикористання грошових коштів розраховуються як середні відсотки за банківським депозитом за період який прогнозується на усунення впливу пожежі від оптової вартості товарів, що знаходилися в ___________ згідно з Акта-ми інвентаризації.
2. Умовні витрати на приведення товару до первісного стану – витрати на очис-тку за даними клінінгових підприємств, усереднені по кожній з товарних груп та при-йняті від оптової вартості товарів.
3. Імовірність повного знищення товару та його непридатності до подальшої реа-лізації. Ця імовірність, за результатами розрахунків після опитувань керівників клінін-гових підприємств, складає у випадку усунення впливу пожежі у 80-90 випадках зі 100 від загальної кількості товару (1 - 100/[(80 + 90)/2]) × 100% ≈ 17,65%.
Тобто узагальнена формула визначення втрат власників товару, що постраждав внаслідок пожежі у __________ виглядає наступним чином:
В = (Цр-Цо)+Цо*Дсср+Цо*Цк+Цо*17,65% ,
де: В – сума втрат, Цр – роздрібна вартість одиниці товару, Цо – оптова вартість одини-ці товару, Дсср – середній розмір можливих нарахованих відсотків за усередненими ба-нківськими депозитами за прогнозний строк усунення наслідків впливу пожежі, Цк% - вартість очистки усереднена у відсотках від оптової вартості товарів, 17,65% - відсоток вірогідності повного знищення товару.
Обмежуючі умови:
Прогнозний строк усунення впливу наслідків пожежі прийнято у розмірі 3 – х мі-сяців, станом від дати проведення оцінки.
У разі оплати частини даних втрат у розрізі вартості очистки, або інших складо-вих необхідно буде проведення уточнюючого розрахунку по факту, з використанням даних які будуть отримані після проведення вищевказаних робіт.


У нас нет четкой методики определения ущербов такого рода, поєтому прошу просмотреть и прокомментировать
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
rudge



Сообщения: 4973

СообщениеДобавлено: Ср, 03 Мар 2010 16:30 Ответить с цитатойВернуться к началу

Вы уважаемый коллега чет все в кучу свалили.
Разбейте на две (может три) составляющие
1. Затраты на восстановление при условии восстановления на 100%
2. Тоже самое но восстановлен товар на ....% меньше (допустим 70%) То биш появился износ. Возможно затраты на утилизацию при невозможности восстановить
и реализовать.
И естественно затраты на приобретение. (опт)
3. Утерянная выгода. Вы ее попробовали просчитать.
Тока Вы апеллируете валовым доходом (Цр-Цо), а нужно ЧДП. Ваще то формула мягко говоря не очень, или распишите че где.
При этом попробуйте если сможете обосновать период реализации. Ведь товар уже какое то время пробыл в магазине на продаже. Это время нужно учесть.

_________________
Век живи век учись, а ...................
Самая большая ошибка это боязнь совершить ее!
Афоризм
... Если вы хотите завести себе кровных врагов - возьмитесь с друзьями за общее дело ...
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
zanoza
Spammer


Сообщения: 12986

СообщениеДобавлено: Ср, 03 Мар 2010 18:14 Ответить с цитатойВернуться к началу

Расчет ущерба зависит от условий страхового договора.
Упущенную выгоду еще надо доказать. Например, что вы эту мебель (или что там сгорело) имели намерение кому-нибудь продать. или как-то иначе на ней заработать. иначе нет у вас никакой упущенной выгоды...
Цитата:
Упущена вигода - доход або прибуток, який міг би одержати суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності в разі здійснення зовнішньоекономічної операції і який він не одержав внаслідок дії обставин, що не залежать від нього, якщо розмір його передбачуваного доходу або прибутку можна обгрунтувати.
ЗАКОН УКРАЇНИ ПРО ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНУ ДІЯЛЬНІСТЬ (ст.1) м. Київ, 16 квітня 1991 року N 959-XII
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Показать сообщения:      
Начать новую темуОтветить на тему


 Перейти:   



Следующая тема
Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме
Вы не можете скачивать файлы в этом форуме