Отже, продовжимо.
Першими кроками до створення спільної з Олегом оціночної компанії було вибрати назву компанії, знайти партнерів з її реєстрації та вибрати кведи, отримати СОД, орендувати невелике приміщення для початку та закупити обладнання і техніку першої необхідності.
Щодо назви компанії, то це питання вирішилося за один день. Я відкрила економічний словник, зробила 13 закладок в ньому, однією з яких була закладка на понятті
!
Moderator3:
удалено
, що повністю відображало мій тоді внутрішній світ. Перше слово було знайдено, залишилося друге. Пропозиція зі слова ЦЕНТР поступила від Олега і його зміст такий – завжди бути в центрі уваги, в центрі Києва, України тощо.
З реєстрації компанії також вирішилося дуже швидко. Ми знайшли бухгалтерську компанію, яка нам в цьому допомогла. Тільки зараз я чітко розумію різницю між бухгалтерською та юридичною компанією щодо реєстрації свого товариства. По вибору кведів не було досить складно, так як було і є багато інформації та обговорень на форум Вікно. Щодо пошуку приміщення, то не знаю як це трапилось, але мене набрав директор однієї ріелторської компанії і запропонував наш перший офіс в 6 кв. м. в напівпідвалі. Це були ідеальні 6 кв. м., в якому ми розмістили 2 столи, 2 стільці, 1 тумбу та 1 ноутбук на двох, старенький принтер, біндер і трубка телефону зі стаціонарною карточкою. Зі всього перерахованого нам належало всього три останні позиції. Одним словом, почати свій власний бізнес в оцінці можна практично без інвестицій, окрім розумових
Отже, від дня задуму до дня реєстрації компанії у нас зайняло всього 2 тижні. Ще приблизно 3 тижні і ми отримали Сертифікат. Все! Нічого складного. Ми знали, що всі випробування нас чекають далі – розробка бізнес плану компанії, її стратегічних та тактичних цілей, перші клієнти і замовлення, наймання персоналу і т. д.
Перший рік був дуже тяжкий для нашого бізнесу. У нас був один ноутбук і, відповідно, лише один міг працювати за ним, а інший розмовляв по телефону. Ми телефонували всім кого знали і не знали – нотаріусам Києва, банкірам, страховим компаніям, аудиторам, юристам, ріелторам, знайомим, друзям, колишнім колегам тощо. Також розносили буклети, пачки візиток, їздили на зустрічі щодо співпраці та акредитації. Одним словом, коли всі в офісі розходилися по домам ввечері, ми ще працювали, і коли всі приходили в офіс зранку, ми вже працювали.
Як зараз пам’ятаю перше наше замовлення з оцінки гаражу - перша паніка і захват від того, що у нас перший клієнт. Напевне, за 4 роки стажу в оцінці це було саме складне замовлення для мене, так як я займалася лише корпоративними клієнтами. Інші замовлення вже були від наших знайомих та друзів. І через місяць ми мали супер замовлення на той час – перший корпоративний клієнт.
Також досягненням 1-го року роботи було відкриття всіх затребуваних спеціалізацій з оцінки.
Напевне ця частина історії сама позитивна та сповнена надій на краще світле майбутнє спільного бізнесу, адже ми тоді ще не пройшли всі випробування, які нас спіткають у майбутньому і навіть про них і не знали.
Надіюсь, що молоді підприємці, які ще вагаються чи створювати свою компанію чи працювати як найманий працівник, ризикнуть всім.
Адже коли втрачати нічого, можна всім ризикнути і не пошкодувати про це.
Далі буде…
Всі коментарі зможу обговорити після всієї історії
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме