01.06.2012 Головне, щоб була оціночна вартість майна
Внесено зміни до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Мін'юсту від 22.02.12 р. № 296/5. Відповідно до змін нотаріус посвідчує договори відчуження нерухомого майна та рухомого майна (у тому числі транспортних засобів) за наявності оціночної вартості такого майна, яка визначена суб'єктом оціночної діяльності - суб'єктом господарювання приватної форми власності, виключним видом діяльності якого є оцінка для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів.
Проведення незалежної оцінки майна є обов'язковим у випадках застави державного та комунального майна, відчуження державного та комунального майна способами, що не передбачають конкуренцію покупців у процесі продажу, або у разі продажу одному покупцю, визначення збитків або розміру відшкодування, під час вирішення спорів та в інших випадках, визначених законодавством або за згодою сторін.
Наказ Мін'юсту від 21.05.12 р. № 766/5 набуде чинності з дня опублікування.
_________________ - А Польза - она кто?
- А Польза - это Польза! (с) "Стиляги"
polza
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 12:16
Звернула увагу на те, що в цих змінах до Порядку вчинення нотаріальних дій 766/5 зовсім не говориться тільки про фізичних осіб, проте говориться про всі без виключення "договори відчуження". Приватизація - це теж "договори відчуження"? Чи ні?
KsyShok
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 13:43
Я тоже обратила внимание, что под эти "зміни" попадают все договора.
Ребята, как сейчас работаем???
Цель оценки какую пишем?
Как быть с теми письмами о разрешении на работу, что фонд разослал?
Lovchiy
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 13:56
Приказ вступил в действие (публикации не было)? Действуйте (спокойно так, размеренно) согласно действующего законодательства.
_________________ Распределение ролей – вот пьесы ключевой момент
Moderator3 Moderator
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 13:58
KsyShok писал(а):
Я тоже обратила внимание, что под эти "зміни" попадают все договора.
Ребята, как сейчас работаем???
Цель оценки какую пишем?
Как быть с теми письмами о разрешении на работу, что фонд разослал?
_________________ Я живу на своїй, Богом даній, землі!
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 15:44
polza писал(а):
Звернула увагу на те, що в цих змінах до Порядку вчинення нотаріальних дій 766/5 зовсім не говориться тільки про фізичних осіб, проте говориться про всі без виключення "договори відчуження". Приватизація - це теж "договори відчуження"? Чи ні?
ну ак я ж сразу спросила- все протупили
SHE писал(а):
"проведення незалежної оцінки майна є обов'язковим у випадках застави державного та комунального майна, відчуження державного та комунального майна способами"
это шо...?
люди, которые творят нормативную базу по видимому НИКАК НЕ ПЕРЕСЕКАЮТСЯ МЕЖДУ СОБОЙ...даже не читают, что творят коллеги...
_________________ а знаешь, всё ещё будет!
Валюха
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 20:08
Ну предупреждены они были еще с осени, потом полномочия продлили на год, потом передумали...
_________________ Те, що відбувається, відбувається вчасно.
Сергей_К
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 21:39
HUGO писал(а):
Особенно умиляет последнее про рухоме майно, например КТС - так ведь нет в рамках 3-го направления оценки КТС -кто же определит ОЦЕНОЧНУЮ стоимость КТС - УРА МОРАЗМ КРЕПЧАЕТ..
Могу предположить:
1) либо нотариусам все равно, что там написано в направлении 3.
2) либо с приглядкой на будущее http://www.spfu.gov.ua/ukr/doc_proj_view.php?id=2566&sort_id=&text=, а возможно МинЮст знает больше и нормы по специализации 3.4 уже приняты, просто мы этого не знаем. Правда интересно, тот кто обучился, как будут получать специализацию 3.4. - доучиваться, пересдавать?
_________________ Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
Мэм
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 21:49
Я думаю, что не все оценщики еще поняли, что под новое направление попадают все договоры залога, аренды, дарения, наследства, купли-продажи, приватизации, выкупа, внесения в уставный фонд..... по сути это все облагается налогом....
Еще раньше при расслоении и создании различных СРО надо было понимать, что это приведет к гибели независимой оценки и как следствие к стандартизированной оценке, но амбиции.... ведь, если собирается 3 украинца, то как минимум сразу три гетьмана.... Грустно это......
_________________ Для того, что бы летать не обязательно иметь крылья, иногда достаточно ветра в голове....
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 07:51
а где искать офиц. публикацию этой хрени?
wer77
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 08:06
она еще не опубликована
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 08:09
я знаю. если опубликуют- где искать?
Raduga
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 08:30
"Офіційний вісник" № 40 від 05.06.2012
СИМа
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 08:33
Ой, даже не знаю куда прилепить...
Думаю, это нас касается
Мін`юст повернув нормативно-правові акти без державної реєстрації для доопрацювання
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
30.05.2012 м. Київ № 807/5
Про повернення нормативно-правового
акта без державної реєстрації
для доопрацювання
На прохання Фонду державного майна України (лист від 22 травня 2012 року № 10-21-7693) та відповідно до пункту 11¹ Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731,
НАКАЗУЮ:
Повернути без державної реєстрації для доопрацювання наказ Фонду державного майна України від 10 травня 2012 року № 646 «Про внесення змін до нормативно-правового акта» строком на 1 місяць.
Департаменту реєстрації та систематизації нормативних актів, правоосвітньої діяльності забезпечити виконання цього наказу.
Міністр
Олександр Лавринович
_________________ "...чтобы побеждало зло, достаточно добрым людям ничего не делать". 100% - все зависит от нас, от нашей позиции и отношения к происходящему.
polza
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 08:39
СИМа писал(а):
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
30.05.2012 м. Київ № 807/5
От якби ще джерело інформації побачити, ціни б вам, СИМо, не було б!!!
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме