Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Проект Закону про внесення змін до статті 172 Податкового кодексу України (щодо оцінки майна) Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Автор Сообщение
Sova

СообщениеДобавлено: Чт, 21 Июн 2012 23:07 Ответить с цитатойВернуться к началу

Туровська писал(а):

Я и все те, кто вошел в эту реку, чувствуем не просто неловкость, а и почти готовы принести извинения всей оценочной общественности за то, "що швидко не реагували на події і вчасно не зняли закон з розгляду"...

Что еще изволите подать или сделать?!

+1000

СообщениеДобавлено: Чт, 21 Июн 2012 23:34 Ответить с цитатойВернуться к началу

Борода писал(а):
Но исходя из опыта законотвочества моих знакомых- депутаты очень любят оставлять в законах маленькие винтики- гаечки которые потом можно покрутить вручную ( небесплатно конечно).

Правильно, Борода. І я ж про те.
Туровська писал(а):
И в то же время, приятнее было бы знать, что мы защищены Законом, а не Порядком КМУ, который может быть со временем изменен.

Вибачте, але як малі діти. Тільки що "впеклися" і все рівно ілюзії залишаються. Коли комусь було потрібно, то прийняли "правильний" ПК, в Законі про ФДМУ передбачили повноваження стосовно податкової оцінки, в Законі України "Про внесення змін до деяких законів України ..." передбачили виключну діяльність для 12 приватних суб'єктів. І все це було проголосоване депутатами, на яких Ви покладаєте більші надії, чим на КМУ. Погодьтесь, так само як і в Порядок, можуть бути внесені зміни і до будь-якого Закону (в його прикінцеві положення Smile).
Є й плюси: Постанову, Накази легше й швидше поміняти, відмінити (скасувати). Попробуймо поміняти ПК й інші закони.
А Порядки, методики цілком логічно регулюються виконавчим органом, який є більш мобільним в прийнятті рішень.
Пані Туровська, хіба не Уряд миттєво зупинив махінації? І це приємніше, чим чекати нових колізій із прийняттям змін до законів. Погодьтесь.
Уявіть на хвилинку, що всі ті накази, які видав ФДМУ разом з Мін'юстом були б прийняті (прописані) в якомусь Законі (від наших депутатів можна чекати чого завгодно). Чи прислухався б хтось до наших прес-конференцій і заяв у пресі? Ні Президент, ні Прем'єр-Міністр не змогли б виправити ситуацію так миттєво. Уявіть, скільки б законопроектів з'явилося, подібних до Кармазіна і гірших, а відповідальність ніхто не ніс би (хоча й зараз теж ніхто не несе, чи я помиляюсь?). Законопроекти розглядали б, відхиляли, змінювали, приймали б в першому читанні, знову відхиляли і т.д. (від 2 до 4 місяців). За цей час, я думаю, "12 апостолів" і їхні "батьки", навчили б нотаріусів (помічників) набирати заяви на оцінку в он-лайні (за винагороду), налагодили б весь механізм автоматизованої оцінки, вибудували б розумну, прийнятну для людей цінову політику (не обов'язково дерти в три шкури, достатньо і монополії). Питання: скільки б оціночних фірм залишилося на ринку до того часу, як депутати щось би змінили. І не факт, що в кращу сторону.
А Ви: "приятнее было бы знать, что мы защищены Законом..." Краще синиця в руці, ніж журавель в небі.

А взагалі, як не крути, все впирається у ВИБОРИ влади: вибори Президента, вибори парламенту. Президент формує уряд, а депутати приймають закони.

Добавлено спустя 26 минут 51 секунду:

Пані Туровська, нічого особистого. Перепрошую, якщо образив.
Власне, тема форуму "Проект Закону про внесення змін до статті 172 Податкового кодексу України (щодо оцінки майна) Азаров М.Я."
Ось я й висловлюю думки з приводу двох законопроектів. І не розумію радості від можливого розгляду проекту Кармазіна. Я не знав хто його готував і на протязі якого терміну. Я бачу дату подання:19.06.2012 р. і авторський колектив, який складається з депутата і його помічника. І закони які будуть прийняті, будуть чинними не до 1.06.2012, а на наступні місяці.

Добавлено спустя 22 минуты 26 секунд:

zanoza писал(а):
Не припоминаю, чтобы я с Вами переходила на "ты

Без образ, давай ТЕ перйдемо на ТИ. \
В чатах, на форумах, особливо в молодіжному середовищі, коли такі імена як у нас з Вами або Борода, Юта, Sova і т.д., які є знеособленими, приховують справжні обличчя, вік, можливо стать людини, допускається спілкування на ТИ і це не вважається фамільярністю. Інша справа, я бачив і знаю п. Туровську. Або Ви не приховувалися б за zanozою а назвалися б, наприклад Віра Павлівна чи Петро Сергійович. Цим самим Ви дали б іншим зрозуміти, що Ви хочете, щоб до Вас відповідно звертались.
Ну що, без претензій, на ТИ? Smile
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Туровська

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 01:10 Ответить с цитатойВернуться к началу

Jhas писал(а):

"І все це було проголосоване депутатами, на яких Ви покладаєте більші надії, чим на КМУ. Пані Туровська, хіба не Уряд миттєво зупинив махінації?"

Передергивание и подмена текста. Вы следствие ставите перед причиной. Мало того, не понимаете, что есть вопросы в ведении Кабмина (это, в нашем случае, отмена приказов ФДМУ и подготовка законопроекта), а есть - в ведении Верховного Совета (принятие или нет этого закона).
Или это провокация?

Цитата:
Чи прислухався б хтось до наших прес-конференцій і заяв у пресі?
http://uto.com.ua/up_file/KMU%2021062012.pdf

Неуважение и пренебрежение ко всем "оконщикам", кто организовал пресс-конференцию (Андрею Филину и другим).
Сведение всей борьбы оценщиков до "заяв у пресі".
(Незнание закона не освобождает от ответственности, так и ваше неучастие в борьбе не позволяет вам о данных событиях судить свысока)

Ко всем:
Мы с вами уже высказали свою благодарность и Азарову Н.Я., и Федерации работодателей Украины, и депутатам, и всем тем, кто вложил свой взнос в решение проблемы. И это верно!

Но при этом, ни в коем случае нельзя опустить до уровня плинтуса роль именно оценочного сообщества в решении данного клубка проблем.
Никогда в истории нашей страны не было еще такого случая,
- чтобы за четыре дня были собраны под письмами во все ведомства и министерства подписи со всех областных центров Украины,
- чтобы в течение месяца были приняты, а потом отменены более двух десятков приказов ведомства,
- чтобы сразу же были поданы изменения в законодательные акты (сегодня в повестку сессии ЗУ 10637 и ЗУ 10637-1)
и т.д. и т.п.

В этом - наша победа. И никто ее не сможет оспорить, заретушировать и замаскировать.

Цитата:
Вих. № 21 від 21.06. 2012 р. УТО

Міністру економічного розвитку
і торгівлі України
П. О. Порошенко

Щодо законопроекту № 10645 «Про внесення змін до деяких законів України щодо оцінки майна»

Шановний Петро Олексійовичу!

Всеукраїнська громадська організація «Українське товариство оцінювачів», яка є найбільшою в Україні саморегулівною організацією оцінювачів, висловлює Вам та очолюваному Вами Міністерству повагу та звертається з проханням розглянути наші пропозиції відносно зареєстрованого 20.06.2012 р. у Верховній Раді України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оцінки майна» (щодо оцінки майна) та “Про внесення змін до статті 172 Податкового кодексу Украї-ни”.
Ми вдячні Уряду за виважену державницьку позицію щодо збереження конку-рентного середовища на ринку оцінки та розуміння ситуації, що склалася на ринку нерухомості, транспорту, іншого майна, внаслідок запровадження непрозорої системи оцінки для цілей оподаткування. Як відомо, пролобійований певною групою осіб механізм такої оцінки обернувся не тільки черговою спробою знищити незалежну оцінку, але й продемонстрував, наскільки чутливими для всього українського суспільства є питання оцінки майна та прозорості її механізмів.
Розуміючи це, а також потреби держави, суспільства в цілому в справедливій системі ціноутворення під час оподаткування операцій, пов’язаних з майном грома-дян, вважаємо, що найбільший позитив буде лише у випадку, коли закони в нашій країні не будуть мати норм, які дозволяють на будь-якому рівні шляхом норма-тивного врегулювання змінювати їх сутність на догоду певним інтересам.
Українське товариство оцінювачів терміново зібрало пропозиції та думки від своїх членів щодо цього проекту закону та зазначає, що згідно із міжнародною та національною практикою оцінки вартість майна і види (напрями) оціночної ді-яльності не повинні бути підпорядковані цілям та меті їх використання. Згідно з Національними та Міжнародними стандартами оцінки, напрями оцінки визначаються виходячи з типу (виду) майна, яке оцінюється, а базою для оподаткування є ринкова вартість майна.
У цьому зв’язку, запропонована у законопроекті № 10645 норма пункту 172.3 статті 172 Податкового кодексу України щодо визначення оціночної вартості нерухо-мості «у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України» не конкретизує меха-нізм оцінки, але знову може дати можливість нівелювати найкращі мотиви.
Крім того, потребує коригування і аналогічна норма пункту 173.3 статті 173 По-даткового кодексу України в частині транспортних засобів, а також низка інших за-конів, щодо яких Міністерством відображені слушні пропозиції в порівняльній таб-лиці, але не в проекті Закону № 10645.
Прийняття проекту Закону України в такій редакції не сприятиме усуненню зло-вживань у сфері оцінки майна для цілей оподаткування.
Пропонуємо зміни до ст. 172.3 Податкового кодексу викласти в наступній реда-кції:
«172.3. Дохід від продажу об'єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, за-значеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче ринкової вартості такого об'єк-та, визначеної відповідно до законодавства з питань оціночної діяльності.»

УТО має потужну методичну базу та узагальнений найкращий міжнародний досвід оцінки для подібних цілей, а також для оподаткування майна. УТО - єдина са-морегулівна організація оцінювачів України, яка є асоційованим членом Міжнарод-ного комітету по стандартах оцінки, який визначає Міжнародні стандарти оцінки. Українське товариство оцінювачів вважає, що тільки співпраця з саморегулівними організаціями оцінювачів та оціночною спільнотою дасть можливість не зруйнувати інститут незалежної оцінки в Україні.
Ми готові взяти участь в доопрацюванні вказаного законопроекту з метою за-провадження чіткого і справедливого механізму згідно із міжнародною практикою.

З глибокою повагою,

Голова Ради УТО ________________ О.Д. Амфітеатров
Валюха

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 08:17 Ответить с цитатойВернуться к началу

Борода писал(а):
Но исходя из опыта законотвочества моих знакомых- депутаты очень любят оставлять в законах маленькие винтики- гаечки которые потом можно покрутить вручную ( небесплатно конечно)

Да тут, похоже, за все уже заплачено, еще во время президентских выборов. Осталось только гайки крутить: то Рябченка, то Азарова.

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 08:38 Ответить с цитатойВернуться к началу

Jhas писал(а):
Народ, я може читати розучився чи чогось не розумію. Розтлумачте, будь-ласка. З чого стільки радощів стосовно проекту Кармазіна????

Дуже чекаю відповідь від СЕНСАРа, і чому "ЙЕЕЕЕСССССССССС!!!!" від zanozи. Може ще хтось пояснить з чого стільки радощів. На мою думку, якраз проект Кармазіна - відкат назад в порівнянні з намірами Уряду.

Перепрошую, але де Ви на цій гілці побачили мої радощі???
КонстантинЛепко

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 08:50 Ответить с цитатойВернуться к началу

Jhas вы когда нибудь теряли заказы только потому что вы не коммунальное предприятие БТИ??? и только пото му что БТИ это такое большое корыто, через которое проходят все наши клиенты и в большинстве случаев к нам не доходят, так как при этом корыте уже давно сидят наши коолеги, которые смогли приватизировать этот сегмент рынка??? О каких равных условиях СОДа независимого и БТИ (или его дочерней акредитованной структуры) вы говорите???? Или вы очень сильно разбираетесь в данном вопросе, или вы вообще с этим вопросом не сталкивались в своей практике (скорее всего первое что так сильно испереживались за БТИ)!!! Тот кто работал в этой сфере до принятия Постановы 1103, да и сейчас там где БТИ имеет статус СОДа понимает о чем я говорю. О каких равных возможностях с БТИ вы говорите. У БТИ всегда было монопольное положение и остается пока еще, пускай и не в тех масштабах как до постановы 1103. И если в законе не будет упоминания о "частной форме СОДа" то всю оценку так и будут монопольно клепать БТИ или "акредитованние при них" коллеги, которые смогли купить эту "акредитацию".
И насчет БТИ и остальных у которых оценка как вид деятельности "на закуску", уже не раз писал об этом, что кроме частной формы еще бы добавил что оценку может проводить только СОД, исключительным видом деятельности которого явлеятся оценочная деятельность согласно положений Закона "Об оценке" или аналогичных положений Закона "Об оценке земли". Только тогда мы избавимся от такого понятия как демпинг цен на наши услуги, или хотябы частично решим этот вопрос, и плю к этому возможно сможем сломать схемы разных "акредитаций"

Внимательно прочитав законопроекты Карамазина и Азарова сделал один вывод. Необходимо их объединить (провести такой себе синтез). Все плюсы из обоих проектов в один закон. А все лишнее и пагубной откинуть. И я думаю такой синтез мы общими усилиями в состоянии сделать из двух листочков представленных законопроектов.

Последний раз редактировалось: КонстантинЛепко (Пт, 22 Июн 2012 09:24), всего редактировалось 1 раз
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mailПосетить сайт автора
Исполать

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:18 Ответить с цитатойВернуться к началу

Вынужден согласиться с Jhas, рискуя навлечь на себя праведный гнев всего прогрессивного оценочного сообщества.
Я действительно никак не могу понять всеобщего ликования по поводу законопроекта Кармазина. Ведь по одному из образований я – юрист.
Читаю и плачу, и не могу найти 12 отличий. Создается впечатление, что никто этот законопроект и не читал, а поддерживают его по принципу, что – мы ж тоже за оппозицию…. А там – Азаров (от них только какого-то подвоха можно ждать).
Вот что предлагает Кармазин:
Согласно изменениям у пункті 5 частини першої статті 5 Закону України «Про Фонд державного майна України»:
Цитата:
«веде у визначеному ним порядку Державний реєстр оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності, які здійснюють оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність за відповідними напрямами (спеціалізаціями), в тому числі тих, які здійснюють оцінку для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, як органів, уповноважених здійснювати оцінку для випадків, встановлених Податковим кодексом України…»
У Законі України «Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012-2014 роки»:
Цитата:
4. Установити, що оцінка об’єктів приватизації, а також оцінка іншого майна, майнових прав, яке перебуває у власності фізичних осіб, здійснюється відповідно до законодавства з питань оціночної діяльності, а у випадках оцінки майна, майнових прав для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації) (далі – оцінка для цілей оподаткування), здійснюється відповідно до законодавства з питань оціночної діяльності з урахуванням пункту 5 статті 5 Закону України «Про Фонд державного майна України» суб’єктами оціночної діяльності – суб’єктами господарювання приватної форми власності, які відповідають вимогам, установленим Законом України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», та Закону України «Про оцінку земель».
Объясните мне, тупому, в чем коренное отличие этих предложений от только что отмененных приказов ФГИУ????? То же 3-е направление – оценка для целей налогообложения, тот же реестр по этому направлению, будто источник этих фантастических идей - один и тот же. Что же такого нового предполагает этот законопроект?
Или я что-то не так понял? И что-то такое страшно прогрессивное там прописано между строк. Тогда объясните мне, где это искать ….
При всем уважении к заслугам г-жи Туровской и остальных, я их ни в коем случае не умаляю…
Да опомнитесь же Вы, наконец-то…
Akdam

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:36 Ответить с цитатойВернуться к началу

Где вы видите в проекте Кармазина, например, ИВД? Нет его. Разве плохо? А где вы узрели 3 направление? Нет его. Согласно закона (проекта), оценка для налогооблажения осталась. По моему, неплохо, вот К. Лепко подтвердит. Согласно чего и кому можно проводить такую оценку: согласно ОБЩЕГО ОЦЕНОЧНОГО ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВА. Что касается реестра (в т.ч. "для налогооблажения). Реестр и был по постанове 1013. Вот пусть Фонд и ведет себе такой реестр. Т.е. все могут проводить такую оценку. Что ж плохого-то?
А вот если КМ оставит себе на усмотрение регулирование порядка оценки для налогооблажения - капец. Т.к. в один час издадут постанову (касаемо тех же 12) - и все. Никаких тебе законов, проектов, никакого времени для оспаривания и т.п. Стукнет в голову ....... - одним росчерком пера - и все! Пишите письма! И никакие уже существующие законы об оценке не помогут и не будут приняты во внимание, ничего при этом не будет нарушено.

Moderator

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:43 Ответить с цитатойВернуться к началу

!  Moderator3:
Исполать, Jhas и все остальные форумчане! В наших силах написать письмо на имя депутата Кармазина с нашим видением изменений в законы. Если оперативно напишем, возможно, успеем что-то изменить. Так что прошу свои взвешенные мысли и замечания писать сюда либо в личные сообщения Moderator3.
То же касается и замечаний по законопроекту Азарова.

Последний раз редактировалось: Moderator3 (Пт, 22 Июн 2012 09:44), всего редактировалось 1 раз
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
ЛП

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:43 Ответить с цитатойВернуться к началу

Jhas писал:
Цитата:
Як тут не процитувати Лермонтова:"Смешались в кучу кони, люди и залпы тысячи орудий слелись в протяжный вой". "Бред сивой кобылы", говорячи російською. Нормально, я як оцінювач і моя фірма як суб'єкт оціночної діяльності будемо органами, тобто частиною структури влади (Вікіпедія). Так і жахнешся, хто приймає закони і на яку голову...

Соглашаюсь с Jhas. Как раз проект Кармазина несет с собою подводные камни. Я то, что его писали оценщики, это еще не значит, что все предусмотрели. Больше склоняюсь в проекту Азарова.

Moderator

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:46 Ответить с цитатойВернуться к началу

!  Moderator3:
Предлагаю не мериться, чей проект круче, а направить все силы на доработку обоих проектов.
http://www.vikno.com.ua/altfm/viewtopic.php?p=106550#106550

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:49 Ответить с цитатойВернуться к началу

Moderator3
Ну я уже отправил (синтезированный из положений Проектов Карамазина и Азарова + свои предложения) проект одному из модераторов, Предлагаю то же самое сделать и остальным участникам обсуждения.

Последний раз редактировалось: КонстантинЛепко (Пт, 22 Июн 2012 09:51), всего редактировалось 1 раз
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mailПосетить сайт автора
Шах

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:51 Ответить с цитатойВернуться к началу

Все что-ли? Закончена ветка и обсуждение проектов?
Moderator3
Moderator

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:52 Ответить с цитатойВернуться к началу

Шах писал(а):
Все что-ли? Закончена ветка и обсуждение проектов?

Напротив! Обсуждаем, пишем, вносим замечания.

СообщениеДобавлено: Пт, 22 Июн 2012 09:52 Ответить с цитатойВернуться к началу

Шах
Ну поче му же закончена Smile , думаю обсуждения стоит продолжить. Ведь истина гдето посредине Wink

Добавлено спустя 50 минут 52 секунды:

Вот таблица предложений с учетом положений двух проектов Карамазина и Азарова, + мои предложеня. Такую же отправил в личку модераторам.

predlohheniya.doc !!!
 Описание:
Предложения

Downloads
 Имя файла:  predlohheniya.doc
 Размер файла:  55.5 Kб
 Скачан:  846 раз

Последний раз редактировалось: КонстантинЛепко (Пт, 22 Июн 2012 11:16), всего редактировалось 1 раз

Перейти:   

Следующая тема
Предыдущая тема