дилетант не дилетант, но.... карьер и фермеры.... налоговый кодекс раздел податок на землю там есть и аренда земли разного назначения как и податок. Если речь идет о карьере - вы его считали доходным или сравнительным, там есть уже земельный компонент. В Одессе минимальная стоимость кв.м на задворках (про центр города не говорим) до 1500 грн у всех берут 3%.
мы не путаем нормативку и експертную? Если нет, 1500 всё же за сотку, а не за метр.
Chaika
Добавлено:
Чт, 30 Май 2013 11:16
нет не путаем, у нас пересчитали два года назад, но я, собственно, про карьер и фермеров, а стоимость
Bondar21
Добавлено:
Чт, 30 Май 2013 11:54
Добрий день! Наскільки я можу з свого досвіду сказати. При розробці нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, як розповіла пані Заноза дійсно враховуються "Витрати на освоєння та облаштування території" що уключають відновну вартість як первісну вартість, що змінюється після переоцінки: інженеpної підготовки, головних споpуд і мaгістpaльних мереж водопостачання, кaнaлізaції, газопостачання, теплопостачання, електpопостачання (включaючи зовнішнє освітлення), дощової кaнaлізaції, сaнітapної очистки, зелених нaсaджень загального користування, телекомунікацій, телефонного зв’язку та провідного радіомовлення, вулично-доpожньої мережі, станом на початок року розробки оцінки.
А створення рентабельного підприємства на території села, окрім його інженерних мереж, що увійшли не тільки до балансу підприємства а вплинули на розвиток інфраструктури села (доріг, газопостачання, водопостачання і т.д.) практично не впливає на загальні витрати на освоєння та облаштування населеного пункту, окрім змін що увійшли до ф-ми 6зем. Що в свою чергу вплинуло на оцінну площу, якщо вона збільшилась. Витрати на 1 м.кв. менші а отже і середня (базова) вартість зменшується.
Взагалі хто розробляв нормативку земель населеного пункту. Їм руки потрібно повідривати. У м. Черкаси на сьогодняшній день базова 135 грн/м.кв..І за допомогою чого вони визначали витрати на освоєння? (Прогрямки), яких зараз дуже багато, чи користуючить методичними рекомендаціями, або УПВВ на крайняк.
polza
Добавлено:
Чт, 30 Май 2013 13:31
Цитата:
У м. Черкаси на сьогодняшній день базова 135 грн/м.кв..І за допомогою чого вони визначали витрати на освоєння?
За допомогою вимог держекспертизи до рівня базової вартості. Це ж як з ФДМУ.
_________________ - А Польза - она кто?
- А Польза - это Польза! (с) "Стиляги"
Bondar21
Добавлено:
Чт, 30 Май 2013 13:38
polza, державна експертиза землевпорядної документації не ставить вимог до рівня(=><) базової вартості 1 кв. м. населеного пунту у Черкаській області, я не знаю як у вас там. А якщо ставлять, нехай самі обраховують нормативку. Чи вийде у них
Sova
Добавлено:
Чт, 30 Май 2013 13:47
Bondar21 писал(а):
polza, ...населеного пунту у Черкаській області, я не знаю як у вас там.
Та так, як і у Вас, бо на одній землі працюєте
_________________ Я проголосую за кандидата в президенты Украины, который в своей программе гарантирует люстрацию в судебной системе, правоохранительных органах и органах прокуратуры.
Bondar21
Добавлено:
Чт, 30 Май 2013 13:51
Вибачте. Можуть бути різні області, різне керівництво облземів, різні вимоги до (ліцензіатів) = сертифікатів
romanstar
Добавлено:
Пт, 31 Май 2013 08:37
Chaika писал(а):
нет не путаем, у нас пересчитали два года назад, но я, собственно, про карьер и фермеров, а стоимость
Наверное на сайте Агентства наведена не верная информация о средней базовой стоимости 1 кв.м в Одесе проведённой в 2010 г. там кажется 230
Chaika
Добавлено:
Пт, 31 Май 2013 12:55
они выпустили книжку для умалишенных, стоимость рассчитывают сами и по запросу
Lucenko Гость
Добавлено:
Пн, 08 Июл 2013 13:27
Товарищи!!!можно кому то послать техничку по оценке земли..что бы почитали и дали свое Субъективное мнение что до своего видения отчета???....я то ко с бани!!!
Борода Тусовщик
Добавлено:
Пн, 08 Июл 2013 13:33
Lucenko писал(а):
Товарищи!!!можно кому то послать техничку по оценке земли..что бы почитали и дали свое Субъективное мнение что до своего видения отчета???....я то ко с бани!!!
C Легким паром!
не удержался, простите меня модераторы
спс!
Добавлено спустя 3 минуты 22 секунды:
обучил еще двух!!! но они практикуют и я думаю не глупые!
Добавлено спустя 14 минут 27 секунд:
а по обучению я вообще не пойму!!!просто не пойму...не ужели даже на этом спектре нужно заострять внимание "Блатных"
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме