Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Земля сельскохозяйственного назначения Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Автор Сообщение
Lleyton

СообщениеДобавлено: Ср, 07 Дек 2011 21:59 Ответить с цитатойВернуться к началу

Yourick писал(а):
Lleyton писал(а):
2. Кто-то сталкивался на сегодняшний день с законным переводом подобных земель во что-то связанное с возможностью строить...

про законность перевода вряд-ли кто-то "поделится" - МОРАТОРИЙ, однако

Так и думал..но...а что по методе думаете..
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Yourick

СообщениеДобавлено: Чт, 08 Дек 2011 08:08 Ответить с цитатойВернуться к началу

думается мне, что сначала надо разобраться с функцией оценки.
если всё типично - ценить исключительно по методе с/х земель,
если нетипичный случай и можно предполагать изменение категории земель - ценим для варианта НЕИ, учитывая затраты на переход до НЕИ (кстати, при отчуждении для соц.нужд земли попадают в земли запаса или сразу куда надо в соотв. с нуждами, а то ведь потом Держава должна за проект отвода платить?).

СообщениеДобавлено: Пн, 23 Янв 2012 17:21 Ответить с цитатойВернуться к началу

возможно я слегка опоздала с комментом, но
1) раз город выкупает для строительства дороги - это социальные нужды. согласно переходным положениям земельного кодекса, мораторий наложен на сх в части запрета продажи или отчуждения иным образом земельных участков сх, кроме передачи их по наследству и при изъятии земель для общественных нужд. т.е. в вашем случае все законно и мораторий так сказать не имеет действия Smile
2) не логично (мне кажется) использовать аналоги садов. при оценке участка, который будет использоваться как дорога... все же следует делать расчет исходя из НЭИ...
milasha_9

СообщениеДобавлено: Пт, 27 Янв 2012 15:01 Ответить с цитатойВернуться к началу

Lleyton писал(а):
Возник такой вопрос: город выкупает у частников землю для строительства дороги. Земля для ведения товарного сельскохозяйственного производства.

1. Возможно ли оценить такой участок по аналогам ОСГ или садоводчества. Или же все таки по продуктивности?

2. Кто-то сталкивался на сегодняшний день с законным переводом подобных земель во что-то связанное с возможностью строить...

Заранее благодарю за помощь.

Закон про оцінку земель Стаття 19. Порядок проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок
Експертна грошова оцінка вільних від будівель та споруд
земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського
виробництва, особистого селянського господарства
, що проводиться у зв'язку з викупом цих земельних ділянок для суспільних потреб чи їх примусовим відчуженням з мотивів суспільної необхідності, проводиться на основі методичного підходу капіталізації чистого операційного або рентного доходу від використання земельних ділянок з урахуванням їх використання за цільовим призначенням (використанням), встановленим на день прийняття рішення про викуп
таких земельних ділянок для суспільних потреб.
{ Статтю 19 доповнено новою частиною згідно із Законом N 1559-VI
( 1559-17 ) від 17.11.2009 }
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
Евгешка

СообщениеДобавлено: Чт, 06 Дек 2012 13:43 Ответить с цитатойВернуться к началу

Товарищи, надо сделать експ.оценку пая для отчуждения негражданином украины... расчитывать надо через набор культур.... у кого есть кусочет отчета, где рассказывается как это делать???
Marysha

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Дек 2012 11:43 Ответить с цитатойВернуться к началу

Lleyton, есть лазейка - строительство социальных объектов. перевод делается стандартно проектом землеустройства после принятия соответствующего решения.
sasha3392

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Янв 2013 14:22 Ответить с цитатойВернуться к началу

У мене при експертній оцінки с/г призначення є питання, прохання хто може підскажить:
1- оцінка с/г земель однакова для ріллі, сіножаті та пасовища чи різна???.
(адже в процесі оцінки беруться статистичні дані по врожайності в загалом по господарствам (району) по культурам з врахуванням сівозмін.)
Як правильно???? Допоможість хто таке робив бо в нас існує дві думки, більшість за одну вартість по угіддям, але є інша думка, хотілосяб почути колег з інших регіонів.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
solders

СообщениеДобавлено: Вт, 25 Июн 2013 00:18 Ответить с цитатойВернуться к началу

Прощу внимания и совета! Оценка земель с/х назначения /сенокос/-пытаюсь собрать данные об урожайности сена, затраты на его производство- а их О-п-а и нету. Статисты и главные агрономы района не владеют данными. Да еще ж сенокосы бывают очень разными. На днях видел козу, там сенокос оценяли по основным с\х культурам. Даже и не знаю чяво делать то. Внемлите , надоумьте!

СообщениеДобавлено: Вт, 25 Июн 2013 07:40 Ответить с цитатойВернуться к началу

І справді, що врожай (продуктивність) сінокосів різний, крім того я не думаю, що хтось з господарств здавав звітність. І наявність оренди малоймовірна.
Варіант через основні культури, які вирощуються господарством - вихід. Напевно в сівооберті є пшениця. Тоді обов'язково врахуйте в технологічній карті додаткові роботи з лущіння (дискування) – Т-150К+БДТ-7 (ЛДГ-10), оранка плантажним плугом К-700 або Т-150К+ППН-40, культивація МТЗ-80+КПС-4+4БЗСС-1 або Т-150К+2КПС-4+СП-8+8БЗСС-1
Перед цим потрібно зрозуміти чи фізично(юридично) можливо вирощування зернових на даній території відносно рельєфу місцевості: уклін; впадини; гаї; близькість до узбережжя водоймів.

СообщениеДобавлено: Вт, 25 Июн 2013 18:18 Ответить с цитатойВернуться к началу

K_BM писал(а):
І справді, що врожай (продуктивність) сінокосів різний, крім того я не думаю, що хтось з господарств здавав звітність. І наявність оренди малоймовірна.
Варіант через основні культури, які вирощуються господарством - вихід. Напевно в сівооберті є пшениця. Тоді обов'язково врахуйте в технологічній карті додаткові роботи з лущіння (дискування) – Т-150К+БДТ-7 (ЛДГ-10), оранка плантажним плугом К-700 або Т-150К+ППН-40, культивація МТЗ-80+КПС-4+4БЗСС-1 або Т-150К+2КПС-4+СП-8+8БЗСС-1
Перед цим потрібно зрозуміти чи фізично(юридично) можливо вирощування зернових на даній території відносно рельєфу місцевості: уклін; впадини; гаї; близькість до узбережжя водоймів.

Стоп, а я откопал современную техкарту- так там затраты/4650 грн, 1га/ превыщают прибыль самого урожая. Мой руководитель дал козу, а там затраты -всего 1000грн. Хочу узнать об источнике-откуда взята такая цыфра. При ее применнеии получается более менее оценка пая. Ну уж очень хочется первый отчет по -нормальному сделать! Так что прощу по-прежнему помощи!

Добавлено спустя 2 минуты 28 секунд:

K_BM писал(а):
І с І наявність оренди малоймовірна.

Кстати, а все может и быть/конечно не массово, но все же/
K_BM

СообщениеДобавлено: Вт, 25 Июн 2013 19:02 Ответить с цитатойВернуться к началу

Зверніть увагу на витрати у цих двох тех.картах. Там де 4650 грн. - це сучасні ціни на паливо, з.п., мін.добрива... Крім того, напевно азотних добрив передбачено понад 400 кг/га з двофазовим внесенням. При цьому, врожай потрібно передбачити біля 5 т/га.

Там де витрати 1000 грн./га - це нереально низькі витрати. Мінімум 2000 грн/га і то, бере сумнів.

Існують укрупнені показники витрат на ТО і ПР тракторів і с.г.м., витрати пального на 1 умовний га. Коротко поділюсь: на 1 фіз. га оз. пш. - 5-7 умовних га. Витрати пального - біля 11 л. на 1 умов.га. Витрати на мастило, змазки, пусковий бензин... - теж є норми. Продуктивність одного агрегату - те ж є норми. По цій темі можна читати цілу лекцію, про що Заяць не розповідав.

Приймайте тех.карту по 4650 грн. /га. Можете написати є-мейл, я вишлю скан деяких нормативів для розуміння тонкощів процесу.

Spammer

СообщениеДобавлено: Вт, 25 Июн 2013 19:11 Ответить с цитатойВернуться к началу

K_BM писал(а):
По цій темі можна читати цілу лекцію, про що Заяць не розповідав.

Можем провести семинар, с радостью Вас послушаем.

Цитата:
Приймайте тех.карту по 4650 грн. /га. Можете написати є-мейл, я вишлю скан деяких нормативів для розуміння тонкощів процесу.

Рекомендую прочесть:
Обмен документами (файлами) у нас на Форуме!
solders

СообщениеДобавлено: Вт, 25 Июн 2013 19:29 Ответить с цитатойВернуться к началу

K_BM
взгляните на такую карту-реальна?
Ну а об условных- очень интересно. Вот еще какие моменты- а вдруг сенокос распахан под пащню?; и можно ли сенокос, используемый по назначению поценить как пащню?.

technologicheskaya_karta_esparceta.xls !!!
 Описание:

Downloads
 Имя файла:  technologicheskaya_karta_esparceta.xls
 Размер файла:  92 Kб
 Скачан:  31 раз

K_BM

СообщениеДобавлено: Вт, 25 Июн 2013 21:30 Ответить с цитатойВернуться к началу

Я знаю цей сайт. Карта реальна, а нюанси є завжди, при чому переважно суб'єктивні.
Наприклад. 1) Я дуже рідко бачив в господарствах ЛДГ-10, переважно борони БДТ, так як боронування і лущіння відрізняються лише кутом атаки робочих органів. А глибоке боронування часто замінює оранку, що не може ЛДГ. 2) Норми виробки, на мій погляд, не враховують технологічні зупинки, переїзди і т.д., тобто не врахований коефіцієнт використання робочого часу. До речі, я Вам відіслав таблицю з коефіцієнтами завантаження. Але це маловагомі чинники і на оцінку особливо не вплинуть, і у Вас є посилання на джерело інформації.

Вам Методика дає можливість оцінку проводити відносно виробництва, яке застосовується в господарстві (орендарем). Якщо у Вас розвинуте тваринництво (ВРХ), то чому би і не багаторічні трави. Тим паче, що багаторічні прекрасна складова сівозміни, що природно підвищує рівень азоту в грунті.
Майте на увазі, що крім диз.палива існують інші види ПММ. Норми витрат я теж вислав.
Не забудьте про теорію К.Маркса про економічну ефективність: робоча сила (врахована в карті); управління (потрібно врахувати у витрати, не враховано у Вашій карті); капітал (інвестиції, потрібно врахувати у витрати, не враховано у Вашій карті); земля (це ми шукаємо). До речі, в Методиці про це сказано, тільки іншими словами.
Да, не забудьте додатково врахувати витрати на зміну використання сіножатних в ріллю, якщо це фізично і юридично можливо.

Spammer

СообщениеДобавлено: Вт, 25 Июн 2013 21:43 Ответить с цитатойВернуться к началу

K_BM, а почему бы Вам не поделиться всем высланным через форум? Вдруг еще кому-то пригодится, каждый раз Вас дёргать неловко....

Перейти:   

Следующая тема
Предыдущая тема