так вот и мне интересно у меня обычно что б адекватный объект сравнения сошелся с тем как он предложен в инете уходит полдня минимум
_________________ а знаешь, всё ещё будет!
Юта
Добавлено:
Ср, 10 Июл 2013 22:56
SHE писал(а):
у меня обычно что б адекватный объект сравнения сошелся с тем как он предложен в инете уходит полдня минимум Embarassed
это как?
Добавлено спустя 1 минуту 17 секунд:
Вы прозваниваете до тех пор, пока Вам по телефону не назовут те же данные, что предложены в инете??
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Ср, 10 Июл 2013 23:19
Юта писал(а):
SHE писал(а):
у меня обычно что б адекватный объект сравнения сошелся с тем как он предложен в инете уходит полдня минимум Embarassed
это как?
Добавлено спустя 1 минуту 17 секунд:
Вы прозваниваете до тех пор, пока Вам по телефону не назовут те же данные, что предложены в инете??
я до тех пор пока не докопаюсь до правды частенько есть объявления - зманухи, есть где что-то надо доуточнить, уточняешь, а там все ваще не так ))) ну и ты.ды.
Владимир77
Добавлено:
Ср, 10 Июл 2013 23:20
SHE писал(а):
я дико извиняюсь, шо влезу в мужской разговор, вопрос назрел к тем кто отчет за 30 минут делает, а вы полученные объекты сравнения прозваниваете?
SHE периодически. А воообсче у нас "спілка" агенство недвижимости + оценочные услуги + девелопмент .Всё отдельные юр.лица но аффилированные. Так что по поводу "прозваниваете" даже ходим и фотографируем, ну АН, а мы оценщики пользуемся, по братски. Ну вроде как-то так.
Добавлено спустя 1 минуту 43 секунды:
Так что объединяйтесь и да будет ВАМ счастье.
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Ср, 10 Июл 2013 23:23
Владимир77 писал(а):
SHE писал(а):
я дико извиняюсь, шо влезу в мужской разговор, вопрос назрел к тем кто отчет за 30 минут делает, а вы полученные объекты сравнения прозваниваете?
SHE периодически. А воообсче у нас "спілка" агенство недвижимости + оценочные услуги + девелопмент .Всё отдельные юр.лица но аффилированные. Так что по поводу "прозваниваете" даже ходим и фотографируем, ну АН, а мы оценщики пользуемся, по братски. Ну вроде как-то так.
о вот это вам хорошо...это удобно.
Збышек Беккер
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 05:44
Владимир77 писал(а):
SHE писал(а):
Аналогичная ситуация и у нас, но риелторы работают только по жилью и за 30 мин. все равно работу не сделаешь. 4 часа - это если повезло т.е.
недавно делал отчет по соседству и объект рядом с офисом.
_________________ Кто не поднимает паруса - тому не дует попутный ветер.
K_BM
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 07:57
Чим і ким регламентований обов'язкове телефонне опитування? Конкретно. Передбачаю відповідь: НСО№1, де говориться про перевірку даних, достовірну інформація (якщо не помиляюсь п.14, 36).
Але ніде не говориться про саме телефонне опитування. А як же бути?
Звертаємось до мат.частини. Маркетинг. Способи маркетингових досліджень. Два методи: польовий і кабінетний. Телефонне опитування один із шляхів кабінетного досліджень. Акцент на слові «один із». Власноручне фотографування об'єкта порівняння – польовий маркетинг. «Допрос-опрос полонених" - польовий маркетинг. І так далі.
Виконавши один із шляхів маркетингового дослідження ринку, Ви виконуєте вимоги законодавства. Назвати один із методів (шляхів) ідеальним і самим правильним – дилетантство. Все залежить від умов оцінки: кількість подібних об'єктів, наявність і можливість чинників для відбору статистичного ряду…. Не вже при наявності і можливості аналізу статистичного ряду з 70-100 функціональних аналогів Ви будете проводити телефонне опитування??? Давай без «понтов».
Щодо «зачіпок» ріелторів. Знову до мат.частини. Статистика. Метод побудов довірчих інтервалів (дельта інтервалу).
Приклад. Вибрані аналоги – 65, ціновий діапазон від 900 до 1200. 1 інтервал:900-1000, 2-ий:1000-1100; 3-тій:1100-1200…. В 1-ому інтервалі - 10 аналогів; 2-ий інтервал – 40 аналогів; 3-тій: 15 аналогів. Висновок. 1-ий – це ті аналоги, що Ви називаєте «зачіпки ріелторів» або з ліквідаційною вартістю; 3-ій – ті аналоги, які хтять продати як я стати балериною, або тільки недавно, які з'явилися на ринку. Як правило, аналіз ширше. Далі продовжувати не буду. Думка зрозуміла. Ще одне, опустив принципи відбору статряду. Ну це вже зовсім інша тема.
Я так думаю, Бюлетень автотоварознавця складається десь за таким принципом.
Телефонне опитування потрібне, безперечно. В неділю робив оцінку тр-ру 40мВ (не встановленого, а то «докопаються», що це нерухомість). Так інформації мало і то переважно б/в. Цінова інформація у вільному доступі тільки одинична – 8,026 млн.грн. Через ціну тр-ру 25мВ. і застосування коф. Чилтона виходжу на 7,95 м.грн. По одному аналогу телефоную, відповідають – «Приблизно 8 млн., більш точніше при заповнення опитувального листа». Доречність дзвінка, в даному випадку, тільки переконатись в правильності попередніх результатів розрахунку та знаходження їх в довірчому інтервалі.
-Я роблю телефонне опитування.
-А я фотографую.
-А я роблю огляд посівів на фазі виходу одного листа
-А я роблю огляд кабельних ліній (ті що в землі)
-А я, а я…..
Молодці. І Ви думаєте це межа всіх фантазій і професіоналізму?
_________________ Усвідомити мету, оцінити ситуацію, прийняти рішення
zanoza Spammer
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 08:51
Цитата:
Вибрані аналоги – 65
В Хацапетовке!
K_BM
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 09:10
zanoza писал(а):
Цитата:
Вибрані аналоги – 65
В Хацапетовке!
А, коли "Хацапетовка", то намагаюсь попередньо зібрати інформацію шляхом опитування - польовий маркетинг, а потім підтвердити її. Але коли зовсім нічого, тоді п.6 НСО№2. І тут не все так просто - обгрунтування всіх видів зносу.
З практику скажу, я знаю мінімум і максимум для депресивних нас.пунктів, за ці межі я не виходжу. І тут є виняток, як завжди. Є села, які можна порівнювати з нерухомістю в с.Простаквашино: "Заходьте, живіть хто хоче", наприклад: Ананьївський район, с. Кондратівка.
Саме в таких випадках, ніяка автоматизація не замінить оцінювача[/b]
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 09:12
K_BM писал(а):
Чим і ким регламентований обов'язкове телефонне опитування? Конкретно. Передбачаю відповідь: НСО№1, де говориться про перевірку даних, достовірну інформація (якщо не помиляюсь п.14, 36).
Але ніде не говориться про саме телефонне опитування. А як же бути?
Звертаємось до мат.частини. Маркетинг. Способи маркетингових досліджень. Два методи: польовий і кабінетний. Телефонне опитування один із шляхів кабінетного досліджень. Акцент на слові «один із». Власноручне фотографування об'єкта порівняння – польовий маркетинг. «Допрос-опрос полонених" - польовий маркетинг. І так далі.
Виконавши один із шляхів маркетингового дослідження ринку, Ви виконуєте вимоги законодавства. Назвати один із методів (шляхів) ідеальним і самим правильним – дилетантство. Все залежить від умов оцінки: кількість подібних об'єктів, наявність і можливість чинників для відбору статистичного ряду…. Не вже при наявності і можливості аналізу статистичного ряду з 70-100 функціональних аналогів Ви будете проводити телефонне опитування??? Давай без «понтов».
Щодо «зачіпок» ріелторів. Знову до мат.частини. Статистика. Метод побудов довірчих інтервалів (дельта інтервалу).
Приклад. Вибрані аналоги – 65, ціновий діапазон від 900 до 1200. 1 інтервал:900-1000, 2-ий:1000-1100; 3-тій:1100-1200…. В 1-ому інтервалі - 10 аналогів; 2-ий інтервал – 40 аналогів; 3-тій: 15 аналогів. Висновок. 1-ий – це ті аналоги, що Ви називаєте «зачіпки ріелторів» або з ліквідаційною вартістю; 3-ій – ті аналоги, які хтять продати як я стати балериною, або тільки недавно, які з'явилися на ринку. Як правило, аналіз ширше. Далі продовжувати не буду. Думка зрозуміла. Ще одне, опустив принципи відбору статряду. Ну це вже зовсім інша тема.
Я так думаю, Бюлетень автотоварознавця складається десь за таким принципом.
Телефонне опитування потрібне, безперечно. В неділю робив оцінку тр-ру 40мВ (не встановленого, а то «докопаються», що це нерухомість). Так інформації мало і то переважно б/в. Цінова інформація у вільному доступі тільки одинична – 8,026 млн.грн. Через ціну тр-ру 25мВ. і застосування коф. Чилтона виходжу на 7,95 м.грн. По одному аналогу телефоную, відповідають – «Приблизно 8 млн., більш точніше при заповнення опитувального листа». Доречність дзвінка, в даному випадку, тільки переконатись в правильності попередніх результатів розрахунку та знаходження їх в довірчому інтервалі.
-Я роблю телефонне опитування.
-А я фотографую.
-А я роблю огляд посівів на фазі виходу одного листа
-А я роблю огляд кабельних ліній (ті що в землі)
-А я, а я…..
Молодці. І Ви думаєте це межа всіх фантазій і професіоналізму?
ниче не поняла честно...шот окак-то так закручено, щей й украйнською (не обижайтесь, очень тяжко воспринемаеться, шо вы хотели сказать)
Цитата:
Не вже при наявності і можливості аналізу статистичного ряду з 70-100 функціональних аналогів Ви будете проводити телефонне опитування???
это где ж такое бывает?
Цитата:
Приклад. Вибрані аналоги – 65, ціновий діапазон від 900 до 1200. 1 інтервал:900-1000, 2-ий:1000-1100; 3-тій:1100-1200…. В 1-ому інтервалі - 10 аналогів; 2-ий інтервал – 40 аналогів; 3-тій: 15 аналогів
у вас примеры ,простите, неадекватные...
K_BM
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 09:49
Можливо погано пояснив, можливо. Тоді почитайте "Оцінка дохідної нерхомості" Грибовський, глава 4. Там в картинках, в графіках... Це для початку.
Тоді, просто повірте - буває. Таїрово, Черемушки, Котовського... - буває.
Неадектватність. Знаєте, задача справжнього рецензента (не тих, до кого посилає представництво ФДМУ), важча чим оцінювача, якого рецензують, бо потрібно довести (чи обгрунтувати) чому "ні" чи чому "неадекватно".
Коли перездавали сертифікати по землі. Я здавав жінці (не пам*ятаю прізвище). До неї боялись йти (з 10-ти здало 3). А я отримав задоволення від здачі, бо говорили на одній мові. Питання доходили до того: "Яке максимальне середньоквадратичне відхилення цін пропозиції при масовій оцінці".
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 12:07
K_BM писал(а):
Можливо погано пояснив, можливо. Тоді почитайте "Оцінка дохідної нерхомості" Грибовський, глава 4. Там в картинках, в графіках... Це для початку.
Тоді, просто повірте - буває. Таїрово, Черемушки, Котовського... - буває.
Неадектватність. Знаєте, задача справжнього рецензента (не тих, до кого посилає представництво ФДМУ), важча чим оцінювача, якого рецензують, бо потрібно довести (чи обгрунтувати) чому "ні" чи чому "неадекватно".
Коли перездавали сертифікати по землі. Я здавав жінці (не пам*ятаю прізвище). До неї боялись йти (з 10-ти здало 3). А я отримав задоволення від здачі, бо говорили на одній мові. Питання доходили до того: "Яке максимальне середньоквадратичне відхилення цін пропозиції при масовій оцінці".
буваэ....я видела пару работ в которых в объектах сравнения один и тот же объект от разных агентств недвижимости)))) так конечно можно набрать "100 аналогов" (не люблю слово аналог, да и нет его в дефинициях) а качество их каково будет?...я в оценке "старовер" ...отаке...все надо пощупать, потрогать и тогда можно дать адекватную оценку
K_BM
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 12:56
SHE писал(а):
.я видела пару работ в которых в объектах сравнения один и тот же объект от разных агентств недвижимости)))) так конечно можно набрать "100 аналогов" (не люблю слово аналог, да и нет его в дефинициях)
Пощупати кажете - це Вас позитивно характеризує
1. Слово "аналог" є. Читаємо НСО№2 "функціональний аналог". Крім того, читаємо Методику оцінки КТЗ. Тобто, слово "аналог" має право на існування. А вот, якщо притримуватись Вашої логіки "люблю-не люблю", то слово "дефініція" (дефінісьйон або дефінішн) Ви не повинні вживати, такого слова Ви не зустрінете в методиках, НСО. Є слово "поняття". Завершую словогризтство, бо далі я повинен плавно перейти до НЛП.
2. Ви може і бачили, не виключаю. Я же писав, що я не можу в трьох абзацах описати всю процедуру. Щоб цього не було (повторень «ПОДІБНИХ ОБ'ЄКТІВ»), потрібно аналізувати стат.вибірку. При наймі для цього є фільтри. І не обов'язково 100 ОБ'ЄКТІВ ПОРІВНЯННЯ, досить і 30 одиниць.
Кирилл2011
Добавлено:
Чт, 11 Июл 2013 13:21
SHE писал(а):
У меня агентство недвижимости охватывающие 2 района в Запорожской области, аналоги обязательно прозваниваются и все вносятся в базу агентства. Новые, появившиеся в продаже прозваниваю как правило раз в неделю либо под очередной отчет, если нет подходящих аналогов в базе. Для тех специфических объектов по которым аналогов в базе нет, они подбираются отдельно в т.ч. по области, что конечно занимает дополнительное время.
Простой отчет по квартире или дому делается действительно за 30-40 мин, без учета выезда и отвлекающих во время работы факторов.
Сложные работы - для фонда или местных властей под выкуп, аренду, недострои, ликвидацию и пр. занимают у меня до недели времени.
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме