Не любой поток сознания я, к сожалению, в состоянии воспринять как свой.
Янус писал(а):
типичная квартира и не более того, соответственно оценочная=рыночной
Ув. Янус, Вы можете внятно пояснить, что это за зверь такой - оценочная стоимость? В моем понимании на данный момент это некий термин, используемый для реализации принципа "разделяй и властвуй" в оценке, с неустановленным алгоритмом определения. Не более того.
Янус писал(а):
Если всех интересует теоретизация, то при оценке жилых квартир, оценочная стоимость=рыночной, просто оценивается стоимость в поточном использовании
Не знаю как насчет теоретизации, лично меня интересует ссылка на источник.
Grey Horse
Добавлено:
Вс, 06 Окт 2013 17:41
Янус писал(а):
Grey Horse, я писал именно о стандартном варианте, типичная квартира и не более того, соответственно оценочная=рыночной.
Ну, а я говорю только о том, что рыночная и стоимость при текущем использовании - в общем случае не одно и то же. Последняя - это не затратный подход все-таки, но тем не менее рыночную на практике бывает определить проще. Вот как раз был хороший пример с квартирой на Крещатике...
Gorets33 писал(а):
Мое мнение, что УСТНЫЕ разъяснения Фонда - это хуже всего. Давайте смотреть на ситуацию объективно: СЛОВА работников Фонда никуда вставить нельзя. При этом, если Фонд не готов ПОДПИСАТЬСЯ под тем, что говорят его сотрудники, значит говорят они полную чушь, за которую сами же потом и буду снимать с нас штаны. Поэтому, мое мнение таково: если речь идет НЕ об Отчете, который идет в Фонд, то любые устные разъяснения сотрудников Фонда нужно по возможности пускать "мимо ушей".
Да, 100%. Тут подписываюсь под каждым словом.
Ничего личного, но... если структура - государственно-реулятОрная, то оформлять свое официальное мнение нужно должным образом.
Юта писал(а):
внятно пояснить, что это за зверь такой - оценочная стоимость?
Да, в принципе, на сегодняшний день уже можно. Ну... это такие слова.
_________________ Две тени врезались в пространство. Путь открыт.
И вечность искрами летит из-под копыт...
(С) Шарль Бодлер
ghost
Добавлено:
Вт, 04 Фев 2014 10:15
Уважаемые коллеги, подскажите, пожалуйста, в случае оценки для суда (выделение 1/5 части квартиры) какую пишем стоимость "оценочную" или "рыночную"? И может ли компания, не имеющая открытого направления "для налогообложения" выполнять такую оценку? Спасибо за ответ.
Forto4ka
Добавлено:
Вт, 04 Фев 2014 10:42
ghost писал(а):
Уважаемые коллеги, подскажите, пожалуйста, в случае оценки для суда (выделение 1/5 части квартиры) какую пишем стоимость "оценочную" или "рыночную"? И может ли компания, не имеющая открытого направления "для налогообложения" выполнять такую оценку? Спасибо за ответ.
У січні була така оцінка. Мета:визначення ринкової вартості нерухомого майна для визнання прав власності на нього в судовому порядку.
При визначенні бази оцінки вказала слідуюче:
Відповідно до нормативних вимог Закону України Про судовий збір (від 08.07.2011 № 3674-VI, ст. 4) за подання позовної заяви майнового характеру справляється судовий збір. Розмір ставки судового збору визначається у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Порядок визначення ціни позову передбачено ст. 80 Цивільного Процесуального Кодексу України (Закон від 18.03.2004 № 1618-IV), відповідно до ч.1 якої, ціна позову визначається: - у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна.
Згідно Податкового Кодексу України (від 02.12.2010 № 2755-VI, ст.9,10), судовий збір не належить до загальнодержавних та місцевих податків та зборів.
Враховуючи також, що умови Договору при цьому не передбачають будь-які додаткові обмеження, або умови, що впливають на майбутню економічну вигоду від використання об’єкта оцінки, що задовольняє вимогам п.12 Національного стандарту N1, оцінювачем визначена ринкова вартість, як база оцінки.
ghost
Добавлено:
Вт, 04 Фев 2014 11:24
Благодарю за ответ
Olenka Оценщик
Добавлено:
Вт, 04 Фев 2014 12:12
Полное обоснование, спасибо, возьму на заметку.
Olenka Оценщик
Добавлено:
Ср, 05 Фев 2014 14:38
Вот позвонил сегодня знакомый ЮРИСТ, могу ли я делать оценку для суда по выделению доли со своим "старым" сертификатом после 1 февраля. "Спроси там у кого нибудь, можешь или нет". Вот я и спрашиваю у коллег, больше все равно не у кого - МОЖНО? Я лично однозначно сказать не могу. Знакомый судья мне сказал -сама разбирайся, мне пофиг. Из близких коллег после 1 февраля никто ничего не делал.
Forto4ka написал (а) хорошее и полное обоснование, я его цитировала, свою точку зрения на этот вопрос доводила, человека подводить тоже не хочу. Брать работу или отказаться?
Sveta
Добавлено:
Ср, 05 Фев 2014 15:19
ПЛЕНУМ ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА від 4 жовтня 1991 року N 7
Про практику застосування судами законодавства, що регулює право приватної власності громадян на жилий будинок
Цитата:
6. При вирішенні справ про виділ в натурі часток жилого будинку, що є спільною частковою власністю, судам належить мати на увазі, що, виходячи зі змісту ст.115 ЦК, це можливо, якщо кожній із сторін може бути виділено відокремлену частину будинку з самостійним виходом (квартиру). Виділ також може мати місце при наявності технічної можливості переобладнати приміщення в ізольовані квартири.
Якщо виділ частки будинку в натурі неможливий, суд вправі за заявленим про це позовом встановити порядок користування відособленими приміщеннями (квартирами, кімнатами) такого будинку. У цьому разі окремі підсобні приміщення (кухня, коридор тощо) можуть бути залишені в загальному користуванні учасників спільної часткової власності. Порядок користування жилим будинком може бути встановлено також і між учасниками спільної сумісної власності.
При неможливості виділу частки будинку в натурі або встановлення порядку користування ним, власнику, що виділяється, за його згодою присуджується грошова компенсація. Розмір грошової компенсації визначається за угодою сторін, а при відсутності такої угоди — судом по дійсній вартості будинку на час розгляду справи. Під дійсною вартістю будинку розуміється грошова сума, за яку він може бути проданий в даному населеному пункті чи місцевості. Для її визначення при необхідності призначається експертиза.
В окремих випадках суд може, враховуючи конкретні обставини справи, і при відсутності згоди власника, що виділяється, зобов’язати решту учасників спільної власності сплатити йому грошову компенсацію за належну частку з обов’язковим наведенням відповідних мотивів. Зокрема, це може мати місце, якщо частка у спільній власності на будинок є незначною й не може бути виділена в натурі чи за особливими обставинами сумісне користування ним неможливе, а власник в будинку не проживає і забезпечений іншою жилою площею.
визначається ринкова увідповідності до ЗУ та Нац. Стандартів тільки надаєте звіт про оцінку майна а не висновок , якщо суд приймає то чому відмовлятись від роботи
ЗУ про оцінку ст.9 якщо ухвалою суду не зазначений вид вартості - визначається ринкова
і не дай боже, втягнути ще ту "гидоту оціночна вартість", яку будуть робити НО в суди для визначення компенсації
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме