Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 231 Постанова - ліквідований корупційний інститут оцінювання Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Начать новую темуОтветить на тему
Автор Сообщение
alex_s



Сообщения: 430

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 09:43 Ответить с цитатойВернуться к началу

Статтею 744 ЦК України встановлено, що за договором довічного утримання (догляду) одна сторона (відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов'язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно.

Договір довічного утримання (догляду) може бути розірваний за рішенням суду на вимогу відчужувача або третьої особи, на користь якої він був укладений, у разі невиконання або неналежного виконання набувачем своїх обов'язків, незалежно від його вини (п. 1 ч. 1 ст. 755 ЦК України).

Добавлено спустя 5 минут 1 секунду:

"..........У зв'язку з цим суд вважає, що оскільки відпали правові підстави для визнання права власності відповідачки ОСОБА_2 на частину земельної ділянки, яка була закріплена за ОСОБА_1, то після розірвання договору довічного утримання між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, повинно було бути приведено в первісний стан не тільки квартира, а і земельна ділянка, яка була закріплена за квартирою, оскільки цього не було зроблено, то на теперішній час, оскільки відповідачка ОСОБА_2 не бажає це добровільно вчинити, підлягає скасуванню рішення міської ради в частині затвердження матеріалів інвентаризаційних земельних ділянок та передачі ОСОБА_2 у власність земельної ділянки площею 0,0485 га. по АДРЕСА_1, визнання недійсним Державного акту на право власності на земельну ділянку виданого 27.08.2004 року, визнання недійсним та скасування державної реєстрації Державного акту на право власності на землю."

Добавлено спустя 13 минут 16 секунд:

И о каком доходе мы говорим? А затраты на содержание (довічного утримання)? Продать нельзя, пользоваться тоже нельзя. Сколько по времени удерживать в собственности? Три года, пять, больше? А если не так глянул или не туда плюнул, через суд лишили права собственности. Честное слово, жалко нотариусов. Раньше было проще, они жили по закону.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
автолюбитель



Возраст: 47
Сообщения: 100

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 10:50 Ответить с цитатойВернуться к началу

Коллеги, может я не в этой теме задаю вопрос, подскажите, кто знает, номер приказа ФГИУ о назначении членов Атестационно-рецинзионной коммисии. Нужно знать весь состав, ФИО, телефоны, места работы.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
gera



Возраст: 57
Сообщения: 2
Откуда: крым
СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 11:27 Ответить с цитатойВернуться к началу

2-й день работы - "0", как-то все не так... депресуха полная... даже выпить не хочется, Гудовский, приеду к тебе в Хэрсон разгребать твой завал в работе!!! Самое обидное что бороться сейчас нет смысла, на фоне происходящего. Максимум, наверное, объехать всех знакомых нотариусов с беседами и ждать..., хотя чего ждать от нашего Гандураса с его пи-ами, за 1,5 года два раза лишаться работы, нет, наверное бухну...
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mailПосетить сайт автора
citizen



Сообщения: 266
Откуда: Киев
СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 11:48 Ответить с цитатойВернуться к началу

alex_s писал(а):
И о каком доходе мы говорим?

а Вы стороны сделки не попутали? Smile
Доход получает "відчужувач" и это доход в виде обеспечения "відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно."
Так что это самый, что ни наесть договор отчуждения, тем более Вы сами процитировали:
alex_s писал(а):
передає другій стороні (набувачеві) у власність

а то что он может быть расторгнут по суду, так и любой другой договор (мены, купли и пр.) может быть расторгнут по суду.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
IrenaL



Сообщения: 516

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 12:38 Ответить с цитатойВернуться к началу

alex_s + 100%. Что в приведенных Вами цитатах важно: как именуются стороны сделки: "набувач" та "відчуджувач". Тем самым ГКУ определяет стороны сделки аналогично договору купли-продажи. И в данном случае, на мой взгляд, необходимо делать НО-оценку.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
edgar_po



Сообщения: 965
Откуда: козацький край
СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 12:39 Ответить с цитатойВернуться к началу

citizen писал(а):
Доход получает "відчужувач" и это доход в виде обеспечения "відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно


в Постанове 231 совсем не так написано "...доходу платника податку - фізичної особи від продажу (обміну) та іншого доходу такого платника податку у вигляді отриманої ним грошової компенсації від відчуження нерухомого та рухомого майна..."
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Юрий Андрусенко



Сообщения: 912
Откуда: Херсон
СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 12:50 Ответить с цитатойВернуться к началу

Провідну роль у роз’ясненні законодавства здійснює Міністерство юстиції України. Так, відповідно до підпункту 14 пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 30 грудня 1997 року № 1396/97, Мін’юст України відповідно до покладених на нього завдань дає роз’яснення чинного законодавства державним органам, підприємствам, установам і організаціям.

Відзначимо також, що право на отримання роз’яснень законодавства мають усі громадяни України відповідно до Закону України „Про звернення громадян", статтею 1 якого, зокрема передбачено, що громадяни України мають право звернутися до органів державної влади із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

http://www.minjust.gov.ua/8077
ИМХО: пишите письма Лене Лукаш, хватить самостоятельно тлумачить - никаких правовых последствий наши разговоры не влекут. Пусть минюст разъянит способы законного применения незаконной постановы.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
alex_s



Сообщения: 430

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 13:15 Ответить с цитатойВернуться к началу

Єдина база податкових знань ДПС України містить певну інформацію, що торкається даних питань, яку доводимо до відома нотаріусів.
Чи оподатковується ПДФО дохід, отриманий ФО-набувачем, відповідно до умов ДОГОВОРУ ДОВІЧНОГО УТРИМАННЯ, та який порядок сплати податку з доходів фізичних осіб?

Статтею 744 Цивільного кодексу України від 16.01.03 № 435-IV (далі - ЦКУ) встановлено, що за договором довічного утримання (догляду) одна сторона (відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов’язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно. Обсяги обов’язків набувача встановлюються за згодою сторін у договорі.
При цьому, за своєю правовою природою договір довічного утримання є відчуженням нерухомого або рухомого майна, що передається у власність другій стороні.
Відповідно до п. 172.8 ст. 172 та п. 173.8 ст. 173 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) будь – який перехід права власності на об’єкти нерухомого або рухомого майна, крім їх успадкування та дарування, вважаються продажем.
Порядок оподаткування доходів, отриманих від продажу нерухомого майна встановлений ст. 172 ПКУ.
Відповідно до п. 172.1 ст.172 ПКУ дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.
Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, зазначених у п. 172.1 ст.172 розділу IV ПКУ, або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного в п. 172.1 ст. 172 ПКУ, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п. 167.2 ст. 167 ПКУ (5 відсотків).
Крім того, п. 173.1 ст. 173 ПКУ дохід платника податку від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується за ставкою, визначеною в п. 167.2 ст. 167 ПКУ.
Згідно із п. 173.2 ст. 173 ПКУ як виняток з положень п. 173.1 ст. 173 ПКУ, під час продажу одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера не частіше одного разу протягом звітного податкового року доходи продавця від зазначених операцій оподатковуються за ставкою 1 відсоток.
Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року другого та наступних об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною у п. 167.2 ст. 167 ПКУ.
Враховуючи вищевикладене, вартість майна, яке відчужується фізичною особою – відчужувачем на підставі укладеного договору довічного утримання, підлягає оподаткуванню за правилами та ставками, які встановлені ст. 172 та ст. 173 ПКУ.
http://unp-rivne.com/index.html?id=29
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
citizen



Сообщения: 266
Откуда: Киев
СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 13:16 Ответить с цитатойВернуться к началу

edgar_po писал(а):
citizen писал(а):
Доход получает "відчужувач" и это доход в виде обеспечения "відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно


в Постанове 231 совсем не так написано "...доходу платника податку - фізичної особи від продажу (обміну) та іншого доходу такого платника податку у вигляді отриманої ним грошової компенсації від відчуження нерухомого та рухомого майна..."

не, ну с этим я согласен,
я лишь указал на то, что в такой сделке (довичный догляд) есть доход.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
alex_s



Сообщения: 430

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 13:18 Ответить с цитатойВернуться к началу

Відповідно до пункту 172.3 статті 172 Кодексу дохід від продажу об’єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу (довічного утримання), але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.
Згідно з підпунктом «а» пункту 172.5 статті 172 Кодексу сума податку визначається та самостійно сплачується через банківські установи особою, що продає (передає) нерухомість до нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу (довічного утримання).
Фізична особа зобов’язана відобразити доход від такого відчуження у річній податковій декларації.

З повагою,
Заступник Голови Комісії з проведення
реорганізації ДПА України,
в. о. першого заступника
Голови ДПА України С. І. Лекарь
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
MG



Сообщения: 233

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 16:46 Ответить с цитатойВернуться к началу

Ну и где борьба с занижением, разводом оценщика и клиента, где супер программулина которая всё может? Похоже что организаторам надоело считать в своём институте при помощи наспех подготовленных троешников. Не решён только вопрос контроля сбора 80%. Кстати и 300 грн уже никто контролировать не сможет.




для АРМ при подготовке отчета самостоятельно.pdf !!!
 Описание:

Downloads
 Имя файла:   для АРМ при подготовке отчета самостоятельно.pdf
 Размер файла:  552.69 Kб
 Скачан:  936 раз


Посмотреть профильОтправить личное сообщение
rumon



Сообщения: 901

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 16:56 Ответить с цитатойВернуться к началу

не надоело, а не смогли Smile
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Л.А.



Возраст: 57
Сообщения: 45

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 17:39 Ответить с цитатойВернуться к началу

Из досье "Для АРМ при подготовке отчета самостоятельно.pdf" : "ТОВ «АААААА» не несе відповідальність за достовірність наданих Замовником даних відповідно до п.55 Національного стандарту №1."
Надо же, профессию отобрали по понятиям, права имеют по постанове, а Заказчику ответственность предъявляют по НС№1.
Смешались в кучу кони, люди!

Добавлено спустя 12 минут 16 секунд:

MG писал(а):
где супер программулина которая всё может?

Так ее и до этого никто не видел, все миф мягко говоря, пудрить мозги чем-то надо было! Теперь до дела дошло выгребаться надо!
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
zanoza
Spammer


Сообщения: 12986

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 18:07 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
Кстати и 300 грн уже никто контролировать не сможет.

Уже НЕ МОЖЕТ.
Отовсюду только и слышно, сколько берут "сверху" - где налом, где кто поприличней за какой-то консалтинг.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
MG



Сообщения: 233

СообщениеДобавлено: Пт, 07 Фев 2014 18:39 Ответить с цитатойВернуться к началу

автолюбитель писал(а):
Коллеги, может я не в этой теме задаю вопрос, подскажите, кто знает, номер приказа ФГИУ о назначении членов Атестационно-рецинзионной коммисии. Нужно знать весь состав, ФИО, телефоны, места работы.

Вообще-то именно эти церберы стерегут схему. Неплохо бы на них подавить.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Показать сообщения:      
Начать новую темуОтветить на тему


 Перейти:   



Следующая тема
Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме
Вы можете скачивать файлы в этом форуме