Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 оценка недвижимости Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Автор Сообщение
Trinichka

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Ноя 2005 10:59 Ответить с цитатойВернуться к началу

Ниче... это я о своем подумала... просто для нотариуса требуют оценку земли фирмы с Лицензией Держкомзема.

Настоящая Блондинка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Ноя 2005 17:45 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
Это неправильно. Нельзя отнимать стоимость 1 кв.м. земли из стоимости 1 кв.м. недвижки.

упс, согласна, шото не то написала, т.е. неверно объяснила Embarassed

Завсегдатай

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Ноя 2005 18:07 Ответить с цитатойВернуться к началу

A-LEX, оценка земли лицензионный вид деятельности... у вас нет лицензии, ну а дальше делайте выводы сами.
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
SHE
Настоящая Блондинка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Ноя 2005 18:12 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
для нотариуса требуют оценку земли фирмы с Лицензией Держкомзема

совершенно верно, поэтому-то мы два отчета и делаем..............

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Ноя 2005 18:36 Ответить с цитатойВернуться к началу

спасибо, я всё-таки попробую...
FRANKO

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Ноя 2005 21:05 Ответить с цитатойВернуться к началу

ого ..... я все пропустив ..... І ніби вже дійшли згоди .... але я всеодно скажу:

2 звіти - теж вірно, але деякі банки додають вартості. Принаймні законогдавчо це не заборонено а далі проблеми банка яким чином буде використовувати.

Я особисто роблю таким чином: звіт з оцінки нерухомого майна.... далі варіанти:

1. Земля порівняльним, поліпшення теж порівняльним. У висновку вартість нерухомого майна = вартість поліпшень у тому числі вартість земельної ділянки.

2. Земля порівняльним, поліпшення витратним. У висновку вартість нерухомого майна = вартість поліпшень + вартість земельної ділянки.

На мою думку вірно.

Стосовно ліцензії ........ це все ж таки порушення ......

і до речі коли ви робите два звіта - яку ставите мету оцінки (по зем. діл.) ? ....... якщо застава - обов"язкова рецензія !!! Wink
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеICQ Number
КовАл
Завсегдатай

СообщениеДобавлено: Сб, 19 Ноя 2005 08:19 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
2 звіти - теж вірно, але деякі банки додають вартості.
не ну если банкирам ооооочень нужно стоимость раздуть, то можно еще и третий прибавить... например отчет о стоимости улучшений... всё это суммируешь и получаешь отличную циферку Smile

Цитата:
поліпшення теж порівняльним
ого... где ж ты аналоги берёшь? Я про улучшения без земли.

Цитата:
якщо застава - обов"язкова рецензія !!!
упс... а можно конкретней, почему... вернее согласно чего, и желательно со ссылками...
FRANKO

СообщениеДобавлено: Сб, 19 Ноя 2005 17:38 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
если банкирам ооооочень нужно стоимость раздуть, то можно еще и третий прибавить...

..... - згідний але погодся якщо банкіру потрібно він це зробить, але якщо потім пролетить.....про цей банк оцінювачу як мінімум потрібно буде забути.....

Цитата:
ого... где ж ты аналоги берёшь? Я про улучшения без земли.

.................. раз на раз не приходиться Smile

.... і рецензія:

З-н "Про оцінку землі". Стаття 13. Обов’язкове проведення грошової оцінки земельних ділянок
і Стаття 22. Рецензування звітів з експертної оцінки земельних ділянок

рецензуванню підлягають звіти з експертної оцінки з. д. у разі обов"язкового проведення оцінки.
КовАл
Завсегдатай

СообщениеДобавлено: Сб, 19 Ноя 2005 22:41 Ответить с цитатойВернуться к началу

Цитата:
погодся якщо банкіру потрібно він це зробить, але якщо потім пролетить.....про цей банк оцінювачу як мінімум потрібно буде забути.....
ну, незнаю... возможен вариант, что какраз этому банкиру прийдется забыть об этом банке Smile

Цитата:
.... і рецензія:

З-н "Про оцінку землі". Стаття 13. Обов’язкове проведення грошової оцінки земельних ділянок
і Стаття 22. Рецензування звітів з експертної оцінки земельних ділянок

рецензуванню підлягають звіти з експертної оцінки з. д. у разі обов"язкового проведення оцінки.

Мда... по поводу рецензии это забавно... я и не обращал внимание... видимо потому, что землю не ценю... спасибо, что просветил.
FRANKO

СообщениеДобавлено: Вс, 20 Ноя 2005 13:21 Ответить с цитатойВернуться к началу

Wink .... та нема защо.....

відверто кажучи сам майже ніколи не писав мету для застави. Для укладання договору купівлі продажу, або на крайній випадок для укладання цивільно правового договру. Усі задоволені Embarassed
Trinichka

СообщениеДобавлено: Пн, 21 Ноя 2005 10:11 Ответить с цитатойВернуться к началу

Який же ти розумненький, Юрасик-Тарасик!!! Shocked

СообщениеДобавлено: Пн, 21 Ноя 2005 11:04 Ответить с цитатойВернуться к началу

FRANKO писал(а):
ого ..... я все пропустив ..... І ніби вже дійшли згоди .... але я всеодно скажу:

2 звіти - теж вірно, але деякі банки додають вартості. Принаймні законогдавчо це не заборонено а далі проблеми банка яким чином буде використовувати.

Я особисто роблю таким чином: звіт з оцінки нерухомого майна.... далі варіанти:

1. Земля порівняльним, поліпшення теж порівняльним. У висновку вартість нерухомого майна = вартість поліпшень у тому числі вартість земельної ділянки.

2. Земля порівняльним, поліпшення витратним. У висновку вартість нерухомого майна = вартість поліпшень + вартість земельної ділянки.

На мою думку вірно.

Стосовно ліцензії ........ це все ж таки порушення ......

і до речі коли ви робите два звіта - яку ставите мету оцінки (по зем. діл.) ? ....... якщо застава - обов"язкова рецензія !!! Wink

Так нотаріус приймає вартість яка визначена у Вашому Звіті (як додавання....), а то КовАл писав що нотаріус не зовсім сповна розуму?
FRANKO

СообщениеДобавлено: Пн, 21 Ноя 2005 13:09 Ответить с цитатойВернуться к началу

A-LEX ...... Ковал писав що нотаріус незповна розуму якщо приймає оцінку земельної ділянки у суб"єкта оціночної діяльності в якого немає ліцензії на оцінку землі.
Якщо є ліцензія і сертифіковані оцінювачі (не фондом а держкомземом) і дотримана процедура експертної грошової оцінки земельної ділянки - звичайно нотаріус має приймати таку оцінку.

ст 6 ЗУ "Про оцінку земель".....
Никита

СообщениеДобавлено: Пн, 05 Дек 2005 09:44 Ответить с цитатойВернуться к началу

Господа, если я правильно понял, оценка нужна для заключения догвора залога (их будет два - на недвижку и землю). Для расчёта суммы кредита нужно оценивать по-человечески: улучшения+земля, т.е. брать аналоги гостиниц, либо оценивать доходником (опять же земля там учитывается). Как говорил Ковал, в банке всё понимают. Но для нотариуса нужен отдельный отчёт на ЗУ (это у нас законодательство такое), и вероятнее всего, что при заключении договоров ипотеки от общей суммы вычтут землю и остаток - есть стоимость недвижимости (только для договора). Стоимость ЗУ - берём по отчёту и вписываем во второй договор на ЗУ.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
A-LEX

СообщениеДобавлено: Пн, 05 Дек 2005 13:08 Ответить с цитатойВернуться к началу

Договор будет один - договор ипотеки, а звучит в договоре это приблизительно так:
7. В забезпечення виконання Позичальником зобов’язань за Кредитним договором та Іпотекодавцем зобов’язань за цим договором, Іпотекодавець надав в іпотеку належне йому на праві власності / праві господарського відання (вказати необхідне), що підтверджується ________________________________, наступне нерухоме майно (далі - Майно): ____________________________________________________. Майно зареєстровано у встановленому законом порядку як окремий виділений в натурі об’єкт права власності. Майно передається в іпотеку разом з усіма його приналежностями, а саме: ___________________________________________.
Майно знаходиться за адресою: __________________. Цільове призначення Майна: ____________.
8. У відповідності до ст.6 Закону України „Про іпотеку”, іпотека за цим договором поширюється і на земельну ділянку (далі – Земельна ділянка) загальним розміром ___________, на якій розташоване Майно і яка належить Іпотекодавцю на праві власності на підставі ___________________________________________. На використання Іпотекодавцем Земельної ділянки або її частини обмежень (обтяжень) не встановлено. Цільове призначення Земельної ділянки: _______________. Земельна ділянка розташована за адресою: ____________________. Земельна ділянка передається в іпотеку разом з усіма її приналежностями, а саме: ________________________________________________.
9. Майно та Земельна ділянка складають Предмет іпотеки за цим договором.

Перейти:   

Следующая тема
Предыдущая тема