Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оцінки Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Автор Сообщение
work

СообщениеДобавлено: Ср, 24 Сен 2014 13:48 Ответить с цитатойВернуться к началу

Владимир77, какое государство - такие и люди. Честных и бедных - единицы, остальные предпочитают массово быть частью системы.
Сейчас Вас будут поносить за упоминание делишек отдельных членов УТО (хорошо бы указывать, кто именно), мне самому интересно.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
Владимир77

СообщениеДобавлено: Ср, 24 Сен 2014 14:24 Ответить с цитатойВернуться к началу

Шановний Stern, люди не коні. Виходячи з Вашої логіки навчальні центри яки провадили навчання по НО повинні бути відсторонені від процесу навчання оцінювачів томущо СВІДОМО й "ЗАКОННО" навчали й отримували за це кошти. Наприклад МІБ , Українська комерційна школа і т.н. Якщо наказувати то всіх. Я говорю про те що в нас завжди несе витрати як майнові так й моральні кінцевий споживач - людина.
З приводу оцінювачів - Stern, на початку оціночної діяльності як такої кваліфікаційний документ видавали також після тижневих курсів, який дозваляв оцінювати ВСЕ навіт обєкти приватизації групи А,В,С . Ваше порівняння з хірургома , пілотами взагалі безглузде. Вибачте.
Я наполягаю на тому щоб у Всіх були рівні права. Щоб за помилки держави відповідали державні мужі - яскравий приклад ЮЛЯ яка уникнула відповідальності, так і в нас Горяйнов, Рябченко й інші ,як то кажуть гуляють й в вус недують а пересічний громадянин відповідає за них.

Добавлено спустя 18 минут 4 секунды:

WORK, шановний це не секрет викладач МІБ заслужений оцінювач України Драпіковський І.О. й багато інших. Винекне питання чому назвав тільки цого шоча говорю про декількох, не хочу свари ,Олександру Івановичу ця вся митушня як то кажуть до ... він чудовий фахівець(доречі хто не був на його семінар відвідайте, непошкодуєте) інші почнуть слиною брюзжати (вибачте за русизм).... Але шановні я нікого незасуджую. Як на мене це було дуже добре що фахівці такого рівня розповідали людям з "вулиці" цо таке оцінка як така. Я хочу щоб всі трохи охололи, й подивились на проблему не зточки зору свій-чужий. Ми рівні . Маємо мати рівні права. Відповідати мають ті хто це розробляв і втілював.
Stern
Гость

СообщениеДобавлено: Ср, 24 Сен 2014 15:46 Ответить с цитатойВернуться к началу

Владимир77 писал(а):
Шановний Stern, люди не коні. Виходячи з Вашої логіки навчальні центри яки провадили навчання по НО повинні бути відсторонені від процесу навчання оцінювачів томущо СВІДОМО й "ЗАКОННО" навчали й отримували за це кошти. Наприклад МІБ , Українська комерційна школа і т.н. Якщо наказувати то всіх. Я говорю про те що в нас завжди несе витрати як майнові так й моральні кінцевий споживач - людина.
З приводу оцінювачів - Stern, на початку оціночної діяльності як такої кваліфікаційний документ видавали також після тижневих курсів, який дозваляв оцінювати ВСЕ навіт обєкти приватизації групи А,В,С . Ваше порівняння з хірургома , пілотами взагалі безглузде. Вибачте.
Я наполягаю на тому щоб у Всіх були рівні права. Щоб за помилки держави відповідали державні мужі - яскравий приклад ЮЛЯ яка уникнула відповідальності, так і в нас Горяйнов, Рябченко й інші ,як то кажуть гуляють й в вус недують а пересічний громадянин відповідає за них.

Добавлено спустя 18 минут 4 секунды:

WORK, шановний це не секрет викладач МІБ заслужений оцінювач України Драпіковський І.О. й багато інших. Винекне питання чому назвав тільки цого шоча говорю про декількох, не хочу свари ,Олександру Івановичу ця вся митушня як то кажуть до ... він чудовий фахівець(доречі хто не був на його семінар відвідайте, непошкодуєте) інші почнуть слиною брюзжати (вибачте за русизм).... Але шановні я нікого незасуджую. Як на мене це було дуже добре що фахівці такого рівня розповідали людям з "вулиці" цо таке оцінка як така. Я хочу щоб всі трохи охололи, й подивились на проблему не зточки зору свій-чужий. Ми рівні . Маємо мати рівні права. Відповідати мають ті хто це розробляв і втілював.

Так, люди, звісно, не коні, але й не вівці. Щоб Ви сказали на те, якби черговою постановою Кабміну роботу спеціалістів будь-якої із значущих для пересічних громадян професій було заборонено. Натомість їх було б замінено на випускників курсів з оригамі. Я перебільшив з навчанням пілотів та хірургів, визнаю. Для набуття належної кваліфікації 10-ти днів замало. Нехай би було 20. Без інтернатури та навчальних польотів. Так би мовити, "Заплати і Лети!!!"
Оцінювання майна для цілей оподаткування за ПКМУ-321, на мій погляд, - це шахрайство національного масштабу. З метою перманентної наживи. Всі учасники "схеми" були свідомі та обізнані щодо обставин її функціонування. Не всі наживались.
Я не випадково згадав саме лікарів. Думаю, що жодних виправдань не було б у випадку отримання певною групою громадян, що не мають належних знань та практичної підготовки, посвідчень та ліцензій у незаконний спосіб. І нехай ці громадяни були б найкращими представниками нашого суспільства, спосіб один, - пройти навчання, отримати практичну підготовку, скласти іспит, отримати свідоцтво про КВАЛІФІКАЦІЮ фахівця. І ось, нарешті, Ваше "але". Схему визнано незаконною, злочинною та скасовано. Окремо вказано, тепер, - У ВІДПОВІДНОСТІ ДО ЗАКОНУ (І БІЛЬШЕ НІЯК!!!). Що маємо на виконання? Посвідчення (свідоцтва про кваліфікацію спеціалістів саме цього різновиду шахрайства) окремими підзаконними актами визнано дійсними, учасникам надані преференції (першочерговий доступ до Єдиної бази, особливий режим щодо підвищення кваліфікації тощо). А ще, - рекомендовано сприймати все як належне. З хірургами та пілотами сумнівів чомусь немає.
Плытий Петр

СообщениеДобавлено: Ср, 24 Сен 2014 16:55 Ответить с цитатойВернуться к началу

Владимир77 писал(а):
Шановні чим Ви зараз відрізняєтесь від людей які впроваджували НО. Ви так само знущаєтесь над тими хто в рамках "закону " який діяв на той час та отримали кваліфікаційні свідоцтва по напряму 3. Не всі з них працевлаштувались в так званих "аССесорах". Люди намагалися жити по ЗАКОНУ. Чому (риторичне запитання) люди мають відповідати за дії незаконні влади. Задумайтесь над цим.

Ув. Владимир 77, я отличаюсь от людей которые внедряли и учились на НО, хотя бы тем что выучился по каждой специализации отдельно, прошел стажировку больше года. До этого работал 4 года помощником оценщика. И соответственно чтобы идти учится я внимательно читал Закон об оценке.

По поводу получения свидетельства по Закону, то пожалуйста не плюйте на документ, к которому у НО, к счастью, руки не дошли. Почитайте кто и как получает свидетельство согласно Закона, а не всяким "наказам" и "постановам".

Никто ж не против, пусть НО-ники идут и обучаются как все ребята: по всем специализациям, стажируються согласно Закону и пожалуйста.

По поводу наказания всех кто имел отношение к внедрению НО, в том числе вроде бы как ув. лекторы, то тут Вы правы на все 100%. Мало кто уже помнит что в 2012 г. "наказы" фонда начали выходить после того как были проведены лекции (кто проводил прекрасно знаем).

Добавлено спустя 1 минуту 23 секунды:

Кстати, Вас оценщика с 2003 г., не раздражает когда называют Вас несертифицированным у ФДМУ оценщиком, или неправильным?

СообщениеДобавлено: Ср, 24 Сен 2014 19:02 Ответить с цитатойВернуться к началу

Stern - без образ , Ви повторюєтесь, й схожі на ту приказку "Бачу що Сірко , чую що Сірко а с...ти неперестаю". Крім того не орієнтуєтесь в нормативних документах ФДМУ та не слідкуєте за роботою фонду , асаме пропозицій до обговорення яке відбудеться 30 вересня. Який доступ? Які приференції?! Одним словом"бачу що Сірко ......". Ви знаєте Stern меніб було дуже цікаво ознайомитись з якоюсь з ваших робіт таких складних як в хірурка чи в льотчика. Пристаните на мою пропозицію пишіть в лс, на томість я надішлю Вам свою. Подивимось.
Плытый Петр я получал своё КС в 2001 году после нидельных курсов, дело было зимой, а летом вступил в силу закон об оценке имущества, имущественных прав и професиональной оценочной деятельности в Украине. Так вот никто у меня незабирал моё КС выданное как вы говорите на основе какихто там "постанов" . Никого это несмущало. Никто ниукого нестажировался. И когда дробились специализации всё было точно также. Человек писал заявление в фонд предоставлял КС выданое на основе каких - то там "постанов" , получал регистрацию в фонде. Так что как говорится "узбагойся".
По поводу "несертифицированого ФДМУ оценщика" - Петр почему это должно меня раздражать, если человек несведущь или откровенно корчит из себя "знатока" , зачем мне на него обижаться он сам на себя обижен. Это первое. Второе . У меня довольно высокая самооценка чтобы я так зависел от чьихто слов. Я знаю что я могу.Вот и всё.
Да, Вы знаете приходит в ум одна из заповедей господних "не судите да не судимы будете ".
Плытий Петр

СообщениеДобавлено: Ср, 24 Сен 2014 20:55 Ответить с цитатойВернуться к началу

1993 - 2001 года - становление оценки, результат которого Закон об оценке, Национальные стандарты, всеобщий доступ к обучению, сдаче екзаменов, получение свидетельства, право на работу в оценке. Кого тогда должно было смутить что с оценщиков не брали новой платы за учебу по специализациям уже обученного? Ведь материал обучения 1995 - 2001 - 2014 г. особо не поменялся. Так что логичным было продление свидетельства на все специализации.

май 2012 г. (уточню - 2 недели) - становление НО, результат которого куча наказов Фонда, обучение избранных, и в 2013 г. когда вынуждены допутить желающих оценщиков добавили екзамен на право быть директором СОД (я так это называю) + не перечисляю СУКи, "золотые автопрограммы" и пр. Повторюсь: материал обучения 1995 - 2001 - 2014 г. особо не поменялся. За что взяли деньги у НО-шников? Логичнее было бы продлить свидетельства на новые специализации. Не правда ли?

Коректно сравнивать два периода?

Так что никто ни на кого не обижается, никто никого не судит.

Добавлено спустя 3 минуты 20 секунд:

Извините, материал обучения 2001 -2014 года поменялся из-за введенных регламентирующих оценку нормативных документов.

Блин, нужно сменить ник. Мне еще несколько направлений сдавать.

Гость

СообщениеДобавлено: Ср, 24 Сен 2014 22:05 Ответить с цитатойВернуться к началу

Владимир77 писал(а):
Stern - без образ , Ви повторюєтесь, й схожі на ту приказку "Бачу що Сірко , чую що Сірко а с...ти неперестаю". Крім того не орієнтуєтесь в нормативних документах ФДМУ та не слідкуєте за роботою фонду , асаме пропозицій до обговорення яке відбудеться 30 вересня. Який доступ? Які приференції?! Одним словом"бачу що Сірко ......". Ви знаєте Stern меніб було дуже цікаво ознайомитись з якоюсь з ваших робіт таких складних як в хірурка чи в льотчика. Пристаните на мою пропозицію пишіть в лс, на томість я надішлю Вам свою. Подивимось.
Плытый Петр я получал своё КС в 2001 году после нидельных курсов, дело было зимой, а летом вступил в силу закон об оценке имущества, имущественных прав и професиональной оценочной деятельности в Украине. Так вот никто у меня незабирал моё КС выданное как вы говорите на основе какихто там "постанов" . Никого это несмущало. Никто ниукого нестажировался. И когда дробились специализации всё было точно также. Человек писал заявление в фонд предоставлял КС выданое на основе каких - то там "постанов" , получал регистрацию в фонде. Так что как говорится "узбагойся".
По поводу "несертифицированого ФДМУ оценщика" - Петр почему это должно меня раздражать, если человек несведущь или откровенно корчит из себя "знатока" , зачем мне на него обижаться он сам на себя обижен. Это первое. Второе . У меня довольно высокая самооценка чтобы я так зависел от чьихто слов. Я знаю что я могу.Вот и всё.
Да, Вы знаете приходит в ум одна из заповедей господних "не судите да не судимы будете ".

Про які образи Ви ведете. Про Сірка - дуже доречно. Я, наприклад, до сьогодні "с...ти" не перестаю. Почав у квітні минулого року. Продовжив у березні поточного. До цього працював без колізій. Можливо все ще прийде в норму. Але не про це мова.
Мені не важко повторити ще раз. ПКМУ-231 визначалась як протизаконна цілою низкою документів (обговорення тоді теж мали місце). Скасована. Нормативна база приведена у відповідність до законодавства та Конституції, за винятком деяких наказів та розпоряджень. Фонд уже повідомив, що робота ведеться.
Люди, про яких Ви згадуєте, дійсно викладали на курсах ПО. МІБ такі курси проводив. Але після проходження таких курсів та прослуховування таких лекцій законодавство не передбачає отримання КС оцінювача. Навіть для дуже хороших людей. Для мене вони - учасники шахрайської схеми. Це не виключає, що всі вони можуть бути освіченими та дуже талановитими. На жаль ті, з якими мені привелося поспілкуватись, щиро вважали, що процедура оцінки полягає в уважному заповненні форми на об'єкт, та контролі надходження оплати по виставленному рахунку.

Щодо обміну роботами, щоб порівняти їх з пілотуванням, - дурня повна.
Mary

СообщениеДобавлено: Ср, 24 Сен 2014 22:14 Ответить с цитатойВернуться к началу

Владимир77 писал(а):

Боже ж мой, какие мы благочестивые Very Happy А когда "не укради" вовсю нарушалось, чёта никто тут не появлялся, кроме титушек с транспарантами "УТО - бяки!" и "Туровскую на мыло!".
Глаз за глаз Rolling Eyes

СообщениеДобавлено: Чт, 25 Сен 2014 22:47 Ответить с цитатойВернуться к началу

Stern писал(а):
Люди, про яких Ви згадуєте, дійсно викладали на курсах ПО. МІБ такі курси проводив. Але після проходження таких курсів та прослуховування таких лекцій законодавство не передбачає отримання КС оцінювача. Навіть для дуже хороших людей. Для мене вони - учасники шахрайської схеми. Це не виключає, що всі вони можуть бути освіченими та дуже талановитими. На жаль ті, з якими мені привелося поспілкуватись, щиро вважали, що процедура оцінки полягає в уважному заповненні форми на об'єкт, та контролі надходження оплати по виставленному рахунку.
1000%. Извините...

Mary

СообщениеДобавлено: Пн, 29 Сен 2014 21:16 Ответить с цитатойВернуться к началу

http://www.spfu.gov.ua/_layouts/SPFUSiteDefinition/NewsDetails.aspx?ID=3238
Несколько моментов очень интересные:
- повышение поцев;
- исключение взаимодействия ФДМУ и оценщиков в вопросам базы;
- исключение контроля ФДМУ по входящим данным (вопрос - кому передадут управление базой?);
- исчезает момент обязательной публикации данных из базы (которое с февраля месяца ФДМУ не выполняется (ув.представители ФДМУ, нарушаем Закон? Кто-то хочет стать папередником?)).

До 4 октября надо бы отписать им, что 7. Запобігання корупції "Проект наказу не містить правил і процедур, що можуть становити ризики вчинення корупційних правопорушень." не соответствует действительности, т.к. там прописано всё для прикрытия последствий уже несуществующей схемы.

СообщениеДобавлено: Чт, 02 Окт 2014 21:40 Ответить с цитатойВернуться к началу

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»

Цитата:
Текст документу

від 2 жовтня 2014 р.

проект

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від __________________ № _________
Київ

Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України

З метою приведення актів Кабінету Міністрів України у відповідність із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань оціночної діяльності» Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до актів Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр України А. Яценюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від _______________ 2014 р. № _______

ЗМІНИ,
що вносяться до актів Кабінету Міністрів України

1. У Національному стандарті № 1 "Загальні засади оцінки майна і майнових прав", затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 р. № 1440 (Офіційний вісник України, 2003 р., № 37, ст. 1995; 2013 р., № 28, ст. 953):

1) абзац другий пункту 1 виключити;

2) пункт 30 доповнити абзацом такого змісту:

«У разі визначення оціночної вартості майна суб’єктами оціночної діяльності – суб’єктами господарювання для цілей, визначених Податковим кодексом України, базою оцінки є ринкова вартість такого майна.";

3) в абзаці шостому пункту 53 слова "якщо інше не передбачено законодавством" виключити;

4) у пункті 56:

в абзаці п'ятому слова "якщо інше не передбачено законодавством" виключити;

в абзаці дванадцятому слова "крім випадків нездійснення огляду відповідно до Порядку проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2013 р. № 231" виключити.

2. У Національному стандарті № 2 "Оцінка нерухомого майна", затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 р. № 1442 (Офіційний вісник України, 2004 р., № 44, ст. 2885; 2011 № 84, ст. 3073; 2013 р., № 28, ст. 953):

1) абзац другий пункту 1 виключити;

2) в абзаці другому пункту 21 слова "якщо інше не передбачено законодавством" виключити;

3) у пункті 29 слова "проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства " замінити словами "визначення оціночної вартості об'єктів нерухомості у випадках, визначених Податковим кодексом України".

3. У постанові Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2014 р. № 358 «Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства» (Офіційний вісник України, 2013 р., № 28, ст. 953):

1) у пункті 1:

У підпункті 1 слова «оціночною вартістю для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства» замінити словами «базою оцінки для визначення оціночної вартості для цілей оподаткування у випадках, визначених Податковим кодексом України»;

у підпункті 2 слова «що становить не більше як» замінити словами «що не може перевищувати»;

підпункт 2 доповнити реченням такого змісту: «Звіт про оцінку, складений відповідно до цієї постанови, є дійсним за умови включення інформації про нього до єдиної бази даних звітів про оцінку.»;

підпункт 4 викласти у такій редакції:

«4) визначення оціночної вартості для цілей оподаткування здійснюється:

суб’єктами оціночної діяльності – суб’єктами господарювання, які відповідають вимогам, установленим Законом України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», і мають сертифікат суб’єкта оціночної діяльності за напрямом та спеціалізацією, що відповідає об’єкту оцінки;

суб’єкти оціночної діяльності у сфері оцінки земель, які відповідають вимогам, установленим Законом України «Про оцінку земель», і мають ліцензію на виконання землеоціночних робіт (для визначення оціночної вартості земельної ділянки як окремого об’єкта правочину);»;

2) пункт 2 доповнити абзацом такого змісту:

"Звіти про оцінку, що проведена суб'єктами оціночної діяльності відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 березня 2013 р. № 231 "Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства», до дня набрання чинності цією постановою, можуть використовуватися протягом строку дії, зазначеного в таких звітах, але не більше шести місяців з дати проведення такої оцінки.".

P.S. Начальник Управління оцінки майна та професійної оціночної діяльності Ю. Федоренко. А что, Тимощик Л. П. уже ВСЕSurprised ?

edgar_po

СообщениеДобавлено: Пт, 03 Окт 2014 06:50 Ответить с цитатойВернуться к началу

Сергей_К писал(а):
А что, Тимощик Л. П. уже ВСЕ ?

временно ушла в отпуск по уходу за ребенком до 6 лет
Серый
Оценщик футбола

СообщениеДобавлено: Пт, 03 Окт 2014 08:08 Ответить с цитатойВернуться к началу

edgar_po писал(а):
временно ушла в отпуск по уходу за ребенком до 6 лет

Вы это серьезно?
Обычно чиновники у нас резко начинают болеть (причем как правило резко появляются острые болезни, требующие длительного лечения) или уходить в длительные отпуска (тут тоже вдруг появляются отпуска, неотгулянные за прошлые периоды, такое чувство что они их специально копят на черный день) если реально их собираются гнать. А че нормально так, уволить их в этот период не могут, рабочее место сохраняется, за прошлые труды накопилось то за что можно пересидеть.

Spammer

СообщениеДобавлено: Пт, 03 Окт 2014 10:59 Ответить с цитатойВернуться к началу

Серый писал(а):

Вы это серьезно?
Обычно чиновники у нас резко начинают болеть (причем как правило резко появляются острые болезни, требующие длительного лечения) или уходить в длительные отпуска (тут тоже вдруг появляются отпуска, неотгулянные за прошлые периоды, такое чувство что они их специально копят на черный день) если реально их собираются гнать. А че нормально так, уволить их в этот период не могут, рабочее место сохраняется, за прошлые труды накопилось то за что можно пересидеть.

Серьезно. 6 лет будет сидеть в декрете на бюджетные деньги.
Звягин

СообщениеДобавлено: Пт, 03 Окт 2014 11:00 Ответить с цитатойВернуться к началу

zanoza писал(а):

Серьезно. 6 лет будет сидеть в декрете на бюджетные деньги.

Муж на курсах повышения заработает на жизнь. Такая вот "Формула вартості"

Перейти:   

Следующая тема
Предыдущая тема