Gorets11, я добре знаю, що таке державне мито і з якої суми воно береться (інформація від нотаріусів), і ще хочу сказати, щоб ви знали, що державне мито в державних нотаріальних конторах - це плата за послуги, а в приватних конторах- це не плата за послуги, це мито, яке сплачує продавець за продаж того чи іншого об`єкта, при даруванні- так само. Я бачу, що Ви просто оцінку на продаж і дарування не робите, Вам має бути по барабану чи набуде чинності Наказ Мінфіна 999, чи ні. Я співпрацюю з нотаріусами в Кіровоградській, Житомирській, Одеській областях, це так до відома, що я не сама придумала про держмито в приватних конторах.
ЛП
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 09:13
Квытка! "Інформація від нотаріусів" та "добре знаю, що таке державне мито" не связаные между собою вещи. Горец прав - а вам совет - читайте нормативные акты сами, а не со слов нотариусов. По-моему, Вам Горец объяснил все доходчиво. А спекуляции нотариусов, пользуясь юридическою неграмотностью граждан имеют место быть.
_________________ Желай большего, но довольствуйся малым
Яна_Шилина
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 09:28
Приватному нотаріусу той самий 1%, який вони вираховують, йде просто в дохід. от і все
Серый Оценщик футбола
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 09:39
квытка писал(а):
А привожу це порівняння до прикладу того, що ОЦІНКА НА ПРОДАЖ, ДЛЯ ДАРУВАННЯ уже не буде потрібна,
Тоді вибачте, не зрозумів.
Але все одно не згоден з Вами
Чому вартість послуги привязана до вартості майна? Що при продажу шикарної вілли, що при продажу старенької хатинки в селі "Кінець комунізму" (чи будь-якого фншого майна) нотаріус виконує стандартний набір дій. Якщо набір дій однаковий, то чому тоді його платня в кожному разі різна. Тоді і платня у всіх випадках повинна бути також однакова виходячи із фактичних витрат на виконані процедури. І вказана в договорі вартість - це проблема покупця і продавця, що хочуть те нехай і вказують. Ця цифірь може бути лише предметом обговорення, якщо виникнуть будь-які судові розборки і не більше.
Тут де-яким оцінювачам, що ратують за поголовне введення оцінки у будь-яких випадках мотивуючи це причинами безробіттям оцінювачів, дай волю, так вони пропишуть, що заходячи в супермаркет і набираючи товарів у кошик, треба йти не до каси, а до оцінювача, а потім зі звітом вже до каси.
_________________ Один раз сделаешь не подумав, сто раз подумав-не переделаешь
квытка
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 09:41
ЛП, чинні нормативно-правові акти я читаю сама, а, оскільки я називаю з відсилкою до якого НПА, а оцінювач не розуміє про, що йдеться мова, то я конкретизую більш детально. А нотаріуси всі грамотні люди, а пересічні громадяни - шукають де дешевше і ходять від одного нотаріуса до іншого, і зупиняються там де дешевше, і повірте якщо, набуде чинності Наказ Мінюста 999, то зразу будуть вноситись зміни до Порядку вчинення нотаріальних дій, і оцінка не буде потрібна/b]. Просто я так зрозуміла, що є такі оцінювачі, які не розуміють до кінця, яка над нашою професією нависає загроза. І якщо до оцінки на продаж і на дарування добрались, то скоро і оцінка на суд і ... [b]не буде потрібна і залишиться лише оцінювати одне державне майно, а там монополія...
Gorets11
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 09:57
квытка писал(а):
Gorets11, я добре знаю, що таке державне мито і з якої суми воно береться (інформація від нотаріусів)
Забавно... В ответ на предложение почитать ПЕРВОИСТОЧНИК (ЗУ "О нотариате"), Вы мне рассказываете, о какой-то "информации от нотариусов"... Хоть на какой-нибудь НПА сослались бы "для приличия"...
Не хотите внимать тому, что Вам говорят - Ваше дело... Мне заниматься бесплатным ликбезом совсем даже не интересно... Я все расписал, если бы хотели услышать и понять - услышали бы и поняли. А не хотите - так кто ж Вас заставит?.
квытка писал(а):
і ще хочу сказати, щоб ви знали, що державне мито в державних нотаріальних конторах - це плата за послуги, а в приватних конторах- це не плата за послуги, це мито, яке сплачує продавець за продаж того чи іншого об`єкта, при даруванні- так само.
Попробуйте, хотя бы, чисто логически взглянуть на ситуацию! Ведь известно, что ЛЮБОЙ платеж, имеющий прилагательное "государственный" - направляется прямиком в бюджет, а только после этого с ним проводятся какие-то действия... Если платеж называется "Государственная пошлина", то КУДА данный платеж ДОЛЖЕН направляться в полном объеме? А куда направляются те суммы, которые берет частный нотариус?
Чтобы понять, что в Вашем описании есть какая-то "неточность" достаточно простой житейской логики... Даже знания нормативной базы не требуется... Это я не к тому, чтобы обвинить Вас в чем-то... Это я призываю Вас не поступать так, как это любят делать многие посетители данного форума: старайтесь ДУМАТЬ, а не просто "слышать", кто что сказал...
ЛП
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 10:04
Над нашою професією нависає загроза вже давно і на форумі вже шла мова "про кризис жанра" і необхідність перекваліфікації для підстрахування. В даному випадку це неминуче. З одного боку - це "перевиробництво оцінювачів" - "податкові оцінювачі" дуже багато здали екзамен- проаналізуйте реєстр; а з другого боку зменшилась кількість об"єктів оцінки. Порада - перекваліфіковиватися в судового експерта, якщо освіта відповідна дозволяє, якщо ні - получати другу освіту. Ринок оціночних послуг в тому вигляді, якому існує зара, приречений.
_________________ Желай большего, но довольствуйся малым
Dob
Добавлено:
Ср, 16 Дек 2015 10:24
квытка, що за істерика, ну подумаєш стануть чи (станете) менше "клепати" оцінки за сто гривень і малювати хто скільки скаже. Можливо професія очистеться, хоча вже сумніваюсь. Да, а що окрім держмита ніякі податки несплачуються (пзфо, пенсійний, військовий збір)?
val.dan
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 12:12
проект наказу виносився на обговорення ще 22.04.2015, але зовсім в іншій редакції..
чому ж затверджений в такій формі, питання...
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 15:09
Я думаю что последствем данного приказа Минфина может быть отмена обязательной оценки для дарения(первая степень родства), при купле-продаже также оплачивается пенсионный сбор: "Згідно з ч. 9 ст. 1 Закону України “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”, платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування є підприємства, установи та організації незалежно від форм власності та фізичні особи, які придбавають нерухоме майно, за винятком державних підприємств, установ і організацій, що придбавають нерухоме майно за рахунок бюджетних коштів, установ та організацій іноземних держав, що користуються імунітетами і привілеями згідно із законами та міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також громадян, які придбавають житло і перебувають у черзі на одержання житла або придбавають житло вперше."
Кроме того постановление КМУ №358 регулирует вопросы проведения оценки для налогооблажения и других обязательных платежей, как госпошлина, так и сбор в ПФУ, по моему и есть этими другими обязательными платежами.
квытка
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 16:17
Анд36, я хочу Вам уточнити, як обраховується Пенсійний збір: він становить 0,50% державного мита.
Коли справляється держмито в держконторах чи приватних конторах, то далі процедура така: 0,50% держмита - в дохід контори, а 0,50% держмита - це Пенсійний, ось такі калачі...
Marian
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 16:53
Для уточнення..
ЗУ Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування:
підприємства, установи та організації незалежно від форм власності та фізичні особи, які придбавають нерухоме майно - 1 відсоток від об'єкта оподаткування (вартість нерухомого майна, зазначена в договорі купівлі-продажу такого майна) ;
Обов'язковість оцінки не передбачена.
квытка
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 17:07
Marian, оцінка на даний час обов`язкова і передбачено це: Порядком вчинення нотаріальних дій, Інструкцією про порядок обчислення і справляння державного мита, Податковим кодексом.
Добавлено спустя 54 секунды:
Відкрийте і ознайомтесь.
LTOR
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 17:16
Не знаю. Пока все как было- завтра остается. Нотариусы все отчеты принимают- это я про своих клиентов. Думаю был бы дикий вайн - если б было так все пессимистично.
квытка
Добавлено:
Чт, 17 Дек 2015 17:40
Сьогодні телефонувала у Фонд держмайна, щоб уточнити чи спростувати інформацію про набуття чинності Наказу з 18.12.2015р., сказали мені, що Наказ набуде чинності з дня опублікування. Чому я розголошую цю інфу тому, що Головне управління юстиції ........ області( не можу сказати якої), поставило до відома уже нотаріусів, щоб ті слідкували за змінами, і сказали, що ці зміни будуть після 18.12.2015р, і що оцінка на мито не буде потрібна...
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме