Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Як, Вам, одним змахом руки... і оцінка більше не потрібна.... Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Автор Сообщение
Dob

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Дек 2015 18:08 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка писал(а):
Сьогодні телефонувала у Фонд держмайна, щоб уточнити чи спростувати інформацію про набуття чинності Наказу з 18.12.2015р., сказали мені, що Наказ набуде чинності з дня опублікування. Чому я розголошую цю інфу тому, що Головне управління юстиції ........ області( не можу сказати якої), поставило до відома уже нотаріусів, щоб ті слідкували за змінами, і сказали, що ці зміни будуть після 18.12.2015р, і що оцінка на мито не буде потрібна...

Коли буде офіційне оприлюднення наказів, інструкцій, порядку..., тоді буде можливо про щось говорити. Оцінка у такому вигляді якому вона наразі перебуває (я маю на увазі оподаткування) нікому дійсно непотрібна ні державі (колосальне недоотримання), ні замовнику (лишні затрати на малювання) , ні адекватним оцінювачам, для який досить болісно та образливо, що віддаючи значну частину свого життя професії її так спотворюють. Стосовно втрати величезної кількості роботи, так у тих оцінювачів які сумлінно виконували власну роботу (адекватно ціннили, виїжали на обєкти) її уже давно немає, це буде тяжка втрата для тих хто працював через прогу якусь і за двадцять хвилин штампував звіти.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
LTOR

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Дек 2015 19:04 Ответить с цитатойВернуться к началу

Ну да бедние "замовники". Конечно дело в их, а не в 7-8 тыс оценщиков что могут быть без работы.
Gorets11

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Дек 2015 19:08 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка писал(а):
Анд36, я хочу Вам уточнити, як обраховується Пенсійний збір: він становить 0,50% державного мита.

Можно ссылку на документ, в котором это указано?

квытка писал(а):
Коли справляється держмито в держконторах чи приватних конторах, то далі процедура така: 0,50% держмита - в дохід контори, а 0,50% держмита - це Пенсійний, ось такі калачі...

Действительно, "калачи"... Это ж кто додумался Вам рассказать, что Госпошлина может делиться в какой-то пропорции, да еще и содержать в себе еще один дополнительный обязательный платеж, предусмотренный отдельным Законом? Или это Вы самостоятельно до такого додумались? Laughing

Добавлено спустя 4 минуты 3 секунды:

квытка писал(а):
Головне управління юстиції ........ області( не можу сказати якої), поставило до відома уже нотаріусів, щоб ті слідкували за змінами, і сказали, що ці зміни будуть після 18.12.2015р, і що оцінка на мито не буде потрібна...

Ну да, для госпошлины будет не нужна... Это прямо прописано в постанове, которую Вы привели в начале данной ветки. То, что Управление Юстиции извещает нотариусов заранее - по-моему, правильно и показывает, что в данном Управлении люди РАБОТАЮТ, а не "штаны протирают"... Wink

Добавлено спустя 11 минут 43 секунды:

Dob писал(а):
Оцінка у такому вигляді якому вона наразі перебуває (я маю на увазі оподаткування) нікому дійсно непотрібна ні державі (колосальне недоотримання),

Объективно говоря, государство, конечно, недополучает... Но если даже такой оценки не будет - недополучать государство станет больше... Все-таки, не все же оценщики ценят по 5 копеек за метр... Как по мне, так случаи, когда услуги нотариуса "вылезают" по несколько десятков тысяч даже после "некачественной" оценки - не такая уж и редкость... Т.е., бюджет все-таки, получает "свой интерес"... Если убрать оценку - просто тупо будет объявляться цена продажи 50 тыс. грн., будет срабатывать "минималка" у нотариуса и бюджет будет вообще "мимо"...

Dob писал(а):
Стосовно втрати величезної кількості роботи, так у тих оцінювачів які сумлінно виконували власну роботу (адекватно ціннили, виїжали на обєкти) її уже давно немає, це буде тяжка втрата для тих хто працював через прогу якусь і за двадцять хвилин штампував звіти.

У всех будут потери... И у "рисовальщиков", и у нормальных... Просто, "нормальные", которые все это время старались сохранить свой авторитет и самоуважение, для них потери будут больше: работы взамен не прибавится, а кому нужен будет этот "авторитет" и качественная работа - не понятно... "Рисовальщикам" в этом отношении проще: эта ниша закрылась - вернутся "шифером" торговать... Потери не большие: все равно для многих из них это "подработка", а не профессия...
квытка

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Дек 2015 20:39 Ответить с цитатойВернуться к началу

Gorets11, за Вашу дерзость ничего Вам не скажу, ищите сами.
Gorets11

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Дек 2015 22:12 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка писал(а):

Жаль... И ведь если бы и правда "дерзил" - тогда было бы не так обидно... Crying or Very sad
melt

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Дек 2015 23:14 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка писал(а):

Может здесь ?

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Дек 2015 23:19 Ответить с цитатойВернуться к началу

Gorets11 писал(а):

квытка писал(а):
Коли справляється держмито в держконторах чи приватних конторах, то далі процедура така: 0,50% держмита - в дохід контори, а 0,50% держмита - це Пенсійний, ось такі калачі...

Действительно, "калачи"... Это ж кто додумался Вам рассказать, что Госпошлина может делиться в какой-то пропорции, да еще и содержать в себе еще один дополнительный обязательный платеж, предусмотренный отдельным Законом? Или это Вы самостоятельно до такого додумались?

Абсолютно согласен с Gorets11. Сбор на обязательное государственное пенсионное страхование никак не может зависить от госпошлины. Тем более что регламентируются они (эти сборы) абсолютно разными законами.
В

СообщениеДобавлено: Чт, 17 Дек 2015 23:20 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка ви пишите повну дурню

Добавлено спустя 1 минуту 12 секунд:

аж бридко читати,в нашій країні дураків ще на років сто впиред)))))
квытка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 00:40 Ответить с цитатойВернуться к началу

В, как аукнится, так откликнится! Дурня - буде тоді, коли будем без роботи, а те, що Ви не розумієте Закону, то це діло суто Ваше.

Добавлено спустя 4 минуты 47 секунд:

Ще вам раджу підвищувати свій рівень знань
Сталь

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 10:23 Ответить с цитатойВернуться к началу

это то, о чем я писала несколько дней назад в рубрике "ЧИСТИМ НАШИ РЯДЫ"-нужен кулак, чтобы всех под одну линейку, монополия нужна...(а у меня получается ванговать, как оказалось)))..думаю, что на осуществление задуманного госпожой Яресько и КО нужны время, очень много времени и, естественно, УМЫ, которых у нее нет!!! в данном случае планка направлена на бритье бабла, а не на улучшение положения в оценочной сфере и в стране и поэтому, нихрена у них не получится..слабы потуги, да крупный плод...
val.dan

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 10:26 Ответить с цитатойВернуться к началу

http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/1740-98-%D0%BF

"15-1. Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна сплачується підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та фізичними особами, які придбавають нерухоме майно, у розмірі 1 відсотка від вартості нерухомого майна, зазначеної в договорі купівлі-продажу такого майна"

як я розумію, вартість майнаПОРЯДОКу сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій) і сума договоруІНСТРУКЦІї про порядок обчислення та справляння державного мита) - поняття різні, якщо сума договору визначається сторонами за взаємною згодою, то вартість майна визначається уповноваженими особами.
Отже, в ідеалі в договорі мала б бути вказана вартість майна для відрахувань на ОДПС та сума договору для сплати ДМ. не знаю, який нотаріус буде вписувати обидві величини у договір... на свій розсуд будуть трактувати...
melt

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 10:34 Ответить с цитатойВернуться к началу

Сталь писал(а):
это то, о чем я писала несколько дней назад в рубрике "ЧИСТИМ НАШИ РЯДЫ"-нужен кулак, чтобы всех под одну линейку, монополия нужна...(а у меня получается ванговать, как оказалось)))..думаю, что на осуществление задуманного госпожой Яресько и КО нужны время, очень много времени и, естественно, УМЫ, которых у нее нет!!! в данном случае планка направлена на бритье бабла, а не на улучшение положения в оценочной сфере и в стране и поэтому, нихрена у них не получится..слабы потуги, да крупный плод...

Shocked "Резать !!! Не дожидаясь перитонита !!! ...! (с)
Министров, насчёт "задуманного" и осмысленного, не трожьте !!! Они хорошие. Им как сказали, так и делают. Скажут по-другому - будет по-другому. А пока что - так. Дальше - посмотрим

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 10:55 Ответить с цитатойВернуться к началу

а Сережа молодец, потому что мой сынок!!..да? melt
чушь!! [/quote]
квытка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 11:05 Ответить с цитатойВернуться к началу

Наказ Мінфіна 999 набув чинності ВЖЕ. Ще хочу сказати, що вартість нерухомого майна - це сума договору, і відповідно до Порядку вчинення нотаріальних дій (на даний час), нотаріус посвідчує відповідний договір за наявності оціночної вартості такого нерухомого майна. В законодавстві з сьогоднішнього дня виникає колізія норм, хто юрист, той мене зрозуміє. Далі залишається Мін`юсту внести зміни до Порядку і ОЦІНКА НЕ ПОТРІБНА.
LTOR

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 11:23 Ответить с цитатойВернуться к началу

Да в договоре сумма и 500 грн может быть. И что с него держ мыто будут брать? Нотариусы- с кем общался сказали БРЕД.

Перейти:   

Следующая тема
Предыдущая тема