Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Як, Вам, одним змахом руки... і оцінка більше не потрібна.... Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Автор Сообщение
квытка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 11:27 Ответить с цитатойВернуться к началу

LTOR, погоджуюсь з Вами повністю, нотаріуси нашого регіону говорять те саме, залишається чекати роз`яснень з Мін`юсту.
Посмотреть профильОтправить личное сообщение
val.dan

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 11:58 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка писал(а):
Наказ Мінфіна 999 набув чинності ВЖЕ. Ще хочу сказати, що вартість нерухомого майна - це сума договору, і відповідно до Порядку вчинення нотаріальних дій (на даний час), нотаріус посвідчує відповідний договір за наявності оціночної вартості такого нерухомого майна. В законодавстві з сьогоднішнього дня виникає колізія норм, хто юрист, той мене зрозуміє. Далі залишається Мін`юсту внести зміни до Порядку і ОЦІНКА НЕ ПОТРІБНА.

Вартість майна - еквівалент цінності об"єкта оцінки, виражений у ймовірній сумі грошей. (НС№1).
А імовірну суму грошей, знов таки, визначає фахівець. На відміну від суми договору, яка вказується сторонами...
квытка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 12:03 Ответить с цитатойВернуться к началу

val.dan, нотаріусам по барабану наші НС №1, НС №2, в них є своє законодавство і Інструкції, Порядки....., яких вони дотримуються

Добавлено спустя 2 минуты 41 секунду:

Яке роз`яснення дадуть з Мін`юсту, такий набір документів будуть вимагати, ось так.
val.dan

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 12:08 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка
я сподіваюсь, що нотаріуси зважають на ПОРЯДОК сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій,
отже, оцінка все ще залишається необхідною,
хоча, не можу не погодитись, що становище оцінювачів хитке...
квытка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 13:39 Ответить с цитатойВернуться к началу

val.dan, звичайно зважають, до речі в ПОРЯДКУ сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, не має жодної норми про обов`язковість оцінки майна. Цитую: збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна сплачується підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та фізичними особами, які придбавають нерухоме майно, у розмірі 1 відсотка від вартості нерухомого майна, зазначеної в договорі купівлі-продажу такого майна, за винятком державних підприємств, установ і організацій, що придбавають нерухоме майно за рахунок бюджетних коштів, установ та організацій іноземних держав, що користуються імунітетами і привілеями згідно із законами та міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а також громадян, які придбавають житло і перебувають у черзі на одержання житла або придбавають житло вперше.
Вартість нерухомого майна - може бути і за згодою сторін. В Порядку не має конкретно зазначено, що вартість має визначатись фахівцем чи, наприклад, вартість, не може бути нижче ринкової чи оціночної(це я навожу до прикладу, щоб Ви зрозуміли). Не має чіткого визначення, як розраховувати вартість нерухомого майна. Вартість нерухомого майна, відповідно до Цивільного Кодексу, визначається за згодою сторін, і є однією із істотних умов договору.
melt

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 14:37 Ответить с цитатойВернуться к началу

Сталь писал(а):
а Сережа молодец, потому что мой сынок!!..да? melt
чушь!!
[/quote]

Чудесным образом повторяется процесс "ПКМУ-231". Снова устроен "управляемый хаос" со стоимостью. В итоге скорее всего снова "упорядочат" процесс налогообложения при операциях с имуществом. Оценка никуда не уйдёт. Нотариусам объявят новый порядок, и я думаю, снова будут назначены т. н. "уполномоченные оценщики". Возможно, будут названы "Серёжа". Smile

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 15:36 Ответить с цитатойВернуться к началу

melt писал(а):

Чудесным образом повторяется процесс "ПКМУ-231".

На мой взгляд, "ПКМУ-231/2" пока не просматривается... Во всяком случае, пока мы не знаем дальнейших планов КМУ - нет никаких оснований считать, что это движение именно в ТОМ направлении.
Не хотелось особо высказываться на этот счет, но, глядя на то, какой ажиотаж вокруг данного Постановления подняла квытка, выскажу свое мнение, к чему ведет данное конкретное изменение.
Как здесь уже указывалось, Госпошлина, как таковая, распространяется лишь на госнотконторы. Также, нам известно, что большинство сделок проходят у частных нотариусов, на которых госпошлина не распространяется. Тем не менее, на величину госпошлины ЧН, все-таки, завязаны: стоимость их услуг не может быть ниже, чем величина госпошлины за аналогичный вид услуг. Переводя на простой язык: пока пошлина считалась не ниже оценочной стоимости - величина вознаграждения ЧН также не могла быть ниже, чем 1% от величины оценочной стоимости... Не секрет, что "занижальщики" этим активно пользовались и писали оценочную стоимость "на заказ", за что получали вознаграждение от благодарных клиентом, которые таким образом экономили на оплате услуг нотариуса. Теперь данное ограничение отменили. Следовательно, услуги частного нотариуса теперь стоят 1% от суммы, указанной в Договоре, но, по факту, не ниже, установленной самим нотариусом "нижней границы" (все мы ведь знаем, что у нотариусов существует нижняя граница стоимости). Следовательно, теперь клиенту, чтобы сэкономить на услугах нотариуса, совсем не надо платить оценщику: достаточно указать в договоре цену "пониже"...
Как это влияет на оценщиков? На тех, кто работает нормально и не занижает - никак. А вот те оценщики, которые работают официально "за еду", но получают дополнительные "бонусы" за "занижение" - им теперь придется работать ТОЛЬКО "за еду", поскольку смысл в занижениях просто пропадает... Конечно, этот смысл остался для случаев, когда Продавец подпадает под налоги... Но, как уже указывалось здесь, это достаточно редкое явление...
Резюме: пока, основываясь на данном конкретном Постановлении КМ, можно сказать только то, что кто не занижал - ничего не теряют, у кого основным заработком была доплата за "занижения" - теряют, практически, полностью смысл в своей работе...
Смею предположить, что если квытка так активно поднимает вокруг данного Постановления ажиотаж и говорит о том, что "ее лишили работы", значит можно сделать вывод, что она работает именно по второму сценарию... А для них, как я уже написал, данное Постановление, действительно, равносильно "профессиональной смерти"... Подчеркну специально для квытка: я Вас ни в чем не обвиняю и никак не утверждаю, что в своей работе Вы не соблюдаете требования законодательства об оценке. Я лишь высказал предположение, изложив, на чем оно основано и из чего вытекает именно в такой форме.
квытка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 16:39 Ответить с цитатойВернуться к началу

Gorets11, я бачу, що Ви просто оцінку на продаж, дарування не робите, оскільки, Ваші висновки такі, які Ви зробили. Єдине, що є правда: що є оцінювачі, які оцінюють з заниженням, а є і нормальні високоморальні оцінювачі. А як впливає на оцінювачів, так це прямо впливає як на нормальних, так і на "гопників" (Я їх так називаю). Я на початку писала, що ходять слухи,що Наказ 999 набуде чинності 18.12.2015, так і сталося. Далі ходять слухи, що вартість нерухомого майна в договорі нотаріусом буде прописуватися за згодою сторін. Не дай Боже такому статися. А постраждають ВСІ оцінювачі і добропорядні, і не дуже тому, що оцінка, як така не буде потрібна. За мито в приватних конторах я писала вище, почитайте.
Dob

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 17:39 Ответить с цитатойВернуться к началу

Gorets11 +100
Цілком склалося таке ж враження.

PS:Хоча у більшості випадків, незовсім згідний із вашими дискусіями, тут мабуть чисто в яблучко.
val.dan

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 17:50 Ответить с цитатойВернуться к началу

Gorets11
edgar_po писал(а):
квытка писал(а):
м нормативним актом регулюється корегування вартості подібного майна

У вашому випадку, Постанова 231 - єдиний нормативний акт придатний до застосування...В інших випадках - рік стажування та сдача екзамену.

що тут ще сказати.......ну люблю я три крапки (значить, ще не кінець) Smile
Gorets11

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 19:17 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка писал(а):
Gorets11, я бачу, що Ви просто оцінку на продаж, дарування не робите

Разве это является темой? Мне кажется, это не имеет никакого отношения к рассматриваемому вопросу.

квытка писал(а):
За мито в приватних конторах я писала вище, почитайте.

Честно говоря, меня немного утомила уже Ваша глупость. Извините за грубость. Какая мне разница, что именно Вы писали? Я Вас попросил подтвердить свои слова: Вы этого сделать не смогли и продолжаете нести всякую чушь...
Читайте, если сами не можете искать документы:

Глава 16. Оплата за вчинення нотаріальних дій

1. За вчинення нотаріальних дій державні нотаріуси справляють державне мито у розмірах, встановлених законодавством.

2. За надання державними нотаріусами додаткових послуг правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також послуг технічного характеру справляється окрема плата. Перелік таких послуг та розмір плати за них установлюються головними управліннями юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі.

3. Приватні нотаріуси за вчинення нотаріальних дій справляють плату, розмір якої визначається за домовленістю між приватним нотаріусом та фізичною або юридичною особою, але не меншу від розміру ставок державного мита, яке справляється державними нотаріусами за аналогічні нотаріальні дії.

Это выдержка из самого главного документа, согласно которому работают нотариусы:
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0282-12/print1450264398903916

И давайте закроем уже эту тему: если в чем-то не разбираетесь, то лучше промолчите...

Добавлено спустя 52 секунды:

Dob писал(а):

PS:Хоча у більшості випадків, незовсім згідний із вашими дискусіями, тут мабуть чисто в яблучко.

Может, Вы просто раньше читали не очень внимательно? Wink
квытка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 20:35 Ответить с цитатойВернуться к началу

Gorets11, краще з розумним загубити, ніж з дурнем знайти. Я констатую лише факти. І те, що Ви чогось не розумієте, то це ваші проблеми. Державне мито в приватних нотаріальних конторах справляється відповідно до Декрету КМУ "Про державне мито"(і те, що в цьому акті не йдеться про приватні контори, не означає, що приватні нотаріуси його не справляють, є пряма відсилка на цей акт). Є офіційне роз`яснення Мін`юсту про сплату цього збору, і всі приватні нотаріуси по всій території України справляють цей збір. Даний збір не є оплата за послуги приватного нотаріуса.

Добавлено спустя 6 минут 28 секунд:

Цей збір (держмито) сплачує продавець, дарувальник)))))
Gorets11

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 20:48 Ответить с цитатойВернуться к началу

квытка писал(а):
І те, що Ви чогось не розумієте, то це ваші проблеми. Державне мито в приватних нотаріальних конторах справляється відповідно до Декрету КМУ "Про державне мито"(і те, що в цьому акті не йдеться про приватні контори, не означає, що приватні нотаріуси його не справляють, є пряма відсилка на цей акт). Є офіційне роз`яснення Мін`юсту про сплату цього збору, і всі приватні нотаріуси по всій території України справляють цей збір. Даний збір не є оплата за послуги приватного нотаріуса.

квытка, вот опять... Я привел Вам выдержку из конкретного нормативного акта. Вставил ссылку на данный НПА. В ответ Вы рассказываете, что существуют какие-то "разъяснения", которые данный НПА игнорируют... Может, чтоб не выглядеть совсем уже "нехорошо", потрудитесь привести ссылки или иные подтверждающие данные о существовании тех документов, о которых Вы говорите?

квытка писал(а):

Цей збір (держмито) сплачує продавець, дарувальник

Тоже любопытно было бы узнать, ГДЕ такое написано... Насколько мне известно, данный момент нигде никогда не конкретизировался: указано, что "нотариус взимает", но не указано, с кого именно...
квытка

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 20:57 Ответить с цитатойВернуться к началу

Gorets11, це внутрішні роз`яснення Мін`юсту.

Добавлено спустя 53 секунды:

Нічого не можу більше сказати.
LTOR

СообщениеДобавлено: Пт, 18 Дек 2015 21:01 Ответить с цитатойВернуться к началу

С юристами и военными - спорить бесполезно. Главное - пока никто не отписал - 18 число сегодня- что то поменялось у нотарей? Думаю так- им бы вчера как минимум была инструкция с Минюста. Есть инфа от нотарей?

Перейти:   

Следующая тема
Предыдущая тема