_________________ Эксперт — любой человек не из нашего города. Правило Марса
Стася
Добавлено:
Вт, 19 Янв 2016 15:14
Здравствуйте!
На практике нотариат разделился (не в первый раз): одни продолжают заказывать отчет об оценке,а другие прекратили, руководствуясь декретом.
Поделитесь реальным опытом вы,пожалуйста,как сейчас обстоят дела...
Mfactor
Добавлено:
Вт, 19 Янв 2016 15:56
Gorets11 писал(а):
Сначала хотел попросить не богохульствовать больше меня... Потом глянул на подпись и решил: тому, у кого в подписи ссылка на К.Маркса, можно!
Марса или таки Маркса?! А что вообще в теме происходит? Сижу вот, разбираюсь... Кони, собаки, секретарши, шульмейстеры, директоры, убитые в ресторане...
Добавлено спустя 1 минуту 29 секунд:
Модераторы, вы где?!
Moderator3 Moderator
Добавлено:
Ср, 20 Янв 2016 13:43
Здесь. Детский сад, ей-богу. Нельзя без присмотра оставить.
_________________ Я живу на своїй, Богом даній, землі!
Flexio
Добавлено:
Вс, 24 Янв 2016 10:06
квытка писал(а):
Gorets11, уточнила відносно фінансового моніторингу, то дійсно до 2014р.- зазначали ринкову вартість, а з 2014р.- зазначається оціночна. Оцінка на продаж залишається. І, звичайно, залишається, якщо тільки не внесуть зміни в цей Закон.
Закон, оцінка? Дуже смішно)))))
У мене жодного клієнта на оцінку при нотоформленні не лишилось. Приходить клієнт, каже оціни квартиру подешевше. Я кажу, добре, твоя квартира продається за 20 тис. баксів, зроблю тобі 15. Вартість роботи 500 грн. Кліент каже, а нафіг ти мені такий красивий, от є фірма "Ажіо" за 400 грн робить оцінки квартир до 100 000 ГРН!!!!! Фініш, я так не граю. Тому мені пофіг на ваші стони, як гадаю і усім адекватним колегам.
Якщо оцінку в державі залишати узагалі потрібна ЛЮСТРАЦІЯ оцінювачів.
Grey Horse
Добавлено:
Вс, 24 Янв 2016 11:22
Flexio писал(а):
Фініш, я так не граю. Тому мені пофіг на ваші стони, як гадаю і усім адекватним колегам.
Стоны - пофиг, на могу не согласиться.
Flexio писал(а):
Якщо оцінку в державі залишати узагалі потрібна ЛЮСТРАЦІЯ оцінювачів.
Ооо, еще теплее, как в старой игре!
Иии...
Коллега Flexio, Ваши действия? Конкретно?
_________________ Две тени врезались в пространство. Путь открыт.
И вечность искрами летит из-под копыт...
(С) Шарль Бодлер
Flexio
Добавлено:
Вс, 24 Янв 2016 13:28
Grey Horse писал(а):
[Коллега Flexio, Ваши действия? Конкретно?
Я сижу и жду на берегу реки. Налоговые оценщики уже проплыли....проплывут и эти...
LTOR
Добавлено:
Вс, 24 Янв 2016 13:50
Flexio
Бред.
Francuzzz
Добавлено:
Вс, 24 Янв 2016 14:21
Там же на берегу реки и зубы на полочку положить можно... за ненадобностью
_________________ Кто понял жизнь работу бросил
Flexio
Добавлено:
Вс, 24 Янв 2016 14:31
LTOR писал(а):
Flexio
Бред.
Что, извиняюсь, что наши коллеги за 300 грн (а 100 ещё нотариусу "откатывают" ) ОБВОРОВЫВАЮТ государство на от 2000 до 20000 грн. на сделке с дешёвыми квартирками, убив при этом професию? Или, что они вымрут сами?
Добавлено спустя 2 минуты 47 секунд:
Francuzzz писал(а):
Там же на берегу реки и зубы на полочку положить можно... за ненадобностью
Понимаю. В оценке остались только корпклиенты и судебные дела. Проанализировал клиентуру и законодательство, выучился на аукциониста. Доходы выросли. Но государство ж не слепое. Рано или позно конец такой оценке будет. И хорошо если при этом оценка вообще останется, как професия.
квытка
Добавлено:
Вс, 24 Янв 2016 15:21
Flexio, Ви розпочали дискусію зовсім на іншу тему. Звичайно, Ви говорите про актуальну проблему сьогодення, але до моєї теми - це не відноситься. Вам потрібно звертатись у Фонд Державного майна України. Створіть свою власну тему.
Анд36
Добавлено:
Пн, 25 Янв 2016 11:59
Нотариусы действительно разделились во мнениях. Так в одном регионе нотариусы собрались на конференцию и решили что оценка при оформлении сделки без налога не нужна. В других регионах, тоже собрание решило, что оценка нужна как при дарении первой степени родства так и при купле продаже без налога, иные нотариусы считают что оценка отпала для дарения первой степени родства. Вообщем кавардак ещё тот.
Сколько я не объяснял что нет изменений в "Порядок здійснення нот.дій" нет изменений к требованиям по оценки, не помогает.
Моё мнение изложено в следующих НПА(я юрист, стаж 18лет):
Про затвердження Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита
4. За вчинення нотаріальних дій, за які державне мито справляється пропорційно, державне мито обчислюється з суми, що зазначена сторонами, з додержанням правил, викладених у пунктах 5-12 цієї глави.
{Пункт 5 глави 1 розділу V виключено на підставі Наказу Міністерства фінансів № 999 від 09.11.2015}
{Пункт 6 глави 1 розділу V виключено на підставі Наказу Міністерства фінансів № 999 від 09.11.2015}
8. За посвідчення договорів міни державне мито обчислюється з оціночної вартості того обмінюваного майна, яке, включаючи грошову доплату, буде мати вищу оціночну вартість.
За посвідчення договору міни державне мито справляється з більшої оціночної вартості обмінюваного майна за ставками, вказаними в підпунктах «а», «б», «г» та «д» пункту 3 статті 3 Декрету, відповідно до родинних відносин.
Результатом посвідчення нотаріусом договорів відчуження є не тільки посвідчення переходу права власності від однієї особи до іншої, а й виникнення платежів, які повинні бути сплачені до бюджету.
Такими платежами до бюджету є:
1. Державне мито.
2. Податок з операцій з продажу, обміну, дарування, успадкування нерухомого та рухомого майна.
3. Військовий збір.
4. Збір до Пенсійного фонду України.
Не вдаючись в деталі нарахування вказаних обов’язкових платежів, відзначимо, що відповідно до п.1.20 та п.6.3 Глави ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України:
• п.1.20 «Нотаріус посвідчує правочин, який передбачає будь-який перехід права власності на об’єкти нерухомості та об’єкти незавершеного будівництва, крім їх успадкування та дарування, за наявності документа про сплату до бюджету податку на доходи фізичних осіб, обчисленого з ціни, зазначеної у правочині, але не нижче оціночної вартості такого нерухомого майна, визначеної суб’єктом оціночної діяльності згідно з вимогами нормативно-правових актів з оцінки майна, та документа про оціночну вартість».
• п.6.3 «Нотаріус посвідчує правочин, який передбачає будь-який перехід права власності на об’єкти рухомого майна (крім легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів), крім їх успадкування та дарування, за наявності документа про сплату до бюджету податку на доходи фізичних осіб, обчисленого з ціни, зазначеної у правочині, та документа про оціночну вартість такого майна, визначену суб’єктом оціночної діяльності згідно з вимогами нормативно-правових актів з оцінки майна».
Отже, при будь-якому відчуженні нерухомого майна, крім їх успадкування та дарування, та крім відчуження легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів незалежна оцінка майна, що підлягає відчуженню, є обов’язковою і нотаріус не посвідчить такі угоди без звіту про вартість майна і довідки про сплату необхідного податку.
ПКУ:
172.3. Дохід від продажу об'єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об'єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.
Причому не сказано, що така ціна визначається виключно тоді, коли є податок.
Зазначено чітко: «Дохід від продажу об'єкта нерухомості визначається…».
Навіть у випадках, передбачених п. 172.1. ст. 172, за яких дохід продавця не оподатковується, він також повинен визначатися не нижче оціночної вартості.
Визначення оціночної вартості для податків та інших обов’язкових платежів регулюється Постановою КМУ від 21 серпня 2014 р. № 358 «Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства»
Податки, збори, мито — все це обов'язкові платежі до бюджету відповідного рівня або до позабюджетного фонду, які здійснюються платниками для порядку та на умовах, визначених законодавчими актами.
Добавлено спустя 17 минут 27 секунд:
Забыл добавить, нотариусы в моём регионе сказали: "Зачем нам в будущем проблемы с налоговой, будет официальное указание, будем что то менять, пока оставляем как есть".
Gorets11
Добавлено:
Пн, 25 Янв 2016 12:43
Анд36 писал(а):
Нотариусы действительно разделились во мнениях. Так в одном регионе нотариусы собрались на конференцию и решили что оценка при оформлении сделки без налога не нужна. В других регионах, тоже собрание решило, что оценка нужна как при дарении первой степени родства так и при купле продаже без налога, иные нотариусы считают что оценка отпала для дарения первой степени родства. Вообщем кавардак ещё тот.
Риторическое замечание: что из себя представляет наша законодательная власть, если она не в состоянии прописывать законодательство таким образом, чтобы не возникало двойственного толкования? Как я понимаю, законодательное регулирование правоотношений в государстве, - это ЕДИНСТВЕННАЯ функция органов законодательной власти... Если эта власть не в состоянии справиться со своей единственной функцией - кому нужны эти дармоеды?
Анд36
Добавлено:
Пн, 25 Янв 2016 13:00
В реалии не понятно будущее налоговой оценки, к тому же не понятно "затишье" как со стороны властей, так и со стороны оценщиков. Например какой шум был когда забирали налоговою оценку для троечников, шум был "ого-ого", сейчас по тихому сливают налоговою оценку. Ладно, хватает "незаконных оценщиков", ну можно их выявить и наказать. К примеру я являюсь арб.управляющим, меня задолбили проверки , и не дай бог у меня не будет в архиве какой либо документ о ликвидированом мной предприятии, я лишусь права на занятие этой деятельностью. Тоже можно делать с оценкой, зачем лишать профессии многих людей.
Добавлено спустя 14 минут 11 секунд:
Да, написал о затишье, а сам ничего не сделал. Сейчас сижу и пишу запрос на ФДМУ, МИНЮСТ, МИНФИН. Хочу получить пояснение, получу отпишусь.
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме