Автор |
Сообщение |
Елик
|
Добавлено:
Пн, 21 Дек 2009 20:12 |
  |
Есть вот такой наказик фонда "Про затвердження Порядку визначення вартості відтворення чи заміщення земельних поліпшень — будинків, будівель та споруд малоповерхового житлового будівництва 23.12.2004 N 2929/227".
п.6 сего Порядка гласит:
Цитата: |
«6. Укрупнені показники вартості враховують:
- вартість прямих витрат на будівельні і монтажні роботи, які складаються з вартості трудових, матеріальних і технічних ресурсів і включають усі основні й допоміжні технологічні операції при здійсненні будівництва;
- кошти на покриття загальновиробничих і адміністративних витрат будівельно-монтажних організацій;
- кошторисний прибуток (прибуток підрядника);
- кошти на будівництво і розбирання тимчасових будівель і споруд та на додаткові витрати будівельно-монтажних організацій при виконанні будівельних і монтажних робіт у зимовий час;
- кошти на покриття витрат замовника, авторський нагляд, виконання проектно-вишукувальних робіт;
- комунальний податок;
- податок на додану вартість.
Укрупнені показники Збірника (v2929224-04) враховують підрядний спосіб виконання будівельних і монтажних робіт. При здійсненні робіт господарським способом укрупнені показники вартості будинків, будівель та споруд зменшуються на 12%.» |
Так вот в чем мысля: а не покатит ли ссылочка на этот порядок для определения дохода подрядчика в затратке по старым УПВСам, в том числе и для нежилых, как способ более менее «обгрунтованый» . |
|
|
  |
 |
Серый
Оценщик футбола

|
Добавлено:
Пн, 21 Дек 2009 20:52 |
  |
Как мне кажеться, вы спутали прибыль застройщика с прибылью подрядчика.
Опять таки, как мне кажеться, эти 12% - оплата стоимости наемных посторонних работников, которых вы не привлекаете при строительстве объекта своими силами, т.е. хоз.способом. |
_________________ Один раз сделаешь не подумав, сто раз подумав-не переделаешь |
|
  |
 |
Grey Horse

|
Добавлено:
Вт, 22 Дек 2009 07:23 |
  |
Не покатит. Это как конь и трепетная лань - приказ № 2929/227 и УПВСы. |
_________________ Две тени врезались в пространство. Путь открыт.
И вечность искрами летит из-под копыт...
(С) Шарль Бодлер
|
|
  |
 |
Елик
|
Добавлено:
Вт, 22 Дек 2009 12:33 |
  |
Серый писал(а): |
Как мне кажеться, вы спутали прибыль застройщика с прибылью подрядчика.
Опять таки, как мне кажеться, эти 12% - оплата стоимости наемных посторонних работников, которых вы не привлекаете при строительстве объекта своими силами, т.е. хоз.способом. |
Ну почему же спутал, в том же письме:
"Відповідно до Правил визначення вартості будівництва ДБН Д.1.1-1-2000, затверджених наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури від 27.08.2000 N 174 (із змінами та доповненнями), кошторисний прибуток (дохід підрядника) - це кошти, що враховують економічно обгрунтовану величину прибутку підрядної організації від виконання будівельних і монтажних робіт. .. здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ і організацій державної власності, розмір кошторисного прибутку приймається з урахуванням рекомендованих Державним комітетом України з будівництва та архітектури за погодженням з Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції України усереднених показників". |
А вот есчо одно письмо Держбуду від 21 квітня 2000 р. N 7/7-405 в котором указаны
"усереднені показники розміру кошторисного прибутку за видами будівництва" (Складні інженерні споруди та мережі 10%, промислові підприємства 8% ). |
Что скажете по этому письму?
Или что иное дельное кто подскажет? |
|
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Вс, 27 Дек 2009 12:24 |
  |
Мне кажется, что это не худшее обоснование размера прибыли подрядчика. |
|
|
  |
 |
Grey Horse

|
Добавлено:
Вс, 27 Дек 2009 13:25 |
  |
zanoza писал(а): |
это не худшее обоснование размера |
Да. Если быть уверенным, что с 2000 года у подрядчиков не поменялись представления о требуемой прибыли как компенсации их усилий и рисков...
Коллега zanoza, да бросьте Вы, наконец, этот alc. - невозможно ж разговаривать! Отвлекает! Да и Вы не сосредоточены! Вернее, сосредоточены, но не на том... Это ж невооруженным взглядом видно!  |
(С) Шарль Бодлер
|
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Пн, 28 Дек 2009 10:12 |
  |
Grey Horse писал(а): |
это не худшее обоснование размера |
Да. Если быть уверенным, что с 2000 года у подрядчиков не поменялись представления о требуемой прибыли как компенсации их усилий и рисков... |
- а есть какие-нибудь фактические данные о том, что поменялись?  |
|
|
  |
 |
Grey Horse

|
Добавлено:
Пн, 28 Дек 2009 10:21 |
  |
У меня - нет, но это не говорит о том, что не поменялись... |
(С) Шарль Бодлер
|
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Пн, 28 Дек 2009 11:11 |
  |
Grey Horse писал(а): |
У меня - нет, но это не говорит о том, что не поменялись... |
- и у меня нет... и у минрегионбуда похоже тоже нет... а что скажет "дядя майор", сравнивая ссылку на докумЕнт и на ваше описание предполагаемой прибыли подрядчика? |
|
|
  |
 |
Grey Horse

|
Добавлено:
Пн, 28 Дек 2009 11:35 |
  |
а что скажет "дядя майор", сравнивая ссылку на докумЕнт и на ваше описание предполагаемой прибыли подрядчика? |
Да я же тут вроде еще ничего не описываю и даже не предлагаю, только рассуждаю?!  |
(С) Шарль Бодлер
|
|
  |
 |
MIDNIGHT
|
Добавлено:
Пн, 04 Июл 2011 15:28 |
  |
И все же. Сейчас столкнулись для фонда в очередной раз. Просят конкретно обосновать. |
|
|
  |
 |
Тень

|
Добавлено:
Вт, 05 Июл 2011 21:44 |
  |
|
  |
 |