Список форумов < О К Н О > Форум Клуба оценщиков
  Форум  •  Правила форума  •  Пользователи  •   FAQ  •  Поиск •   Календарь •   Регистрация  •   Профиль  •   Войти и проверить личные сообщения  •   Вход
 Мін’юст оприлюднив перелік незаконних нормативних актів. Следующая тема
Предыдущая тема

Версия для печати
Начать новую темуОтветить на тему
Автор Сообщение
Hard_Pragmatic



Возраст: 52
Сообщения: 7195
Откуда: Kiev
СообщениеДобавлено: Чт, 01 Июл 2010 10:11 Ответить с цитатойВернуться к началу

На сайті Міністерства юстиції оприлюднено перелік нормативно-правових актів, що застосовуються без державної реєстрації, а отже незаконно.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, за 5 місяців 2010 року Міністерством юстиції було проведено перевірки, зокрема, у Міністерстві фінансів України, Міністерстві охорони здоров’я України, Державній судовій адміністрації України, Державній службі автомобільних доріг України, Вищій атестаційній комісії, Державній службі експортного контролю України, Державній податковій адміністрації України, Державному комітеті статистики України, Державному комітеті України із земельних ресурсів, Державній митній службі.

Міністр нагадав, що однією з основних функцій Міністерства юстиції є здійснення контролю за додержанням суб’єктами нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів шляхом проведення перевірок.

Результати перевірок, проведених з початку 2010 року, свідчать про те, що до цього часу існує проблема застосування суб’єктами нормотворення незареєстрованих нормативно-правових актів. Крім того, продовжує існувати незаконна практика встановлення нових правових норм листами.

Так, за результатами проведених перевірок Міністерством юстиції виявлено 98 незареєстрованих нормативно-правових актів, які підлягали державній реєстрації, проте на державну реєстрацію не подавались, та 30 листів, якими встановлено нові правові норми, що мають бути викладені виключно в нормативно-правових актах. Крім того, за результатами проведених перевірок було виявлено 17 методичних рекомендацій, які за своєю правовою природою носять рекомендаційний, роз’яснювальний і відомчий характер та не обов’язкові до виконання, проте містять нові правові норми, які мають бути викладені виключно в нормативно-правових актах, затверджених відповідними розпорядчими документами та зареєстрованих у Мін’юсті в установленому законодавством порядку.

У зв’язку з цим Міністерство юстиції звернулося до керівників вищезазначених суб’єктів нормотворення з вимогою щодо скасування виявлених у процесі перевірок незареєстрованих нормативно-правових актів та листів, внесення відповідних змін до методичних рекомендацій.

У разі невиконання законних вимог Міністерства юстиції стосовно усунення порушень законодавства про державну реєстрацію
нормативно-правових актів Мін’юстом будуть підготовлені відповідні проекти розпоряджень Кабінету Міністрів України щодо скасування незареєстрованих нормативно-правових актів, листів та розпорядчих документів про затвердження методичних рекомендацій.

Перелік тут

_________________
"Все перемены, в натуре случающиеся, такого суть состояния, что сколько чего у одного тела отнимется, столько присовокупится к другому" М.Ломоносов
Посмотреть профильОтправить личное сообщениеОтправить e-mail
Показать сообщения:      
Начать новую темуОтветить на тему


 Перейти:   



Следующая тема
Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме
Вы можете скачивать файлы в этом форуме