При оформлені договору оренди виникла ситуація: відсутня нормативна оцінка не виконана. Місцева адміністрація вимагає від підприємства, щоб така оцінка була замовлена самим підприємством. Питання: хто має виступати замовником такої оцінки або яким чином варто поступити. Дайте, будь ласка, посилання на законодавчо-нормативні акти. Зараніше вдячна за відповіді
zanoza Spammer
Добавлено:
Чт, 02 Дек 2010 19:11
это вам бы тут спросить: http://zemres.com
Это форум землевпорядников, нормативка это ж землеустроительные работы, вообще-то...
Добавлено спустя 7 минут 42 секунды:
но можно сослаться на
Цитата:
Согласно ст.7 Закона Украины «О плате за землю».....
Статьёй 62. Закона Украины «Про Державний бюджет України на 2010 рік» установлено что, «що у 2010 році по населених пунктах, грошову оцінку земель яких не проведено, застосовуються ставки земельного податку, встановлені частиною другою статті 7 Закону України «Про плату за землю» ( 2535-12 ), збільшені в 3,2 раза».
МАЛЮК
Добавлено:
Пн, 06 Дек 2010 16:08
Возможно поздновато, но все таки....если зем.участок находится за пределами населенного пункта, то для заключения договора оренды действительно требуется нормативка. Заказывается в оценочной компании с держкомземовской лицензией (нормативка должна быть). Заказывается предприятием-орендатором. Оценщик готовит договор и задание на оценку. Выполняет. Проходит экспертизу. По результатам такой оценки определяется орендная плата и заключается договор оренды. Источник - практика западного региона.
Добавлено спустя 1 минуту 14 секунд:
Пардонте...но....нормативка-это землеоценочные работы
zanoza Spammer
Добавлено:
Пн, 06 Дек 2010 16:32
Цитата:
Пардонте...но....нормативка-это землеоценочные работы
2.1. За ліцензією на проведення робіт із землеустрою можуть здійснюватись такі види робіт із землеустрою:
...
26) розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення;
27 ) розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок населених пунктів;
28 ) розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів;....
2.2. За ліцензією на проведення землеоціночних робіт здійснюється експертна грошова оцінка земельних ділянок.
МАЛЮК
Добавлено:
Пн, 06 Дек 2010 17:19
Дорогая Занозочка....в моей лицензии написанно: проведення землеоціночних робіт за наступними кодами Єдиного ліцензійного реєстру 57.02.01.01; 57.02.01.02; 57.02.01.03; 7.02.01.04. (один из них и есть нормативка...на помню какой)
Лицензия действительна до 2012 года и выдана по "старым" лиц.условиям. А вот на Лиц условия, которые дествительни/недействительны/находятся в разработке.......не могу подобрать слово....я не ссылалась. Поэтому возникли непонятки
zanoza Spammer
Добавлено:
Пн, 06 Дек 2010 17:53
Цитата:
проведення землеоціночних робіт за наступними кодами Єдиного ліцензійного реєстру 57.02.01.01; 57.02.01.02; 57.02.01.03; 7.02.01.04. (один из них и есть нормативка...на помню какой)
ну что ж поделать - какое законодательство, такие и ответы на вопросы
птичка
Добавлено:
Пн, 06 Дек 2010 22:06
Для Анастасії:
Цитата:
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про оцінку земель
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2004, N 15, ст.229 )
{ Із змінами, внесеними згідно із Законами
N 1808-IV ( 1808-15 ) від 17.06.2004, ВВР, 2004, N 38, ст.471
N 959-VI ( 959-17 ) від 05.02.2009, ВВР, 2009, N 26, ст.324
N 1559-VI ( 1559-17 ) від 17.11.2009, ВВР, 2010, N 1, ст.2
N 1702-VI ( 1702-17 ) від 05.11.2009, ВВР, 2010, N 5, ст.40 }
"Стаття 5. Види оцінки земель
Залежно від мети та методів проведення оцінка земель
поділяється на такі види:
бонітування ґрунтів;
економічна оцінка земель;
грошова оцінка земельних ділянок.
.....................................
Грошова оцінка земельних ділянок залежно від призначення та
порядку проведення може бути нормативною і експертною.
Стаття 15. Підстави для проведення оцінки земель
Підставою для проведення оцінки земель (бонітування ґрунтів,
економічної оцінки земель та нормативної грошової оцінки земельних
ділянок) є рішення органу виконавчої влади або органу місцевого
самоврядування.
Нормативна грошова оцінка земельних ділянок може проводитися
також на підставі договору, який укладається заінтересованими
особами в порядку, встановленому законом. "
В практиці зустрічалося таке, що райдержадміністрація доручає орендареві замовити розробку техдокументації з нормативної грошової оцінки ЗД за межами населених пунктів. На підставі такого розпорядження орендар укладає договір з організацією, що має ліцензію на відповідний вид робіт , на розробку ТД з НГО.
Якщо я не помиляюся (ліцензійних умов під руками не маю), відповідно до ліцензійних умов (кваліфікаційні вимоги) для розробки техдокументації з НГО в організації достатньо землевпорядника та економіста. Оцінювачі до НГО ніякого відношення не мають.
Крилан
Добавлено:
Вт, 28 Дек 2010 08:31
Поможіть, шановні оцінщики.
Суть така. В минулому році замовили у мене НГО з.д. для народних промислів. Я там рахував, рахував - виходило дуже багато (3 ділянки, 0,37 га і 0,57 га), так що клієнт таке, як відмовився.
В цьому році йому нормально доробили документи (з.д. зробили для іншого с/г призначення, код УКЦВЗ - 1.7).
НГО я зробив таке як правильно. Експерт, яка мене вчила все передивилась (Заноза знає хто це) і підтвердила правильність НГО.
Повіз мій шеф не експертизу і телефонує. Начальниця відділу, яка перевіряє НГО мені каже: "Ви що, не знаєте, як називається справа НГО (я написав - Звіт з НГО), навіщо фотографії в НГО, для чого правоустановчі та кваліфікаційні документи оцінщика в НГО", ну і т.д. і ні слова про саму оцінку - правильно чи ні вартість.
Скажіть, як повинен називатись звіт НГО для з.д. іншого с/г призначення, яке береться для оренди і що в цій справі повинно бути.
Зараньше вдячний.
Добавлено спустя 4 минуты 34 секунды:
Забув дописати. Обидві земельні ділянки (0,37 га і 0,57 га) знаходяться за межами населених пунктів.
zanoza Spammer
Добавлено:
Вт, 28 Дек 2010 09:22
Цитата:
За результатами нормативної грошової оцінки земель
складається технічна документація
Цитата:
Технічна документація з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів – документація, що складається із текстових та графічних матеріалів, оформлена відповідно до цього стандарту.
В стандарте расписано, что там должно быть... Фотографий не должно, по-моему.
Добавлено спустя 21 минуту 18 секунд:
А вообще нормативка такая мутная вещь... Все вроде по формулам, но где брать исходные данные к этим формулам, нигде не написано.
Крилан
Добавлено:
Вт, 28 Дек 2010 09:53
Велике спасибі Занозочка. Буду мати на увазі даний стандарт.
Я взявся за цю НГО тільки тому, що друг шефа хоче зробити НГО швидко і недорого.
Добавлено спустя 50 минут 32 секунды:
Люди добрі. Цей стандарт - ОЦІНКА ЗЕМЕЛЬ.
ПРАВИЛА РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНІЧНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ З НОРМАТИВНОЇ ГРОШОВОЇ ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ,
а мої земельні ділянки для НГО знаходяться за межами населених пунктів. Може десь є стандарт і для НГО за межами н.п.
Вкажіть будь-ласка.
zanoza Spammer
Добавлено:
Вт, 28 Дек 2010 10:50
Нет, такого стандарта еще нет.
Но все равно в стандарте для земель населенных пунктов тоже много полезного.
Крилан
Добавлено:
Ср, 29 Дек 2010 09:14
Дивлюсь на стандарт і думаю: "Що я тут роблю?".
Велике спасибі за все. Привіт Вам від ЛАДИ.
Поздоровляю Вас з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим.
Хай Вам щастить завжди і усьому.
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы не можете скачивать файлы в этом форуме