Автор |
Сообщение |
Jhenya
|
Добавлено:
Вт, 21 Апр 2009 14:41 |
  |
Добрий день!
Виникла така ситуація, що не приймають рецензію оцінювача, який не внесений до реєстру (але документи подані вже).
Чи може оцінювач з ліцензією держкомзему рецензувати звіти про оцінку земельних ділянок, якщо він не внесений до реєстру?
Можливо є якийсь лист/документ, де вказаний термін до якого оцінювач має подати заяву на внесення до реєстру? |
|
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Вт, 21 Апр 2009 15:08 |
  |
а що, є якийсь документ, який підтверджує внесення до реєстру? ось я внесена, але ніякого свідоцтва досі немає.
Добавлено спустя 2 минуты 29 секунд:
до того ж, у законах НІДЕ нема вимог до рецензента бути внесеним до реєстру. вимагається тільки дворічний стаж роботи.
Згідно Закону України «Про оцінку земель вiд 11.12.2003 № 1378-IV:
Цитата: |
Звіти з експертної грошової оцінки земельних ділянок, крім звітів з експертної грошової оцінки земельних ділянок державної та комунальної власності у разі їх продажу, підлягають рецензуванню.
Рецензування звіту з експертної грошової оцінки земельних ділянок здійснюється у разі обов'язкового проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок, а також на вимогу заінтересованих осіб та в інших випадках, визначених законом.
Рецензування звітів з експертної грошової оцінки земельних ділянок здійснюється оцінювачами з експертної грошової оцінки земельних ділянок із стажем практичної роботи не менше двох років. |
Згідно Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» вiд 12.07.2001 № 2658-III:
Рецензування звіту про оцінку майна (акта оцінки майна), яке полягає в їх критичному розгляді та наданні висновків щодо їх повноти, правильності виконання та відповідності застосованих процедур оцінки майна вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, в порядку, визначеному цим Законом та нормативно-правовими актами з оцінки майна. |
Згідно Національного стандарту №1 "Загальні засади оцінки майна і майнових прав":
Рецензування полягає у неупередженому об'єктивному розгляді оцінки майна особою, яка не має особистої матеріальної або іншої заінтересованості в результатах такої оцінки, відповідно до напряму та спеціалізації її кваліфікаційного свідоцтва.
За результатами своєї роботи рецензент готує рецензію у письмовій формі, яку скріплює підписом. Рецензія не повинна містити власного висновку про вартість об'єкта оцінки. Будь-які судження про вартість об'єкта оцінки, виражені у грошовій формі, можуть відображатися рецензентом виключно у формі звіту про оцінку майна, складеному у повній формі відповідно до вимог національних стандартів. Якщо у письмовому запиті про необхідність рецензування звіту про оцінку майна (акта оцінки майна) встановлюється вимога щодо надання висновку про вартість об'єкта оцінки, така вимога задовольняється шляхом проведення оцінки майна. |
|
|
|
  |
 |
Jhenya
|
Добавлено:
Вт, 21 Апр 2009 16:22 |
  |
дякую за відповідь
zanoza писал(а): |
а що, є якийсь документ, який підтверджує внесення до реєстру? ось я внесена, але ніякого свідоцтва досі немає.
|
Ну я так думаю має бути, ось наприклад як у фонді держ майна "Свідоцтво про реєстрацію..." |
|
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Вт, 21 Апр 2009 16:32 |
  |
|
  |
 |
Филин Андрей
Ведущий Филин

|
Добавлено:
Вт, 21 Апр 2009 23:56 |
  |
меня так в ПУМБе пинали, пришлось звонить в Днепр и там говорить с руководством, доказывать что такого документа в природе не существует (для земельщиков)... |
_________________ Желай большего, мечтай о невозможном.
Everything is possible! |
|
    |
 |
Serg100
|
Добавлено:
Ср, 22 Апр 2009 09:04 |
  |
реестр только на сайте, и пока всеее  |
|
|
  |
 |
Jhenya
|
Добавлено:
Ср, 22 Апр 2009 11:11 |
  |
Serg100 писал(а): |
реестр только на сайте, и пока всеее  |
хоть бы бумажку какую-то давали, а то ходи доказывай что ты не верблюд, а честный оценщик.
Тут работает пословица, "Без бумажки ты какашка, а с бумажкой человек!" |
|
|
  |
 |
Валюха

|
Добавлено:
Ср, 22 Апр 2009 14:06 |
  |
|
   |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Ср, 22 Апр 2009 14:08 |
  |
|
  |
 |
Валюха

|
Добавлено:
Ср, 22 Апр 2009 14:22 |
  |
У меня такой нет, но и целью в ее получении я не задавалась за ненадобностью. |
_________________ Те, що відбувається, відбувається вчасно. |
|
   |
 |
HUGO
|
Добавлено:
Ср, 22 Апр 2009 15:21 |
  |
На сегодня Свидетельство о регистрации землеоценщика прописано в нормативных документах.
Однако, как это ни странно, Госкомзем не выдает его ни на какие письма и просьбы - ни своим ни чужим...
Может здесь есть какой то смысл - но понятный только им "наверху". |
|
|
     |
 |
Филин Андрей
Ведущий Филин

|
Добавлено:
Ср, 22 Апр 2009 23:27 |
  |
как всегда - начнут чегой-то переоценивать скопом и срочно будут просить эту бумаженцию, которой нет ни у кого... только своим выдадут!!! нужным людям... |
|
    |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Чт, 23 Апр 2009 09:24 |
  |
Филин Андрей
+1  |
|
|
  |
 |
SHE
Настоящая Блондинка

|
Добавлено:
Чт, 23 Апр 2009 09:56 |
  |
я в шоци  |
_________________ а знаешь, всё ещё будет! |
|
   |
 |
nasten6ka
|
Добавлено:
Чт, 07 Май 2009 19:41 |
  |
знаете, мне как вариант, советовали на случай чего - распечатать приказ о внесении в реестр оценщиков земли со своей фамилией интетовской страничкой прямо с сайта, там и ссылка отпечатается, и если дотошные - пускай звонят, узнают. приказы публикуются на сайте держкомзема.
прецидента не было, но как вариант для "особо неудовлетворенных" количеством приложенных бумажек, сойдет, думаю! |
_________________ краткость - сестра таланта, но враг гонорара |
|
    |
 |
Serj_Kiev
|
Добавлено:
Ср, 09 Сен 2009 10:23 |
  |
все намного банальнее.
Порядок ведения гос реестра предусматривает выдячу "Витягу з Державного реєстру оцінювачів" на платной основе. но до сегодня размер такой платы еще не установлен, а слеовательно и выдавать этот Витяг бесплатно нельзя - недонадходження до бюджету.
но при писмьенном обращении о выдче Витягу Госкомзем дает письменное подтверджение факта регистрации обычным письмом с пояснениями о невозможности видачи Витягу. |
|
|
  |
 |
Korum
|
Добавлено:
Вс, 21 Фев 2010 19:51 |
  |
Помогите дельным советом. Подаю документы для регистрации в госреестре оценщиков, как написано здесь - http://dkzr.gov.ua/terra/control/uk/pub ... t_id=65749
У меня вопрос по форме "Довідки з місця роботи"- дайте образец если у кого есть, а то все мы знаем наш любимый Держкомзем, придеруться и к столбу. На работе я обязательно должен числиться оценщиком? Заранее спасибо. |
|
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Вс, 21 Фев 2010 20:39 |
  |
Ой, кто его знает... У ФДМУ для регистрации ты должен просто получить квалификационное, и пофигу, где ты там числишься... по-моему. я, впрочем, давно регистрировалась и там, и там. могу ошибаться |
|
|
  |
 |
LGU
|
Добавлено:
Вс, 21 Фев 2010 21:29 |
  |
Korum писал(а): |
Помогите дельным советом. Подаю документы для регистрации в госреестре оценщиков, как написано здесь - http://dkzr.gov.ua/terra/control/uk/pub ... t_id=65749
У меня вопрос по форме "Довідки з місця роботи"- дайте образец если у кого есть, а то все мы знаем наш любимый Держкомзем, придеруться и к столбу. На работе я обязательно должен числиться оценщиком? Заранее спасибо. |
Предлагаю свой вариант:
ТОВ " О П Г "
Довідка
видана Кулиничу Олегу Миколайовичу про те, що він дійсно працює оцінювачем ТОВ "ОПГ" з 10 лютого 2009 року (форма працевлаштування - постійна).
Довідка надана за місцем вимоги
Директор Ю.В.Тимошенко
Гл.бухгалтер В.Ф.Янукович |
|
|
  |
 |
Филин Андрей
Ведущий Филин

|
Добавлено:
Вс, 21 Фев 2010 21:50 |
  |
LGU
неплохой состав сотрудников у Вас *низкокланяющийся смайл*
сорри за оффтоп
Добавлено спустя 41 минуту 32 секунды:
я подавал такую:
справка писал(а): |
25.02.2008 р. Державному комітету
земельних ресурсів України
Довідка
Приватне підприємство «.............................», Кіровоград, вул. ..............., тел. ..............., повідомляє, що Філін Андрій Олегович дійсно працює на підприємстві і займає посаду заступника директора та оцінювача.
Директор ПП «..........» ФИО
|
|
|
    |
 |
Korum
|
Добавлено:
Пн, 22 Фев 2010 08:40 |
  |
Спасибо Всем за помощь, сегодня буду отправлять. Правда не знаю примут ли заявление на имя Кулинича, он говорят заявление на увольнение написал. |
|
|
  |
 |
A_expert

|
Добавлено:
Пн, 22 Фев 2010 10:37 |
  |
Korum
это не правдивая информация, не верьте сайту..)) |
|
|
  |
 |
expertbom

|
Добавлено:
Ср, 03 Мар 2010 11:21 |
  |
взял и подверг правке - все равно проигнорировали |
Последний раз редактировалось: expertbom (Ср, 05 Май 2010 18:25), всего редактировалось 1 раз |
|
  |
 |
A_expert

|
Добавлено:
Ср, 03 Мар 2010 12:17 |
  |
A_expert писал(а): |
Korum
это не правдивая информация, не верьте сайту..)) |
я была не права...уже... |
|
|
  |
 |
A_expert

|
Добавлено:
Ср, 28 Апр 2010 09:53 |
  |
SLB писал(а): |
Люди, скажите, есть уже какой-то документ, подтверждающий внесение в Реестр оценщиков по земле??? |
думаю нет |
|
|
  |
 |
Serj_Kiev
|
Добавлено:
Ср, 05 Май 2010 10:27 |
  |
Витяги з Реєстру ще не видають, не затверджений розмір плати за цю послугу. |
|
|
  |
 |
Serj_Kiev
|
Добавлено:
Ср, 05 Май 2010 10:31 |
  |
форма довідки з місця роботи - довільна, якщо особа не працює - можливо просто зазначити про це у заяві про реєстрацію. |
|
|
  |
 |
flint
|
Добавлено:
Вт, 14 Июн 2011 12:30 |
  |
Недавно сделали оценку земельного участка для продажи. нотариус оформлявший сделку зашел на сайт с реестром оценщиков земли и не нашел там мою фамилию и по этой причине пропустил сделку, потом пришлось лично идти к нотариусу, мы с ним вместе нашли меня на сайте и только тогда всё уладилось |
|
|
  |
 |
A_expert

|
Добавлено:
Вт, 14 Июн 2011 15:25 |
  |
|
  |
 |
LGU
|
Добавлено:
Вт, 14 Июн 2011 19:11 |
  |
|
  |
 |
maxim_t
|
Добавлено:
Чт, 10 Янв 2013 18:56 |
  |
Вот Вам официальная информация - http://www.dazru.gov.ua/terra/control/uk/publish/article?art_id=98936&cat_id=65749
По месту учебы разве не объяснили???
Roma писал(а): |
Здала екзамен за напрямом Експертна грошова оцінка земельних ділянок і отримала, декілька днів тому, кваліфікаціїне свідоцтво оцінювача.
Чи потрібно подавати документи в держкомзем для включення в реєстр оцінювачів, чи вони вже внесли? Якщо потрібно то які?
Дякую
 |
|
|
|
  |
 |
Серый
Оценщик футбола

|
Добавлено:
Чт, 10 Янв 2013 19:05 |
  |
Roma писал(а): |
Чи потрібно подавати документи в держкомзем для включення в реєстр оцінювачів, чи вони вже внесли? Якщо потрібно то які? |
А что, в процессе обучения про это не рассказывают, вроде же подобные вопросы есть в перечне вопросов на экзамен. |
_________________ Один раз сделаешь не подумав, сто раз подумав-не переделаешь |
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Чт, 27 Июн 2013 13:32 |
  |
Что-то я не пойму, у нас сейчас два сайта Державного агентства земельних ресурсів України???
http://land.gov.ua/ и http://www.dazru.gov.ua/
З 1 червня 2013 року розпочинає роботу новий офіційний веб-сайт Держземагентства України (http://land.gov.ua/). До уваги відвідувачів сайту - уся інформація про діяльність земельного відомства, хід земельної реформи, функціонування Національної кадастрової системи та публічної кадастрової карти, відомості про земельні торги тощо. |
Для чего, интересно? |
|
|
  |
 |
Вячеслав Михайлов

|
Добавлено:
Чт, 27 Июн 2013 13:50 |
  |
Один из них - для освещения деятельности агентства по оценке земли вообще (т.е. через месяц закроется), а другой - для освещения деятельности агентства в области оценки земли для целей налогообложения и начисления и уплаты иных обязательных платежей, взимаемых в соответствии с законодательством
Правда, в свете последних изменений в законодательстве непонятно, каким боком теперь будет агентство к оценке земли... |
_________________ "Есть только две бесконечные вещи: Вселенная и глупость. Хотя насчет Вселенной я не вполне уверен...".
Альберт Эйнштейн |
|
  |
 |
galswit
Moderator
|
Добавлено:
Чт, 27 Июн 2013 15:11 |
  |
Новый сайт - новые деньги за разработку, откаты, конверты освоение бюджетн6ых средств и прочме будни нашей теперешней власти. |
|
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Вт, 13 Авг 2013 11:49 |
  |
|
  |
 |
zanoza
Spammer

|
Добавлено:
Чт, 05 Сен 2013 13:21 |
  |
Отныне извлечение из реестра оценщиков предоставлять не нужно
Кабмин упростил получение лицензии для проведения оценки земель
В Україні стане простіше отримати ліцензію на проведення робіт із оцінки земель. Відповідну постанову затверджено на засіданні Кабінету Міністрів.
Відтепер в Україні стане простіше отримати ліцензію на проведення землеоціночних робіт, а саме − скорочено перелік документів, необхідних для отримання ліцензії. Так, віднині витяг з реєстру оцінювачів надавати не потрібно.
Все це передбачено ухваленою сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів постановою «Про внесення змін до пункту 32 переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності». Проект цієї постанови підготувало Держземагентство.
Источник: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства |
http://news.dtkt.ua/show/25553 |
|
|
  |
 |
Gorets33
Гость
|
Добавлено:
Чт, 05 Сен 2013 13:59 |
  |
zanoza писал(а): |
скорочено перелік документів, необхідних для отримання ліцензії. Так, віднині витяг з реєстру оцінювачів надавати не потрібно.
|
|
Сокращение перечня документов, конечно, то еще... Другое дело, что лично я никогда не мог понять, зачем ФГИУ, являясь держателем реестра оценщиков, постоянно просит копии о регистрации в этом реестре... У них там не во всех кабинетах интернет проведен? Или не все сотрудники умеют им пользоваться?  |
|
|
|
 |
Moderator3
Moderator

|
Добавлено:
Пн, 11 Ноя 2013 22:52 |
  |
|
_________________ Я живу на своїй, Богом даній, землі! |