Свого часу я був в.о. голови Київського обласного тервідділення АМКУ. Тут колеги піднімали питання про звернення до АМКУ. На мій погляд, проффесіонали рулюють що там, що в ФДМУ. Проте все ж... є такий закон України "Про захист економічної конкуренції". В ньому є стаття, яку навожу нижче.
Стаття 15. Антиконкурентні дії органів влади, органів
місцевого самоврядування, органів
адміністративно-господарського управління
та контролю
1. Антиконкурентними діями органів влади, органів місцевого
самоврядування, органів адміністративно-господарського управління
та контролю є прийняття будь-яких актів (рішень, наказів,
розпоряджень, постанов тощо), надання письмових чи усних вказівок,
укладення угод або будь-які інші дії чи бездіяльність органів
влади, органів місцевого самоврядування, органів
адміністративно-господарського управління та контролю
(колегіального органу чи посадової особи), які призвели або можуть
призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення
конкуренції.
2. Антиконкурентними діями органів влади, органів місцевого
самоврядування, органів адміністративно-господарського управління
та контролю, зокрема, визнаються:
заборона або перешкоджання створенню нових підприємств чи
здійснення підприємництва в інших організаційних формах у
будь-якій сфері діяльності, а також встановлення обмежень на
здійснення окремих видів діяльності, на виробництво, придбання чи
реалізацію певних видів товарів;
пряме або опосередковане примушення суб'єктів господарювання
до вступу в асоціації, концерни, міжгалузеві, регіональні чи інші
форми об'єднань або здійснення узгоджених дій концентрації
суб'єктів господарювання в інших формах; ( Абзац третій частини
другої статті 15 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2596-IV
( 2596-15 ) від 31.05.2005 )
пряме або опосередковане примушення суб'єктів господарювання
до пріоритетного укладення договорів, першочергової поставки
товарів певному колу споживачів чи першочергового їх придбання у
певних продавців;
будь-яка дія, спрямована на централізований розподіл товарів,
а також розподіл ринків між суб'єктами господарювання за
територіальним принципом, асортиментом товарів, обсягом їх
реалізації чи закупівель або за колом споживачів чи продавців;
встановлення заборони на реалізацію певних товарів з одного
реґіону країни в іншому або надання дозволу на реалізацію товарів
з одного реґіону в іншому в певному обсязі чи за виконання певних
умов;
надання окремим суб'єктам господарювання або групам суб'єктів
господарювання пільг чи інших переваг, які ставлять їх у
привілейоване становище стосовно конкурентів, що призводить або
може призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення
конкуренції;
дія, внаслідок якої окремим суб'єктам господарювання або
групам суб'єктів господарювання створюються несприятливі чи
дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами;
дія, якою встановлюються не передбачені законами України
заборони та обмеження самостійності підприємств, у тому числі щодо
придбання чи реалізації товарів, ціноутворення, формування програм
діяльності та розвитку, розпорядження прибутком.
3. Вчинення антиконкурентних дій органів влади, органів
місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського
управління та контролю забороняється і тягне за собою
відповідальність згідно з законом.
Якщо народ вважатиме за доцільне, поговорю з екс-коллегами про ймовірність відкриття справи проти ФДМУ.
Правда чи відкриє Цушко справу проти ФДМУ... для мене питання риторичне.
Є ще варіант. Без АМКУ, посилаючись на норми законодавства про захист економічної конкуренції, можна безпосередньо звернутися до суду з позовом про усунення порушень зазначеного законодавства з боку ФДМУ. Тут варіантів позитивного прийняття рішень судів на нашу користь набагато більше. АМКУ з Цушком один, а судів багато.
Борода Тусовщик
Добавлено:
Вс, 03 Июн 2012 22:47
СЕНСАР писал(а):
Правда чи відкриє Цушко справу проти ФДМУ... для мене питання риторичне.
Учитывая что судебная система в стране полностью подчинена правящей группе, вопрос о законности действий власти можно снимать. Варианты возможны только в случае если во власти есть противоборствующие группы (ну вряд ли всем нравится как пацан 77 гр их обводит вокруг пальца).
Сенсар, он нам может реально помочь?
Админы, предлагаю голосовалку обращаться/нет и сколько человек готовы учавствовать и сколько денег готовы перегнать
_________________ "...чтобы побеждало зло, достаточно добрым людям ничего не делать". 100% - все зависит от нас, от нашей позиции и отношения к происходящему.
Юрий Андрусенко
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 08:16
Здравствуйте, уважаемые коллеги!
Считаю предложение СЕНСАРа единственным правовым способом решения сложившейся ситуации. Предлагаю избежать ухода в полемику на предмет необходимости такого обращения, поскольку обращаться объективно необходимо. И не будем обсуждать, кто и какое решение примет - решение будет принято. И это результат. И мы идем дальше. Готов участвовать. Спасибо.
СИМа
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 08:23
Юрий, да и я готова! но сколько нас - РЕАЛЬНО готовых? Чтобы не получилось, что человек обратиться и заплатит бОльшую часть, т. к . не удобно будет за пустое беспокойство. Я не раз по жизни оплачивала так
_________________ "...чтобы побеждало зло, достаточно добрым людям ничего не делать". 100% - все зависит от нас, от нашей позиции и отношения к происходящему.
Юрий Андрусенко
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 08:31
Уважаемая СИМа, постараюсь быть предельно кратким. Предлагаю СЕНСАРу озвучить предполагаемую сумму затрат. Поверьте, к основным затратам можно будет отнести терпение и настойчивость, чего всем желаю.
Андрей KV
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 09:33
Я готов поддержать и этот путь.
Если ничего не делать ничего не изменится.
_________________ Sex, drugs, rock-n-roll
vit
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 09:48
поддерживаю
_________________ ЗНАНИЯ ПОРОЖДАЮТ СКОРБЬ
Reff
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 11:42
... я за !
_________________ Закон один для всех, только исключения у всех разные!.
СЕНСАР
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 11:47
Юрий Андрусенко писал(а):
Уважаемая СИМа, постараюсь быть предельно кратким. Предлагаю СЕНСАРу озвучить предполагаемую сумму затрат. Поверьте, к основным затратам можно будет отнести терпение и настойчивость, чего всем желаю.
Якщо йти шляхом подання заяви до АМКУ - затрат офіційно не передбачається. Це все ж таки правоохоронний орган. І це буде заява про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а не, наприклад, про концентрацію.
Якщо через суди - затрати будуть. В кожному суді свої.
Але було б непогано, якби в АМКУ звернулися не тільки поодинокі оціночні компанії, але й СОО.
Sova
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 12:10
И я за! и еще пару человек со мной!
_________________ Я проголосую за кандидата в президенты Украины, который в своей программе гарантирует люстрацию в судебной системе, правоохранительных органах и органах прокуратуры.
СЕНСАР
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 12:46
Добавлено спустя 17 минут 32 секунды:
СИМа писал(а):
Юрий, да и я готова! но сколько нас - РЕАЛЬНО готовых? Чтобы не получилось, что человек обратиться и заплатит бОльшую часть, т. к . не удобно будет за пустое беспокойство. Я не раз по жизни оплачивала так
Пообіцяли підтримку з боку ГО.
Последний раз редактировалось: СЕНСАР (Вс, 10 Июн 2012 18:33), всего редактировалось 1 раз
igorberkyt
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 14:35
я також за
_________________ Що не день, то краще жити.......
Moderator7 Moderator
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 16:47
СИМа писал(а):
Админы, предлагаю голосовалку обращаться/нет и сколько человек готовы учавствовать и сколько денег готовы перегнать
Прилепил, к сожалению две голосовалки в одной теме не возможны.
Oliver
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 17:48
Поддерживаю, в том числе и материально.
UDALEC
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 19:12
Действительно коллеги - хватит полемики. Пора от слов переходить к делу. Полностью поддерживаю СЕНСАРа. Готов оказать любую необходимую поддержку, в том числе материальную, для начала в размере 5000,0 грн., а то будем месяц голосовать, месяц собирать деньги а результат как у меня на "аватарке".
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 19:50
интересно а кто эти 2е шо против?
_________________ а знаешь, всё ещё будет!
kostik1972
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 19:58
Наверное те, кто тут инфу собирает, а потом своим работодателям докладывает.
igorberkyt
Добавлено:
Пн, 04 Июн 2012 21:09
SHE писал(а):
интересно а кто эти 2е шо против?
шпійони
galswit Moderator
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 07:51
Sova
- Я тоже "ЗА".
Francuzzz
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 08:56
100% ЗА
_________________ Кто понял жизнь работу бросил
Nadin
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 10:24
ЗААААААААААААААААА
Южный
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 10:51
За. Материально тоже поддержу.
savit
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 10:53
СЕНСАР писал(а):
Свого часу я був в.о. голови Київського обласного тервідділення АМКУ
это хорошо, но по нашей информации от АМКУ есть др. мнение касательно этого
СЕНСАР писал(а):
надання окремим суб'єктам господарювання або групам суб'єктів
господарювання пільг чи інших переваг, які ставлять їх у
привілейоване становище стосовно конкурентів, що призводить або
може призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення
конкуренції;
дія, внаслідок якої окремим суб'єктам господарювання або
групам суб'єктів господарювання створюються несприятливі чи
дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами;
так как в законе удачно прописали "исключительный вид деятельности", то это не попадает под действие антимонопольного законодательства.
Хотя полностью с Вами согласен что писать надо, так как открывают тем, кто стучится...
_________________ все мы умные когда говорим, а вот когда делаем...
Marina_M
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 11:08
на международный уровень выходить не будем))) Добить нашу скомпроментированную власть? Я серъезно. Куда можно обратитья ичерз кого?
_________________ Ничто не происходит без достаточного основания. Михаил Васильевич Ломоносов
Sova
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 13:26
galswit писал(а):
Sova
- Я тоже "ЗА".
Вот в Вас, galswit, я точно не сомневалась! Ура! Схід і Захід разом!!!
_________________ Я проголосую за кандидата в президенты Украины, который в своей программе гарантирует люстрацию в судебной системе, правоохранительных органах и органах прокуратуры.
СЕНСАР
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 14:02
savit писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Свого часу я був в.о. голови Київського обласного тервідділення АМКУ
это хорошо, но по нашей информации от АМКУ есть др. мнение касательно этого
Киньте в приватне, хто має іншу думку. Я сьогодні був там у правильних людей. Вони про наші справи поки що не знали. (Хоча не виключено, може зробили вигляд, що не знали. Але це малоймовірно.).
Щодо виключного виду діяльності... бити треба не на те, що виключний, а на те, що до нього нема доступу всім бажаючим, окрім групки обраних. А ось це і є обмеження (усунення) конкуренції.
Heep
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 14:59
Поддерживает наша оценочная компания, в том числе и материально
galswit Moderator
Добавлено:
Вт, 05 Июн 2012 16:17
Sova
Спасибо за доброе слово.
На самом деле у меня с самого начала было так:
Там, где трудно, там, мы; там где деньги - начальство".
Вот и бототься приходилось всегда, а ведь хочеться просто работать и зарабатывать соблюдая законы
СЕНСАР
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:00
Raduga писал(а):
А мы что-то делаем?
Панове, абсолютно правильна постановка запитання. В нас "кози" листів є? Є. Тому не потрібно сподіватися на Туровську, а всім СОД слати листи в КМУ, АП, нардепам...
В АМКУ попросили багато не надсилати, але по кілька від області буде непогано. Лист від ФОБІС готується. Мені обіцяли надіслати. Надішлють - викладу на цій гілці. А потім зкачуємо - і до роботи. Стан справ з розглядом в АМКУ після надходження звернень постараюся відслідковувати.
Добавлено спустя 3 минуты 8 секунд:
Сергей_К писал(а):
СЕНСАР, так расскажите, этот специалист другого профиля chastener, каким боком к ОЦДО
Точної інформації, яким боком він там на сьогодні, не маю. Тому не хочу видавати неправдиву інформацію. Є лише здогадки, які, втім, тісно корелюються з його поведінкою.
СИМа
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:22
Конкуренція - це економічне змагання.
Кожний оцінювач хоче вигідно й якісно надати професійні послуги з оцінки майна ті майнових прав.
Тут і починається конкуренція: потенційні клієнти“заманюються” вигідними умовами.
Конкуренція в нашому житті зустрічається на кожному кроці. Конкуренція рухає економіку вперед.
У боротьбі за споживача підприємці вдосконалюють свої звіти, здешевлюють послуги. Завдяки конкуренції успільство процвітає і розвивається.
Головне, що конкуренція дає кожному з нас, споживачів, можливість вибору. А виробників послуг вона заставляє краще працювати.
Таке здорове і чесне економічне суперництво, яке має назву конкуренція, - поки що єдиний відомий людям механізм, який сам-по-собі, не потребуючи зовнішнього втручання, може підвищувати рівень нашого життя.
В Україні на сторожі конкуренції стоїть закон. В нашій Конституції сказано, що держава забезпечує захист конкуренції і не допускає її неправомірних обмежень. Закон також суворо вимагає, щоб конкуренція була добросовісною.
Если в текст вставить?
http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/article?art_id=103509&cat_id=42124
Юта
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:30
Сегодня общалась с высоким чином в правоохранительных органах. Вывод однозначный - надо подавать в суд, дело имеет ОЧЕНЬ реальную судебную перспективу. Только ОБЯЗАТЕЛЬНО нужен общественный резонанс - появление информации на хотя бы одном центральном канале. Знаю по крайней мере двух толковых адвокатов, правда, в курс дела их еще не вводила. Кто-нибудь плотно работает в этом направлении, или мне стоит проконсультироваться, возьмутся ли они за это дело?
СЕНСАР
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:34
Юта писал(а):
Сегодня общалась с высоким чином в правоохранительных органах. Вывод однозначный - надо подавать в суд, дело имеет ОЧЕНЬ реальную судебную перспективу. Только ОБЯЗАТЕЛЬНО нужен общественный резонанс - появление информации на хотя бы одном центральном канале. Знаю по крайней мере двух толковых адвокатов, правда, в курс дела их еще не вводила. Кто-нибудь плотно работает в этом направлении, или мне стоит проконсультироваться, возьмутся ли они за это дело?
Загалом це те, про що я казав на початку. Але й спробувати через АМКУ не завадить.
Добавлено спустя 1 минуту 18 секунд:
СИМа писал(а):
Конкуренція - це економічне змагання.
Кожний оцінювач хоче вигідно й якісно надати професійні послуги з оцінки майна ті майнових прав.
Тут і починається конкуренція: потенційні клієнти“заманюються” вигідними умовами.
Конкуренція в нашому житті зустрічається на кожному кроці. Конкуренція рухає економіку вперед.
У боротьбі за споживача підприємці вдосконалюють свої звіти, здешевлюють послуги. Завдяки конкуренції успільство процвітає і розвивається.
Головне, що конкуренція дає кожному з нас, споживачів, можливість вибору. А виробників послуг вона заставляє краще працювати.
Таке здорове і чесне економічне суперництво, яке має назву конкуренція, - поки що єдиний відомий людям механізм, який сам-по-собі, не потребуючи зовнішнього втручання, може підвищувати рівень нашого життя.
В Україні на сторожі конкуренції стоїть закон. В нашій Конституції сказано, що держава забезпечує захист конкуренції і не допускає її неправомірних обмежень. Закон також суворо вимагає, щоб конкуренція була добросовісною.
Если в текст вставить?
http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/article?art_id=103509&cat_id=42124
спробую, якщо буду редагувати
Сергей_К
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:38
СИМа, понимаете, вот меня гложет одно сомнение. Вся эта байда с ОДЦО, вертится вокруг налогового кодекса. А так как налоги, естественно приоритет государства, то как бы и нет ущемления чьих то прав. Могли вообще отдать на откуп налоговой службе. Вот Сергей Николаевич своим сообщением про электронные ключи напомнил: было у нас с 10-к фирм, которые раздавали эл. ключи, но налоговой службе ни чего не помешало, открыть свой сертификационный центр и выдавать самостоятельно эл. ключи, так сказать все для налогоплательщика. А ведь основная масса субъектов хозяйствования, приобретала ключи в основном для сдачи отчетности. Так и в нашей ситуации, потребителю пофигу куда ходить оценивать.
_________________ Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Путь, усыпанный цветами, никогда не приводит к славе.
СИМа
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:39
Сенсар, там кажется или сразу необходима информация по фирмам или потом запрос делают? Мы как-то обращались, так загоняли доки и справки собирать. Проконсультируйте, пожалуйста. надо тогда зараннее готовить доки
СЕНСАР
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:40
polza писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Лист від ФОБІС готується. Мені обіцяли надіслати. Надішлють - викладу на цій гілці.
Нашо він тут, коли для ФОБІС є окрема тема?!
ФОБІС не при чому. При чому лист, який окрім ФОБІС має надіслати від себе кожен СОД, кому не до вподоби нинішній стан справ. У даному випадку за спини інших заховатися не вийде.
СИМа
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:41
Да я только ЗА государственного органа для налогов, но не "закрытый клуб" для ...
СЕНСАР
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:45
СИМа писал(а):
Сенсар, там кажется или сразу необходима информация по фирмам или потом запрос делают? Мы как-то обращались, так загоняли доки и справки собирать. Проконсультируйте, пожалуйста. надо тогда зараннее готовить доки
Ми пишемо заяви. АМКУ надсилає запити про надання інформації не до нас, а до тих, на дії котрих надійшла скарга. Від нас потрібно лише підтвердження, що ми є, працюємо на ринку оцінки і нормально аргументоване пояснення, в чому полягає порушення наших прав.
polza
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:47
СЕНСАР писал(а):
polza писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Лист від ФОБІС готується. Мені обіцяли надіслати. Надішлють - викладу на цій гілці.
ФОБІС не при чому. При чому лист, який окрім ФОБІС має надіслати від себе кожен СОД, кому не до вподоби нинішній стан справ. У даному випадку за спини інших заховатися не вийде.
Заплуталася остаточно. Це буде інший лист, ніж Туровська підготувала? Це буде лист не від ФОБІС як громадської організації? Це буде новий шаблон для розсилки особисто пересічними оцінювачами?
_________________ - А Польза - она кто?
- А Польза - это Польза! (с) "Стиляги"
СЕНСАР
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:48
Сергей_К писал(а):
СИМа, понимаете, вот меня гложет одно сомнение. Вся эта байда с ОДЦО, вертится вокруг налогового кодекса. А так как налоги, естественно приоритет государства, то как бы и нет ущемления чьих то прав. Могли вообще отдать на откуп налоговой службе. Вот Сергей Николаевич своим сообщением про электронные ключи напомнил: было у нас с 10-к фирм, которые раздавали эл. ключи, но налоговой службе ни чего не помешало, открыть свой сертификационный центр и выдавать самостоятельно эл. ключи, так сказать все для налогоплательщика. А ведь основная масса субъектов хозяйствования, приобретала ключи в основном для сдачи отчетности. Так и в нашей ситуации, потребителю пофигу куда ходить оценивать.
Якщо державна монополія - питань нема. Це право держави. Якщо усунення чи обмеження конкуренції - це робота для АМКУ та (або) судів.
Добавлено спустя 2 минуты 8 секунд:
polza писал(а):
СЕНСАР писал(а):
polza писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Заплуталася остаточно. Це буде інший лист, ніж Туровська підготувала? Це буде лист не від ФОБІС як громадської організації? Це буде новий шаблон для розсилки особисто пересічними оцінювачами?
1. Це буде інший лист.
2. Це буде лист від ФОБІС.
3. Я такий же лист нашлю від свого СОД.
4. Надсилати чи не надсилати такі листи іншим... кожен вирішує сам.
Raduga
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 10:58
Заяву до АМКУ можуть подавати як юридичні так і фізичні особи. Зразок заяви тут:
Але ж, не памятаю хто сказав, це картель: президент-ВРУ-АМКУ-прокуратура-МВД
polza
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 11:00
СЕНСАР писал(а):
Щоб надсилати листи, треба розуміти, хто конкретно стоїть за схемою. Тоді буде ясно, хто стоїть "вище" і може якось вплинути. Розсилати листи навмання то є розвага на любителя. Жоден з тих, хто готує та розсилає листи, не дав конкретної відповіді, на чиї дії від наших звернень очікують. Які в адресатів важелі впливу? Від відповіді на ці питання залежить, чи буде щось зроблене, чи по четвертому колу на форумі підуть балачки.
Я вже заманалася читати "давайте напишем в СМИ!!!"
vanilla
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 11:09
Raduga писал(а):
А мы что-то делаем?
Да. И я в т.ч. Главное не стоять в стороне, а сделать все, что в наших силах.
Sova
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 11:20
polza писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Щоб надсилати листи, треба розуміти, хто конкретно стоїть за схемою. Тоді буде ясно, хто стоїть "вище" і може якось вплинути. Розсилати листи навмання то є розвага на любителя. Жоден з тих, хто готує та розсилає листи, не дав конкретної відповіді, на чиї дії від наших звернень очікують. Які в адресатів важелі впливу? Від відповіді на ці питання залежить, чи буде щось зроблене, чи по четвертому колу на форумі підуть балачки.
Що Вам заважає особисто чи від імені СОД звернутися да АМКУ? Страх? Чи бажання чужими руками...?
Що Вам дасть розуміння того, хто особисто стоїть за цією схемою? Ви звернетесь до нього з проханням "мати совість"?
Не розсилайте навмання, оберіть адресата, надішліть та телефонуйте йому кожні півгодини.
Яку відповідь ви хочете почути зараз(три дні вихідних було і заради нас ніхто з чиновників в офісах не сидів) ?
Займатись організацією набагато важче і довше (та й небезпечніше), ніж сидіти на форумі і "відписуватись" на "...заманалася читати "давайте напишем в СМИ!!!" Зверніться до СМІ особисто. Чим більше звернень, тим більше шансів. Ви особисто прокоментували статтю на Економічній правді, у Азарова, у Януковича?
Тож давайте, крім демегогії ще й справами займатись, а не звинувачувати всих у бездіяльності, при тому, що самі не дуже ворушимся. В мене є підстави це говорити.
Последний раз редактировалось: Sova (Ср, 06 Июн 2012 11:27), всего редактировалось 1 раз
СЕНСАР
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 11:21
polza писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Ви досі не знаєте, хто стоїть? Спитайте у співробітників ФДМУ. Конкретні відповіді... Ви що, хочете щоб до надходження заяв та початку дослідження у справі наприклад Цушко на прес-конференції заявив: "Вороги народу - той, той і той. Розстріляти." Прес-конференція можлива, коли буде прийнято рішення у справі (мінімум кілька місяців після початку розгляду). І то, якщо справу розпочнуть. Або після надання рекомендацій ФДМУ про усунення порушень законодавства про захист економічної конкуренції.
Добавлено спустя 3 минуты 11 секунд:
Raduga писал(а):
Заяву до АМКУ можуть подавати як юридичні так і фізичні особи. Зразок заяви тут:
Хто не стукає (дзвонить на сучасний манер) в двері, тому не відчиняють.
Sova
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 11:59
vanilla писал(а):
Raduga писал(а):
А мы что-то делаем?
Да. И я в т.ч. Главное не стоять в стороне, а сделать все, что в наших силах.
Коллеги, делайте! У всех есть интернет. Все умеют пользоваться поисковиками. Вот информагенства, которые СОЗДАЮТ новости: Интерфакс, Украинськи новыны, Лига Бизнес Информ, Подробности, Укр Правда, Багнет, Обоз
Ежедневники: Коммерсант, Комсомолка, Факты, Сегодня.
Прошу не комментировать рассовую принадлежность и не разводить флуд!
Пишите краткие сообщения по сути вопроса (не "остались без работы", а более глобально!) и ПЕРЕЗВАНИВАЙТЕ с просьбой поговорить с редактором! Обязательно звонить! Набросайте тезисы, чтоб можно было кратко и по сути. Все люди занятые, долго слушать не будут. ПЕРВАЯ фраза долна быть САМОЙ ВЕСКОЙ И ГЛОБАЛЬНОЙ,
VVG
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 12:12
Raduga писал(а):
Нужен не зразок с сайта АМКУ, а уже заполненная заява. Тогда каждый сможет вставить свои данные и без потери времени поучаствовать в процессе.
Феофраст
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 13:31
пропоную до вашої уваги ще один варіант протидії.
Згідно з статтею 15 ЗУ "Про оцінку" "Право на отримання кваліфікаційного свідоцтва набувають фізичні особи, які мають закінчену вищу освіту, пройшли навчання за програмою базової підготовки та стажування протягом одного року у складі суб'єкта оціночної діяльності разом з оцінювачем, який має не менше ніж дворічний досвід практичної діяльності з оцінки майна, отримали його позитивну рекомендацію та успішно склали кваліфікаційний іспит". Інший порядок отримання КС законом не передбачений.
Таким чином, видача свідоцітва за 3-м напрямком не відмповідає вимогам базового закону у галузі оцінки.
Це дає підстави для оскарження рішень про видачу кваліфікаційних свідоцтв СОД, які отримали КС за третім напрямком, та рішень про видачу сертифікатів СОД.
Крім того, видача КС в супереч встановленому порядку може розглядатися як перевищення службових повноважень, тобто злочин.
На підставі вищевказаного, пропоную усім зацікавленим особам звернутися до ФДМУ з запитом, щодо осіб, які отримали КС за даним напрямком, щоб у подальшому у судовому порядку оскржити рішення екзаменаційної комісії. Одночасно із зверненням до суду звертайтеся до прокуратури з повідомленням про злочин.
Перемога або жебракування!
Сергей_К
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 13:57
Феофраст писал(а):
Згідно з статтею 15 ЗУ "Про оцінку" "Право на отримання кваліфікаційного свідоцтва набувають фізичні особи, які мають закінчену вищу освіту, пройшли навчання за програмою базової підготовки та стажування протягом одного року у складі суб'єкта оціночної діяльності разом з оцінювачем, який має не менше ніж дворічний досвід практичної діяльності з оцінки майна, отримали його позитивну рекомендацію та успішно склали кваліфікаційний іспит".
Феофраст, все правильно, все верно, но к сожалению (я для себя сделал такой вывод), что ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" не регулирует оценочную деятельность - оценка для целей налогообложеня
_________________ Знания - столь драгоценная вещь, что его не зазорно добывать из любого источника.
Сергей_К
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:11
СЕНСАР, у мене до Вас питання, як до колишнього співробітник АМКУ. Підскажіть, оскарження дій чи бездіяльність органів виконавчої влади здійснюється в адміністративних судах, а правовідносини пов'язані з обмеженням монополізму та захистом суб'єктів господарювання від недобросовісної конкуренції, відповідно до Закону України "Про захист економічної конкуренції" є предметом регулювання господарського законодавства, тобто справи розглядаються господарським судом. Правильно чи я помиляюсь.
Феофраст
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:14
Сергей_К
1. ЗУ "про оцінку майна" визначає правові засади здійснення оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності в Україні, її державного та громадського регулювання, забезпечення створення системи незалежної оцінки майна з метою захисту законних інтересів держави та інших суб'єктів правовідносин у питаннях оцінки майна, майнових прав та використання її результатів.
2. Яким законом регулюється оцінка для опполдаткування?
3. Чому всі нормативи видані ФДМУ з цього питання грунтуються на ЗУ "Про оцінку"?
Оцінка моє головне джерело існування останні 15 років.
Чи як кажуть "отдай жену дяде а сам иди к бл..."?
Я не питаю жодних ілюзій щодо нашої правоохоронної системи, але сидіти та віддаватися зневіррю це гріх.
HUGO
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:17
Что говорить если в этой стране Минюст регистрирует нармативные документы идущие в разрез Законам страны. Повторяюсь все эти новшевства нельзя было регистрировать без изменения приоритетного закона в оценочной деятельности. Все остальные действия - от лукавого.
zanoza Spammer
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:18
Феофраст писал(а):
"Право на отримання кваліфікаційного свідоцтва набувають фізичні особи, які мають закінчену вищу освіту, пройшли навчання за програмою базової підготовки та стажування протягом одного року у складі суб'єкта оціночної діяльності разом з оцінювачем, який має не менше ніж дворічний досвід практичної діяльності з оцінки майна, отримали його позитивну рекомендацію та успішно склали кваліфікаційний іспит". Інший порядок отримання КС законом не передбачений.
Таким чином, видача свідоцітва за 3-м напрямком не відмповідає вимогам базового закону у галузі оцінки.
По-моему, форма квалификационного свидетельства тоже утверджена ФГИУ. И там нет графы про место работы. Значит ли это, что квалификационные свидетельства недействительны?
khomyakk
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:24
Феофраст
Чуть не в тему - но ситуация похожая.
Рецензирование отчетов по Фонду в некоторых областях проводит комиссия по оценочной деятельности. Когда я подняв все законы и документы ФДМУ пытался возразить - пошли отписки. И пока не были выполнены "рекомендации" такой комиссии - отчёт не прошёл. План у них понимаете по возвращению работ на доработку. Я потребовал рецензию за подписью оценщика - мне отказали. Не совсем дураки там сидят, я хотел подать в суд на конкретного человека, но видно они уже это проходили.
Пока не опубликуют на сайте, в газете этот список - ничего не добьёшся, будут отвечать отписками.
Сергей_К
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:31
Феофраст писал(а):
2. Яким законом регулюється оцінка для опполдаткування?
3. Чому всі нормативи видані ФДМУ з цього питання грунтуються на ЗУ "Про оцінку"?
Феофраст, а Вы почитайте внимательно Наказы Фонда №554, 555, 556 и Вы будете приятно удивлены, что эти регуляторные документы приняты не на основании ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні".
СЕНСАР
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:32
Сергей_К писал(а):
СЕНСАР, у мене до Вас питання, як до колишнього співробітник АМКУ. Підскажіть, оскарження дій чи бездіяльність органів виконавчої влади здійснюється в адміністративних судах, а правовідносини пов'язані з обмеженням монополізму та захистом суб'єктів господарювання від недобросовісної конкуренції, відповідно до Закону України "Про захист економічної конкуренції" є предметом регулювання господарського законодавства, тобто справи розглядаються господарським судом. Правильно чи я помиляюсь.
Коли я там працював (середина 2000-х) все розглядалося а господарських. Система адміністративних тільки починала формуватися. В нинішньому законі звертаю увагу на наступні статті:
Стаття 60. Оскарження рішень органів Антимонопольного
комітету України
1. Заявник, відповідач, третя особа мають право оскаржити
рішення органів Антимонопольного комітету України повністю або
частково до господарського суду у двомісячний строк з дня
одержання рішення. Цей строк не може бути відновлено.
2. Рішення Антимонопольного комітету України,
адміністративної колегії Антимонопольного комітету України та
державного уповноваженого Антимонопольного комітету України
оскаржуються до господарського суду міста Києва. Рішення
адміністративної колегії територіального відділення
Антимонопольного комітету України оскаржуються до господарських
судів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та
Севастополя. ( Частина друга статті 60 із змінами, внесеними
згідно із Законом N 762-IV ( 762-15 ) від 15.05.2003 )
3. Прийняття господарським судом до розгляду заяви про
визнання недійсним рішення органу Антимонопольного комітету
України не зупиняє його виконання, крім випадків, передбачених
частиною четвертою цієї статті.
4. Порушення господарським судом провадження у справі про
визнання недійсним рішення органу Антимонопольного комітету
України, прийнятого:
згідно з частиною першою статті 48 цього Закону, частиною
першою статті 30 Закону України "Про захист від недобросовісної
конкуренції" ( 236/96-ВР );
за результатами перевірки відповідно до частини п'ятої статті
57 цього Закону;
за результатами перегляду відповідно до частини третьої
статті 58 цього Закону,
а також перегляд за заявою сторони відповідного рішення
(постанови) господарського суду зупиняє виконання зазначеного
рішення органу Антимонопольного комітету України на час розгляду
цієї справи чи перегляду відповідного рішення (постанови)
господарського суду, якщо органом Антимонопольного комітету
України відповідно до частини третьої статті 48 цього Закону чи
господарським судом не визначено інше. ( Абзац п'ятий частини
четвертої статті 60 в редакції Закону N 762-IV ( 762-15 ) від
15.05.2003 )
5. Незалежно від положень частини четвертої цієї статті, у
разі наявності достатніх підстав, господарський суд може зупинити
дію рішення органу Антимонопольного комітету України.
Стаття 61. Повідомлення про судові справи
1. Господарський суд за запитом Антимонопольного комітету
України повідомляє Антимонопольний комітет України про судові
справи, що вирішуються на підставі законодавства про захист
економічної конкуренції.
2. Державний уповноважений Антимонопольного комітету України,
голова територіального відділення Антимонопольного комітету
України чи уповноважені ними працівники Антимонопольного комітету
України, його територіальних відділень мають право знайомитися з
матеріалами цих справ та отримувати копії документів.
Антимонопольний комітет України та його територіальні відділення
мають право вступити у справу як треті особи, які не заявляють
самостійних вимог на предмет спору, якщо рішення може вплинути на
їх права та обов'язки при здійсненні державного контролю щодо
захисту економічної конкуренції.
Последний раз редактировалось: СЕНСАР (Ср, 06 Июн 2012 14:37), всего редактировалось 1 раз
VVG
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:36
zanoza писал(а):
Феофраст писал(а):
"Право на отримання кваліфікаційного свідоцтва набувають фізичні особи, які мають закінчену вищу освіту, пройшли навчання за програмою базової підготовки та стажування протягом одного року у складі суб'єкта оціночної діяльності разом з оцінювачем, який має не менше ніж дворічний досвід практичної діяльності з оцінки майна, отримали його позитивну рекомендацію та успішно склали кваліфікаційний іспит". Інший порядок отримання КС законом не передбачений.
По-моему, форма квалификационного свидетельства тоже утверджена ФГИУ. И там нет графы про место работы. Значит ли это, что квалификационные свидетельства недействительны?
Это не наша задача устанавливать соблюдение/несоблюдение законности. Феофраст предложил лишь вариант разогнать маховик противодействия и здравое зерно там есть.
Сергей_К
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 14:38
СЕНСАР, да я читал. Т. е. в случае положительного решения в АМКУ, дальше придется бодаться в Хозяйственном суде.
СЕНСАР
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 15:36
Сергей_К писал(а):
СЕНСАР, да я читал. Т. е. в случае положительного решения в АМКУ, дальше придется бодаться в Хозяйственном суде.
Якщо уважно почитали ст. 61, то можна й без подачі заяви до АМКУ бодатися в суді.
У нашому випадку АМКУ найімовірніше направить ФДМУ рекомендації (хотілося б у це вірити) про припинення ознак порушення. Той або виконає передбачене рекомендаціями, або пообіцяє виконати. В суд подавати не буде. Бо рекомендації - це не рішення.
Феофраст
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 18:33
Цитата:
а Вы почитайте внимательно Наказы Фонда №554, 555, 556 и Вы будете приятно удивлены, что эти регуляторные документы приняты не на основании ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні".
Дякую, слушне зауваження, треба поміркувати.
galswit Moderator
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 19:12
Феофраст
Хороша тема для подачі заяви в прокуратуру. Київляни можуть спробувати. У будь-якому разі письмову відповідь повинні дати.
КонстантинЛепко
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 19:30
К сведению должностных лиц, препятствующих обучению, сдаче экзамена и получению сертификата по направлению "3"
Чиновники компенсуватимуть збитки з власної кишені, якщо їхні дії призведуть до судового рішення про стягнення коштів з держави
Посадові та службові особи державних органів відшкодовуватимуть з власної кишені збитки, якщо їхня службова діяльність призведе до рішень суду про стягнення коштів з державного органу.
Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович сьогодні після засідання Кабміну, коментуючи на прохання журналістів ухвалений Верховною Радою 5 червня Закон України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень».
Він наголосив, що даним законом не лише не обмежуються жодні, встановлені законами, права громадян. Навпаки, посилюються гарантії держави щодо виконання судових рішень та виконавчих документів й обмежуються можливості затягувати або зволікати з виконанням судових рішень.
Так, даним законом встановлено чіткі терміни щодо стягнення коштів з державного органу за рішенням суду.
Перерахування коштів стягувачу має бути здійснене у тримісячний строк з дня надходження до Державної казначейської служби України необхідних для цього документів та відомостей. (Із заявою про виконання рішення суду до Державної казначейської служби України звертається сам стягував). У разі коли рішення суду про стягнення коштів з державного підприємства або юридичної особи не виконано протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження, його виконання здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду.
У разі, якщо Державна казначейська служба протягом трьох місяців не перерахує кошти за рішенням суду, стягувачу буде виплачуватися компенсація в розмірі 0,3 відсотка річних від несплаченої суми за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду.
Виплати за рішенням суду, а також компенсації за невчасно здійснені виплати даний Закон кваліфікує як збитки державного бюджету.
При цьому, закон зобов‘язує органи прокуратури звертатися до суду з позовами про відшкодування збитків, завданих державному бюджету.
У разі встановлення в діях посадової, службової особи державного органу складу злочину за обвинувальним вироком суду, державні органи реалізовуватимуть право зворотної вимоги (регресу) до такої особи щодо відшкодування збитків, завданих державному бюджету, у розмірі виплаченого відшкодування.
Якщо збитки, завдані державному бюджету, стануть результатом спільних дій або бездіяльності кількох посадових та службових осіб, такі посадові та службові особи нестимуть солідарну відповідальність.
Законом також визначається, що виконання рішень суду про стягнення коштів, боржником за якими є державний орган, здійснюватиметься Державною казначейською службою в межах відповідних бюджетних призначень шляхом списання коштів з рахунків такого державного органу, а в разі відсутності у зазначеного державного органу відповідних призначень — за рахунок коштів, передбачених за бюджетною програмою для забезпечення виконання рішень суду.
*** Як відомо, Закон України «Про гарантії держави щодо
виконання судових рішень» був розроблений Міністерством юстиції на виконання пілотного рішення Європейського суду з прав людини у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України».
У цій справі Європейський суд визнав порушення Україною її зобов’язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод у зв’язку з систематичним невиконанням державою рішень національних судів. Крім того, було визнано порушення Конвенції в зв’язку з відсутністю у національному законодавстві ефективних засобів юридичного захисту від такого невиконання.
З огляду на суть порушення Європейський суд зобов’язав державу запровадити ефективний засіб юридичного захисту (або комплекс таких засобів), який би забезпечив адекватний та достатній захист від невиконання або затримки у виконанні рішення національного суду, за виконання якого вона несе відповідальність відповідно до принципів, встановлених практикою Європейського суду.
Из пресс-релиза МинЮста от 06.06.2012
Последний раз редактировалось: КонстантинЛепко (Ср, 06 Июн 2012 19:33), всего редактировалось 1 раз
Тоже_Оценщик
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 19:33
Akdam писал(а):
Предлагаю администраторам форума объединить некоторые ветки в одну, связанную с рейдерским захватом рынка оценки. Кстати, уже не первый раз слышу, из различных источников, что некоторым ИЗВЕСТНЫМ оценщикам угрожали вплоть до физической расправы с ними и членами их семей в случае каких-либо протестных телодвижений.......
правильно объединить нужно. В украине 9000 оценщиклв вроде, со всеми не расправятся...главное не бояться имхо. Позади биржа труда.
Добавлено спустя 1 минуту 11 секунд:
galswit писал(а):
Феофраст
Хороша тема для подачі заяви в прокуратуру. Київляни можуть спробувати. У будь-якому разі письмову відповідь повинні дати.
повинні спробувати
Olenka Оценщик
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 19:40
galswit писал(а):
Почему киевляне только? Кстати, Феофраст не из Киева и это он нам подал идею завалить суды исками о нарушении закона про оценку.
realty Гость
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 20:03
Olenka писал(а):
Почему киевляне только? Кстати, Феофраст не из Киева и это он нам подал идею завалить суды исками о нарушении закона про оценку.
7 червня 2012 року за адресою вул. Кутузова 18/9 кімн.303 (приміщення Фонду державного майна України) об 11.00 відбудеться засідання Громадської ради при Фонді державного майна України.
Орієнтовний порядок денний:
1.Концепція законопроекту «Про оціночну діяльність в Україні», який Фонд державного майна України розробляє спільно з саморегулівними організаціями оцінювачів (доповідач Максимов С.Й.).
2.Пропозиції та зауваження щодо дотримання Фондом державного майна України нормативно-правових актів, спрямованих на запобігання та протидію корупції (доповідач Михайлич Р.А.).
3.Інформування щодо приватизації окремих підприємств (доповідач Кошовий Д.А.).
4. Різне.
Добавлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Вот туда под кабинет надо было всем 9000 собраться...
Сергей_К
Добавлено:
Ср, 06 Июн 2012 21:29
Серый писал(а):
Мабуть, мається на увазі залишити право виконувати оцінку для оподаткування на загальних засадах без запровадження виключного виду діяльності і обмежень всіма оцювачами
Без скасування положень закону, мабуть це не можливо.
realty Гость
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 08:29
Коллеги! Может нанять хороших юристов, пусть они профессионально подготовят иски!?
В процессе работы ведь многие сталкивались с такими...
Естественно, у себя в "кацапетовке" я таких предложить не могу и не хочу, не тот уровень, но может у ребят из областных центров есть кого толкового порекомендовать?!
Для чего предлагаю скинуться, чтоб работа была оплачена.
Опять же, деньги должен собирать уважаемый и публичный оценщик, которому каждый форумчанин поверит.
Ведь если хотя бы 1000-2000 коллег пожертвует 100 грн., уже 100-200 тыщ. соберется, для оплаты трудов целой армии юристов хватит!
Что скажете? может ветку отдельную создать?
Феофраст
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 10:50
Колегі, хто має досту до підшивки "Вісника оцінки" за попередній рік перевірте будь ласка, чи розміщувалися проекти регуляторних актів, щодо окремого віду діяльності "Оцінка для цілей оподаткування". Питання повязане з правомірністю прийняття нормативів за цим напрямком.
Nadin
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 10:55
Идея очень хорошая и 100 грн. не деньги, но я думаю машина уже запущена и мы ничего не сможем изменить. к огромному сожалению.
Mary
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 11:12
Nadin писал(а):
и мы ничего не сможем изменить. к огромному сожалению.
И будем как бомж из анекдота, не купивший билет лото
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 11:18
Феофраст писал(а):
Колегі, хто має досту до підшивки "Вісника оцінки" за попередній рік перевірте будь ласка, чи розміщувалися проекти регуляторних актів, щодо окремого віду діяльності "Оцінка для цілей оподаткування".
Феофраст, а чому "Вісник оцінки"? Норма про виключний вид діяльності, а також весь п. 4 Прикінцевих положень, з'явилась при внесені законопроекту на друге читання.
Андрей KV
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 11:20
Опять же из анекдота " Мойша просил бога выиграть в лотерею, долгие годы безуспешно, в очередной раз молясь услышал голос сверху "ты хоть мудак билет купи что ли".
Так что не надо жмотничать.
Ну и под лежачий камень вода не течёт.
СЕНСАР
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 11:21
Пропоную до розгляду ще один (удосконалений) варіант звернення до АМКУ. Користуйтесь та вносьте пропозиції по покращенню (життя вже сьогодні ))).
Последний раз редактировалось: СЕНСАР (Чт, 07 Июн 2012 23:13), всего редактировалось 5 раз(а)
realty Гость
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 11:33
Вернусь опять к своему предложению...
Даже беглый взгляд на все эти обращения и "листи" меня "засмущал". Вот по обучению, ведь это только слова! Никто же не писал письменных заяв на обучение, не получал отказ. САЙТ ФДМУ - ЭТО НЕ ДОКАЗАТЕЛЬСТВО! звонки - тоже.
По моему мнению, нужно делать грамотные запросы и осуществлять контроль за их доставку, обработку и получение.
НАМ НУЖНА ХОРОШАЯ ЮРИДИЧЕСКАЯ ПОДДЕРЖКА!
Чтоб пройти все цивилизовано - от регулятора до суда ,если надо.
Все это "топтание на месте".
Может давайте сначала определимся с этой юридической поддержкой?!
Кто нам может ее организовать!?
П.С. Может на начальном этапе профессионалы скажут - НЕТ СМЫСЛА! Мы тогда хотя бы со спокойной душой "уйдем со сцены"...
П.С. Как мне кажется, лучше всего с международной репутаций хорошей компания должна быть.
Андрей KV
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 11:37
Сенсар сходу есть грамматические ошибки:
У співтовариства оцінювачів є всі підстави підозрювати, що ці 12 нових оціночних компаній пов’язані між собою відносинами контролю. Їх діяльність призведе до ліквідації на ринку оцінки малого і середнього бізнесу, фактичної монополізації галузі, значного подорожчання послуг населенню та поставлять «хрест» на їх якості.[/sub][/quote]
СЕНСАР
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 11:45
realty писал(а):
Вернусь опять к своему предложению...
Даже беглый взгляд на все эти обращения и "листи" меня "засмущал". Вот по обучению, ведь это только слова! Никто же не писал письменных заяв на обучение, не получал отказ. САЙТ ФДМУ - ЭТО НЕ ДОКАЗАТЕЛЬСТВО! звонки - тоже.
По моему мнению, нужно делать грамотные запросы и осуществлять контроль за их доставку, обработку и получение.
НАМ НУЖНА ХОРОШАЯ ЮРИДИЧЕСКАЯ ПОДДЕРЖКА!
Чтоб пройти все цивилизовано - от регулятора до суда ,если надо.
Все это "топтание на месте".
Может давайте сначала определимся с этой юридической поддержкой?!
Кто нам может ее организовать!?
П.С. Может на начальном этапе профессионалы скажут - НЕТ СМЫСЛА! Мы тогда хотя бы со спокойной душой "уйдем со сцены"...
П.С. Как мне кажется, лучше всего с международной репутаций хорошей компания должна быть.
Все вірно говорите. Тільки на початку будь-якої піар-кампанії треба, що називається, запустити хвилю. Якщо супер пупер висококласний юрист буде місяць готувати позов, а інформаційна хвиля вже пройде (а може й взагалі не запуститься), шансів виграти буде мало. А якщо від може й недолугих, проте численних наших звернень всі органи влади будуть "закипати", коли це буде темою розмов у кулуарах народних обранців, тоді й у нас буде шанс домогтися свого.
Добавлено спустя 4 минуты 27 секунд:
Андрей KV писал(а):
Сенсар сходу есть грамматические ошибки:
У співтовариства оцінювачів є всі підстави підозрювати, що ці 12 нових оціночних компаній пов’язані між собою відносинами контролю. Їх діяльність призведе до ліквідації на ринку оцінки малого і середнього бізнесу, фактичної монополізації галузі, значного подорожчання послуг населенню та поставлять «хрест» на їх якості.[/sub]
[/quote]
ок
realty Гость
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 11:53
СЕНСАР писал(а):
Все вірно говорите. Тільки на початку будь-якої піар-кампанії треба, що називається, запустити хвилю. Якщо супер пупер висококласний юрист буде місяць готувати позов, а інформаційна хвиля вже пройде (а може й взагалі не запуститься), шансів виграти буде мало. А якщо від може й недолугих, проте численних наших звернень всі органи влади будуть "закипати", коли це буде темою розмов у кулуарах народних обранців, тоді й у нас буде шанс домогтися свого.
Может я и не прав, но я с Вами не согласен.
Вижу нулевой смысл в тиражировании одноликих писем, пусть и от разных людей. Тем более, госпожа Туровская этот вопрос успешно "закрыла", мы уже свои подписи поставили.
Вопрос общ. резонанса уже обсуждается в другой ветке, многие согласились, оценщики не шахтеры, не афганцы и не чернобыльцы. Никто нас не поддержит.
Феофраст
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 12:11
Сергей_К писал(а):
Феофраст, а чому "Вісник оцінки"?
Всі регуляторні акті у сфері підприємницької діяльності, приймаються відповідно ЗУ "Про засади державної регуляторної політики" який встановлює принципи, узггодження та пордяок прийняття регуляторних актів. Копати необхідно від початку.
ЗУ "Про ФДМУ" не дає йому права змінювати закони або встановлювати певні обмеження для здійснення ПД.
Сергей_К
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 12:22
Феофраст, мені не зрозуміло до чого тут "Вісник оцінки". Якщо це друкований засіб масової інформації, в якому повинні оприлюднюватись проекти регуляторних актів, то де про це говориться?
Андрей Яворский
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 12:52
Я бы заменил в "Ми просимо АМКУ..." слово "просим" на настаиваем.
Добавил бы о градации направлений по видам имущества, но ни как не по целям оценки.
_________________ Мы к Вам профессор и вот, по какому поводу
Феофраст
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 13:26
Сергей_К писал(а):
Феофраст, мені не зрозуміло до чого тут "Вісник оцінки". Якщо це друкований засіб масової інформації, в якому повинні оприлюднюватись проекти регуляторних актів, то де про це говориться?
ЗУ "Про засади регуляторної політики"
Сергей_К
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 13:32
Феофраст писал(а):
ЗУ "Про засади регуляторної політики"
Дайте ссылку на статью закона
СИМа
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 13:36
Ребята, умными мыслями вы наталкиваете их на исправление ошибок!!!! Пишите вне форума или созванивайтесь !!! Вы же вылизываете им все бока!!!!!!!!
Андрей Яворский
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 13:42
СИМа
Им некогда заниматься исправлением ошибок - пошла вода в хату.
В письмо можно добавить (ссылаясь на прозвоны фирм) ценовой сговор.
Феофраст
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 13:52
Сергей_К писал(а):
Дайте ссылку на статью закона
частина 2 ст. 13. До речі я мабуть помилився. оскільки мав на увазі "відомості приватизації". Пробачте.
Sova
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 13:58
Андрей Яворский писал(а):
В письмо можно добавить (ссылаясь на прозвоны фирм) ценовой сговор.
Ценовой сговор подтвердить нечем. Ссылка на наши прозвоны могжет тоже квалифицироваться, как сговор.
Сергей_К
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 13:59
Феофраст писал(а):
"відомості приватизації". Пробачте.
Тепер зрозуміло. Але в "Відомостях приватизаці", я жодного разу не бачив публікації проектів регуляторних актів Фонду. Прийняті вони іноді публікують, коли це їм потрібно (моє враження).
СЕНСАР
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 14:06
realty писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Может я и не прав, но я с Вами не согласен.
Вижу нулевой смысл в тиражировании одноликих писем, пусть и от разных людей. Тем более, госпожа Туровская этот вопрос успешно "закрыла", мы уже свои подписи поставили.
Вопрос общ. резонанса уже обсуждается в другой ветке, многие согласились, оценщики не шахтеры, не афганцы и не чернобыльцы. Никто нас не поддержит.
Чому Ви так категорично? Я чорнобилець. Навіть народився в Чорнобилі.
Щодо Вашої пропозиції по юристу-профі. Тут всі за. Інше питання, чи є такі у Вас на прикметі? Якщо є, вносьте кандидатуру(-ри).
Андрей Яворский
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 14:09
Sova писал(а):
Ценовой сговор подтвердить нечем.
Для этого и существует АМКУ, проводить расследование этго его обязанность.
Sova писал(а):
Ссылка на наши прозвоны могжет тоже квалифицироваться, как сговор.
С чего бы это? Какие выгоды у нас?
СЕНСАР
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 14:18
Я бы заменил в "Ми просимо АМКУ..." слово "просим" на настаиваем.
Добавил бы о градации направлений по видам имущества, но ни как не по целям оценки.
1. Є певний етикет листування. Наполягаємо... звучить як на мітингу.
2. Чекаю в ПП Вашу добавку.
realty Гость
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 14:22
СЕНСАР писал(а):
Щодо Вашої пропозиції по юристу-профі. Тут всі за. Інше питання, чи є такі у Вас на прикметі? Якщо є, вносьте кандидатуру(-ри).
Откуда у меня, живущем в городе с 200-тыс. населением, такие специалисты!?
Тут "матерые" юристы нужны, такие только в больших городах водятся.
Андрей Яворский
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 14:33
igorberkyt писал(а):
Чому взагалі з’явився додатковий окремий напрям оцінки «для цілей оподаткування»? Якщо раніше "напрями" визначались за видом майна (ЩО оцінюємо? будинок, літак, авто), то «напрям 3» створений за принципом "для кого" оцінюємо. По суті ми встали на шлях, коли вартість буде визначатись для кожного Замовника (ДПА, ДВС, ФДМУ, МВС, митниці, судів і т.п.) за окремим напрямком!
Це суперечить чинним Національним стандартам оцінки, в яких визначені види вартості, типи майна, але не визначені відмінності у вартості в залежності від Замовника. Більш того, ніде, ні в яких країнах, ні в Міжнародних, ні в Європейських стандартах немає різниці у вартості в залежності від Замовника оцінки.
СЕНСАР Это уже сделали до меня
Феофраст
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 15:59
realty писал(а):
Коллеги! Может нанять хороших юристов, пусть они профессионально подготовят иски!?
Для початку пропоную кожному звернутися до ФДМУ з запитом про надання копії рішень про видачу сертифікатів СОД фізичним особам, яки отримали сертифікати по 3-му напрямку.
Marina_M
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 21:34
СЕНСАР писал(а):
1. Є певний етикет листування. Наполягаємо... звучить як на мітингу.
пардон, а те, кому вы (мы) пишете (пишем) в курсе за этикет? мне интересно.
Добавлено спустя 6 минут 43 секунды:
Феофраст писал(а):
Для початку пропоную кожному звернутися до ФДМУ з запитом про надання копії рішень про видачу сертифікатів СОД фізичним особам, яки отримали сертифікати по 3-му напрямку.
єто для начала. а что потом? и на каком основании они нам дадут єти копии?
_________________ Ничто не происходит без достаточного основания. Михаил Васильевич Ломоносов
СЕНСАР
Добавлено:
Чт, 07 Июн 2012 23:09
Marina_M писал(а):
Феофраст писал(а):
єто для начала. а что потом? и на каком основании они нам дадут єти копии?
Ну є ж у нас щось на зразок права доступу до публічної інформації. Одного разу я навіть в одній "жирну" сільраді під Києвом хотів, посилаючись на відповідний закон, отримати рішення виконкому з певних питань. Письмово мене послали подалі. Правда, та інформація потрібна була для суду. І відмова в її наданні зіграла в суді на користь людини, на прохання якої я надсилав лист. І проти сільради.
Ось така моя особиста практика доступу.
Marina_M
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 07:28
спасибо за пояснения.
СЕНСАР
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 09:14
Шановні колеги! В роздачі - остання версія заяви до АМКУ, яку я сьогодні посилатиму від своєї ТОВки. Якщо у Вас є час та натхнення, можете і Ви приєднатися.
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:35
так подписали же там где сазали. Что делать?
BORMAN
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:37
Под этим обращением в АМКУ надо просто поставить дату и подпись? и отправить в таком виде? или написать еще какие то требования "Типа прошу разобраться с этим беспределом и все такое"?
СЕНСАР
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:39
Marina_M писал(а):
так подписали же там где сазали. Что делать?
Та людина, як кинула листа до скриньки, має його підписати. Начебто телефон на листі є. З нею намагатимуться зв'язатися.
Marina_M
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:43
обложили..
Добавлено спустя 56 секунд:
Вы сообщайте.. ХОтя даже, если примут - ответ очевиден, в свете последних событий. Но все равно интересна реакция.
СЕНСАР
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:46
Marina_M писал(а):
обложили..
Нєа, просто всі бояться... або активно торгуються й імітують діяльність.
Добавлено спустя 2 минуты 3 секунды:
Marina_M писал(а):
обложили..
Добавлено спустя 56 секунд:
Вы сообщайте.. ХОтя даже, если примут - ответ очевиден, в свете последних событий. Но все равно интересна реакция.
Відповідь не очевидна. Цушко свого часу в своєму кабінеті декому розбив носа. Просто потрібно НОРМАЛЬНО подавати заяви.
Sova
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:54
СЕНСАР писал(а):
Нєа, просто всі бояться... або активно торгуються й імітують діяльність.
Так ото ж і злить. Тут усі войовничі, бо поховались під ніками, а як до справи... ціла проблема. Навіть УТОшники ховаються.
СЕНСАР писал(а):
Відповідь не очевидна. Цушко свого часу в своєму кабінеті декому розбив носа. Просто потрібно НОРМАЛЬНО подавати заяви.
та й Колєсніков, не дуже шанував свого часу ТОГО, кому носа розбили. Шкода, що з цим Євро, йому не до ТОГО.
СЕНСАР
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:54
BORMAN писал(а):
Под этим обращением в АМКУ надо просто поставить дату и подпись? и отправить в таком виде? или написать еще какие то требования "Типа прошу разобраться с этим беспределом и все такое"?
Це заготовка. Можна дещо додати, можна викинути. Щоб не були всі, як з інкубатора. Але ОБОВ'ЯЗКОВО підписатися. Можна від фізичної особи, права якої порушуються, можна від СОД, якого викинули з ринку.
BORMAN
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:57
То что надо подписать и отправить заказным письмом с уведомлением это я понял. Меня интересует в конце "Заявы" требования какие то нужно сформулировать или нет?
apr_ukr
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:58
Moderator8 писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Цитата:
За оперативною інформацією з АМКУ лист, який кинули в скриньку на вході до АМКУ (Туровської-Коваль) можуть не зареєструвати, оскільки хоч в додатках на підписних листах є підписи оцінювачів, проте сам лист не підписаний і може розцінюватися як анонімний.
Панове, якщо хочемо, щоб орган державної влади зреагував на проблему, потрібно свої клопотання ПІДПИСУВАТИ!!! а не ховатися за спини інших.
Така ж доля на ці листи чекає і в інших органах державної влади, якщо не буде зазначений адресат для відповіді.
Не сійте паніку, все там прийняли. Якщо є 700 підписів, як їх ще розмістити під текстом листа??? І хто ховався?
BORMAN
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 10:58
Понятно я сейчас им допишу.
Sova
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 11:06
apr_ukr писал(а):
Не сійте паніку, все там прийняли. Якщо є 700 підписів, як їх ще розмістити під текстом листа??? І хто ховався?
Це, однозначно, не Вас стосується. Навпаки, ми Вам дуже вдячні!!!
Та тут (як і у всій оціночній спільноті) багато хто намагається виїхати за рахунок інших. Ось нам так і не вдалося зібрати регіональні збори.... бо керівництво обережне...
СЕНСАР
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 11:11
apr_ukr писал(а):
Moderator8 писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Цитата:
За оперативною інформацією з АМКУ лист, який кинули в скриньку на вході до АМКУ (Туровської-Коваль) можуть не зареєструвати, оскільки хоч в додатках на підписних листах є підписи оцінювачів, проте сам лист не підписаний і може розцінюватися як анонімний.
Панове, якщо хочемо, щоб орган державної влади зреагував на проблему, потрібно свої клопотання ПІДПИСУВАТИ!!! а не ховатися за спини інших.
Така ж доля на ці листи чекає і в інших органах державної влади, якщо не буде зазначений адресат для відповіді.
Прийняли та зареєстрували - різні речі. Паніку я не сію. Навпаки, звертаю увагу на недоліки. Щоб інші не робили помилок. Туровській я вже зателефонував.
Андрей Яворский
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 11:16
"Якщо з одного боку СУЯ вводиться тільки для 3-го напрямку, оцінка для якого виконується за спрощеною процедурою (п.6), то чому для інших напрямків, набагато складніших, вона упущена?" Может это убрать? А написать, что Такая СУЯ отстраняет наблюдательные органы СРО и открывает дорогу к неконтролированности качества отчетов. Само собой, что СУЯ будут аффилированы с ИВД.
СЕНСАР
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 11:20
BORMAN писал(а):
То что надо подписать и отправить заказным письмом с уведомлением это я понял. Меня интересует в конце "Заявы" требования какие то нужно сформулировать или нет?
Так там, начебто, вимоги сформульовані.
Добавлено спустя 1 минуту 40 секунд:
"Якщо з одного боку СУЯ вводиться тільки для 3-го напрямку, оцінка для якого виконується за спрощеною процедурою (п.6), то чому для інших напрямків, набагато складніших, вона упущена?" Может это убрать? А написать, что Такая СУЯ отстраняет наблюдательные органы СРО и открывает дорогу к неконтролированности качества отчетов. Само собой, что СУЯ будут аффилированы с ИВД.
Напишете в своєму листі. Я свій вже відіслав.
Декабристка
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 11:26
А если все "тупо" детализировать. Что нужно, что бы каждый из нас мог оценивать по 3 направлению ? Пройти обучение , сдать экзамен и получить корочку. Сейчас мое письмо зарегестрировали в 6 подьезде Кабмина. Там есть такая общественная приемная.В котором я спрашиваю где, по мимо одного учебного заведения в Киеве, я могу получить необходимые знания.) Чем хороша эта приемная ? а тем, что из неё "мухой" все попадает в соответствующие органы, которые в течении 10 дней ОБЯЗАНЫ дать ответ Кабмину, а он уже мне. Рекомендую пойти по моему пути. Это реальное окно, через которое можно подавать письма в любую гос. струкруру, ответ которой контролирует Кабмин.
_________________ К декабристам приехали жены и испортили каторгу!
Андрей Яворский
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 11:31
СЕНСАР
Хорошо. Напишу.
Декабристка
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 11:47
Я вот о чем думаю... то, что эти 12 апостолов будут лепить ряженные отчеты, мы все прекрасно понимаем. Но отчетов нет, а мы обсуждаем то, чего нет. Цены на их "услуги" мы тоже уже представляем, но на данном этапе это только повод попсиховать. Что мы реально на данный момент имеем. кроме эмоций?
Ничего. Сейчас даже хлебную карточку у Мансурова мы купить не в состоянии - не продают. Может есть смысл сначала попробовать запустить механизм получения хлебных карточек? Потому как на данном этапе это самый прописываемый и детализированный процесс. Мне сейчас в Киеве сказали, что МИБ уже месяц не подписывают документы на 3 направление.
_________________ К декабристам приехали жены и испортили каторгу!
СЕНСАР
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 11:49
Декабристка писал(а):
Я вот о чем думаю... то, что эти 12 апостолов будут лепить ряженные отчеты, мы все прекрасно понимаем. Но отчетов нет, а мы обсуждаем то, чего нет. Цены на их "услуги" мы тоже уже представляем, но на данном этапе это только повод попсиховать. Что мы реально на данный момент имеем. кроме эмоций?
Ничего. Сейчас даже хлебную карточку у Мансурова мы купить не в состоянии - не продают. Может есть смысл сначала попробовать запустить механизм получения хлебных карточек? Потому как на данном этапе это самый прописываемый и детализированный процесс. Мне сейчас в Киеве сказали, что МИБ уже месяц не подписывают документы на 3 направление.
Краще боротися за те, щоб 3-й напрямок прибрали взагалі. Читайте лист на цій гілці.
Olenka Оценщик
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 14:28
СЕНСАР писал(а):
Краще боротися за те, щоб 3-й напрямок прибрали взагалі. Читайте лист на цій гілці.
Повертаючись до написаного раніш. Оподатквання для цілей оподаткування передбачено е ст.7 ЗУ "Про оцінку" "оподаткування майна згідно з законом; ( Абзац восьмий частини другої статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1255-IV ( 1255-15 ) від 18.11.2003 )". Це має бути відправним пунктом, оскільки принцип верховенства права, встановлений Конституцією, передбачає, що всі службові особи повінни діяти в межах та засобах, передбачених конституцією та законами України.
Щодо методів боротьби:
1. Звернення до ГПУ з повідомленням про злочин за фактом перевищенння плвноважень службовими особами ФДМУ.
2 Відповідно до ЗУ "Про оцінку майна" кожна зацікавлена особа має право оскаржити рішення про видачу сертифікату СОД.
3. Оскаржити рішення про видачу сертифкатів безпосередньо до суду.
4. На місцевому рівні можна оскаржувати відмову нотаріусів у вчиненні нотаріальних дій. (цей засіб може виявитися найбільш ефективним враховуючи що судді місцевих судів не мають інтересу у розподілі ринку оцінки).
Написано Феофрастом
Mary
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 14:36
По верховенству права предусмотрена исключительная деятельность для налогообложения (Налоговый кодекс), а не отдельное направление в оценке с сертификатами (чего нет и в ЗУ "Про оценку", не говоря уже про сговор, монополию и т.д.).
Тем более что даже нет регулирующих это направление стандартов.
Ага, эффективно остаржити нотариусов, только не трогать ФДМУ, 12 и остальных апостолов
народ вы пока оспариваете напрям 3- уведут банковскую оценку...
Mary
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 15:31
SHE писал(а):
А сколько там уводить - просто всех оценщиков, кто работал в банках, автоматом "научить" на направление 4 - банковская оценка И не вспомнить, что уже банкам "дали по башке" за свои СОДы. Главное сочинить приказ ФДМУ и "присолить" чем-то от Кабмина
Может попробовать обжаловать приказ минюста от 21.05.2012
N 766/5, в плане обязательного принятия исключительно новых оценок.
В любом случае он противоречит Постанове Кабмина №1103 которая устанавливает срок действия старых оценок на уровне 6 месяяцев. Постанова до сих пор действует, никто ее не отменял. Все изменяния всякой бодяги (не могу назвать иначе все эти приказы) проходили в апреле-июне. Соотвественно до октября можно кокое как поборахтаться. Подписаться оценочным фирмам в плане ущемления из законных прав на хозяйственную деятельность, понесение ущерба в связи с возвратом оценок....
dyed
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 15:38
Я взагалі в повному шоці від дій нашого Фонду. Як можна назвати його регулятором, якщо він просто "плює" на всі вимоги до оцінки майна передбачені Національними та Міжнародними стандартами, а просто прикриває ...опу "Великої 12-ки" (напевне не за просто так). А що до мене, то моя думка отримати відповідні рецензії на звіти "компаній 3-го напрямку", і з відповідними рецензіями звернутися до Наглядової ряди за рішенням, оскільки їхні звіти зроблені з найгрубішими порушеннями методики оцінки: без огляду предмету оцінки, аналізу вихідної інформації і т.п.
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 15:43
Vad писал(а):
В любом случае он противоречит Постанове Кабмина №1103 которая устанавливает срок действия старых оценок на уровне 6 месяяцев. Постанова до сих пор действует, никто ее не отменял. Все изменяния всякой бодяги (не могу назвать иначе все эти приказы) проходили в апреле-июне. Соотвественно до октября можно кокое как поборахтаться. Подписаться оценочным фирмам в плане ущемления из законных прав на хозяйственную деятельность, понесение ущерба в связи с возвратом оценок....
отменили уже 1103.
Добавлено спустя 1 минуту 37 секунд:
dyed писал(а):
Я взагалі в повному шоці від дій нашого Фонду. Як можна назвати його регулятором, якщо він просто "плює" на всі вимоги до оцінки майна передбачені Національними та Міжнародними стандартами, а просто прикриває ...опу "Великої 12-ки" (напевне не за просто так). А що до мене, то моя думка отримати відповідні рецензії на звіти "компаній 3-го напрямку", і з відповідними рецензіями звернутися до Наглядової ряди за рішенням, оскільки їхні звіти зроблені з найгрубішими порушеннями методики оцінки: без огляду предмету оцінки, аналізу вихідної інформації і т.п.
кто будет реценззировать? что? они отчеты пишут по своей методике -мы ее не видели, н оя более чем уверена, што она есть и они все пишут правильно...или вы думаете дураки схему придумали ,что б вы потом умные обжаловали оценку на одном листе без сомотра? ау, очнитесь.
Последний раз редактировалось: Mary (Пт, 08 Июн 2012 15:46), всего редактировалось 1 раз
Плытий Петр
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 15:48
SHE писал(а):
кто будет реценззировать? что?
Тем более что рецензирование регламентируется нормативными документами в которых отсутствует понятие специализации 3. Тоесть она как бы есть, но в то же время ее как бы и нету.
_________________ Ніколи не бійся робити те, що ти не вмієш. Ковчег був споруджений любителем. Професіонали побудували "Титанік".
КоньВп@льт0
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 15:50
SHE писал(а):
А нас оттуда давно выгнали.
Квартирки мы почти не делали (ну не умею я опускать цену в двое, видимо квалификация не та, да и 250 грн за работу тоже мало интересовало) , а тут и землю забрали под шумок. А я землеустроителем стал за эти годы...
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 16:01
КоньВп@льт0 писал(а):
А нас оттуда давно выгнали.
Квартирки мы почти не делали (ну не умею я опускать цену в двое, видимо квалификация не та, да и 250 грн за работу тоже мало интересовало) , а тут и землю забрали под шумок. А я землеустроителем стал за эти годы...
Согласен с коллегой, нисколько было много работ по оценке квартир и домовладений, сколько вылезали за счет земли, также не мог достойно конкурироватьпо цене за 1 кв. м. Просто за державу обидно. Не просто наплевали в мору, а прямо на сра....и..., причем пословица сработала прямо наоборот.
Bendu*Nik
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 16:06
SHE писал(а):
кто будет реценззировать? что? они отчеты пишут по своей методике -мы ее не видели
Как вариант : отчета на бумаге не будет (все в электронной базе, типа нотариального реестра) Заинтересованным сторонам (Нотариусам, налоговой и.т.д.) дают или продают ключ (код). те вытягивают и используют. т.к. за достоверность исходной инфы отвечает заказчик. любую ошибку можно списать на него. Красота.
igorberkyt
Добавлено:
Пт, 08 Июн 2012 19:26
Vad писал(а):
потрібно подать в суд про визнання наказа мінюста та ФДМУ не правомірними
Феофраст
Добавлено:
Сб, 09 Июн 2012 21:52
igorberkyt писал(а):
потрібно подать в суд про визнання наказа мінюста та ФДМУ не правомірними
Перед сном читаю Податковий кодекс, надзвичайно цикаво. Особливо п172.3 ст.172 відповідно до якої Дохід від продажу об'єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об'єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону[i].
Усі інші згадування про оцінку майна у ПК зустрічаються виключно з посиланням на ЗУ "Про оцінку майна".
Таким чином, нормативи ФДМУ та Мінюста про виключний вид діяльності є повною маячнею панів Ряб та Лавр.
Пропоную усім оцінювачам працювати у звичайному режимі, але попереджувати клієнтів про можливі наслідки та про їх право оскаржити відмову нотаруса у вчиненні нотаріальних дій у судовому порядку.
Jhas
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 16:01
Хто може пояснити наступне, можливо я щось упустив, чи прогледів.
У відомій Постанові КМУ від 26 жовтня 2011 р. N 1103 в частині 2) п.3 дається доручення ФДМУ:
Цитата:
2) у шестимісячний строк:
внести на розгляд Кабінету Міністрів України проект Закону
України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та
Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну
оціночну діяльність в Україні" щодо визначення органу, який
проводитиме оцінку нерухомості та об'єктів незавершеного
будівництва, дохід від продажу (обміну) яких оподатковується
відповідно до Податкового кодексу України.
Передивляюсь вищезгадані Закони. Останні внесені зміни від 22.12.2011 та від 15.11.2011 відповідно.
Тобто доручення Кабінету міністрів ФДМУ "похерив", а натомість майже через 6 місяців 23.04.2012 видає накази № 555 і № 556, в яких йдеться про" ...включаються суб’єкти оціночної діяльності - суб’єкти господарювання приватної форми власності ..."
Звертаю увагу: в Постанові КМУ йде мова "про визначення органу, який проводитиме оцінку нерухомості ...", а ФДМУ своїми Наказами визначає "суб’єкти господарювання приватної форми власності" (а кулуарно визначає конкретні фірми). Тобто спрямовує грошові потоки не в Державний бюджет, як це логічно було б передбачити, навіть читаючи Постанову КМУ, а в приватні руки, з підозрою, в руки однієї чи групи осіб. Це - злочин проти Держави.
Чи я десь не правий?
Jhas
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 17:01
Сам спитав і сам відповідаю. В Законі України "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012-2014 роки", прийнятого 13.01.2012 р. в прикінцевих положеннях йдеться:
Цитата:
4. Установити, що оцінка об’єктів приватизації, а також оцінка іншого майна, майнових прав, у тому числі нормативна грошова оцінка, здійснюється відповідно до законодавства з питань оціночної діяльності, а у випадках оцінки майна, майнових прав для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації) (далі - оцінка для цілей оподаткування), здійснюється відповідно до законодавства з питань оціночної діяльності з урахуванням пункту 5 статті 5 Закону України "Про Фонд державного майна України" суб’єктами оціночної діяльності - суб’єктами господарювання приватної форми власності, виключним видом діяльності яких є оцінка для цілей оподаткування.
Отже, до захоплення і концентрації грошових потоків готувались ретельно і заздалегідь.
Nanaly
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 18:59
"...і сплати інших обов’язкових платежів..." - кто расшифрует?
Последний раз редактировалось: Nanaly (Вс, 10 Июн 2012 19:06), всего редактировалось 1 раз
СЕНСАР
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 19:04
Nanaly писал(а):
і сплати інших обов’язкових платежів - кто расшифрует?
Мабуть держмито, в Пенсійний... може ще щось придумають. Маю на увазі обов'язкові платежі. Ну щоб покращене вже сьогодні життя занадто солодким не здавалося.
zanoza Spammer
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 19:04
Nanaly писал(а):
і сплати інших обов’язкових платежів - кто расшифрует?
Так что входит в перечень "інших обов’язкових платежів" согласно Налоговому Кодексу? В "Проект Інструктивного листа Щодо застосування оціночної вартості" я расшифровки не нашла. налоговый кодекс - это налоги на доход.
Novicheck Гость
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 19:20
!
Moderator8:
2.17 на форуме запрещается публиковать бессмысленные или малосодеpжательные сообщения, не несущие смысловой нагрузки, например, сообщения, содержащие только смайлики. Сообщения типа: «+1», «спасибо» и т.п. не запрещены, однако и не приветствуются, старайтесь не злоупотреблять терпением Администрации.
СЕНСАР
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 19:27
Nanaly писал(а):
Так что входит в перечень "інших обов’язкових платежів" согласно Налоговому Кодексу? В "Проект Інструктивного листа Щодо застосування оціночної вартості" я расшифровки не нашла. налоговый кодекс - это налоги на доход.
Виключний вид їх діяльності - оцінка майна, майнових прав для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (у тому числі правочинів, що підлягають нотаріальному посвідченню та/або державній реєстрації). Очевидно, "інші обов'язкові платежі" - ті, які справляються відповідно до законодавства, зокрема при нотаріальному посвідченні, державній реєстрації, але при цьому не є податком на прибуток. Станом на сьогодні (хоча і не впевнений, що не придумали заднім числом за вихідні чогось нового) при, наприклад, нотаріальному посвідченні договору купівлі продажу квартири продавець мав сплатити ще держмито та збір до Пенсійного.
Novicheck Гость
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 19:35
Novicheck писал(а):
! Moderator8:
2.17 на форуме запрещается публиковать бессмысленные или малосодеpжательные сообщения,
Насколько я понял, мои предложения не имеют для вас смысловой нагрузки? Если это окончательный ответ - то пожалуй вы не только не знаете что такое сеть, но даже и узнать не хотите.
или меня просто с Борманом за компанию?
Moderator8 Moderator
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 19:37
Novicheck писал(а):
или меня просто с Борманом за компанию?
!
Moderator8:
и Штирлицманом в придачу
Jhas
Добавлено:
Вс, 10 Июн 2012 20:31
Державне мито, напевне, відрахування в пенсійний фонд, якщо таке передбачене законодавством.
Феофраст
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 07:09
Справа у тому, що жодний законодавчий акт не містить такого поняття як виключний вид діяльності. Це питання повинно бути врегульовано на законодавчому рівні, наприклад як це передбачено ст.5 ЗУ "Про аудіторську діяльність".
Всі інші, наведені здесь нормативи посилаються на законодавство про оціночну діяльність, яке на теперешний час не передбачає виключного виду діяльності.
КонстантинЛепко
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 08:23
Закон "Про ФДМУ"
Стаття 5. Повноваження Фонду державного майна України
5) у сфері оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності здійснює:
-організовує професійну підготовку оцінювачів, затверджує вимоги до керівників суб'єктів оціночної діяльності та оцінювачів, що працюють у їх складі;
-сприяє створенню конкурентного середовища серед суб'єктів оціночної діяльності;
-забезпечує широке інформування суспільства з питань оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності, стану та особливостей ціноутворення на майно та майнові права;
Исходя из последних событий, нарушены все три подпункта пункта 5 ст.5.
1. Широкого информирования перед началом учебы не было, все держалось в тайне до самого экзамена.
2. Профессиональная подготовка оценщиков по направлению 3 организована не на должном уровне что подтверждается отношением количества учебных центров, проводяших подготовку по направлению 3 к количеству желающих получить квалификацию. Причины сложившейся ситуации в нарушение нормы о широком информировании не комментируются и держатся в тайне. Общественность остается до сих пор в неведении о реальном положении дел об организации учебной базы для подготовки специалистов.
3. Сдерживание получения разрешений учебными центрами на начало подготовки по направлению 3 не способствует, а скорее препятсвует созданию конкурентной среды среди субъектов оценочной деятельности по направлению 3.
Ну вот такое краткое резюме на те события которые произошли за последнии две недели в разрезе Закона "Про ФДМУ"
Учитывая отсутствие графиков обучения (а также неофициальную информацию о расторжении договора с ФДМУ) во всем известном институте необходимо думаю напрямую обращатся в ФДМУ с письменной просьбой организовать индивидуальное обучение каждого обратившегося с последующей организацией сдачи экзамена во исполнение ст. 5 Закона
Феофраст
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 08:42
Фонд державного майна України
Гр.
Місце проживання
ЗАПИТ
про надання інформації
У травні року Фондом державного майна України спільно з Науково-дослідним економічним інститутом України було видані кваліфікаційні свідоцтва оцінювачів за напрямком «Оцінка для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів»
Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та «Порядку ведення державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності», затвердженого наказом Фонду державного майна України №555 від 23.04.2012 року, Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 р.за № 658/20971 прошу надати відомості про оцінювачів, що отримали кваліфікаційне свідоцтво оцінювача за напрямком 3 «Оцінка для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів», в запиті прошу зазначити прізвище ім’я та по батькові оцінювача, номер кваліфікаційного свідоцтва, спеціалізація в межах напрямку та дату його видачі.
Одночасно з цим, прошу повідомити склад Екзаменаційної комісії дату та номер рішення про видачу кваліфікаційних свідоцтв оцінювачів за напрямком Оцінка для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів».
Дата Підпис
Добавлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Проную усім зацікавленим особам звернутися з наведеним запитом. Якщо є доповнення давайте розглянемо.
КонстантинЛепко
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 08:51
Колеги, а никто не пытался получить от ФДМУ информацию о компьютерных программах по направлению 3. Кто автор, кто распространяет, стоимость программ, условия лицензионного использования, наличие сертификации программ? Думаю что ФДМУ как регулятор учитывая что данные вопросы по програмам включены в курс обучения и вынесены на экзамен должен дать такую информацию любому желающему. Не удивлюсь если эта информация окажется тоже тайной или типа этого. Или впоследствии окажется что программы не прошли государственную регистрацию на предмет интелектуальной собственности, либо не отвечают еще каким либо критериям, установленным действующим законодательством. Ну например продают не имея на это права.
Moderator3 Moderator
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 09:06
!
Moderator3:
КонстантинЛепко
Вы нарушаете Правила форума
Цитата:
2.14 запрещена публикация одного и того же или похожих сообщений в нескольких экземплярах, в одной или разных темах («Кросспостинг»);
_________________ Я живу на своїй, Богом даній, землі!
КонстантинЛепко
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 09:11
Moderator3 писал(а):
Извеняюсь
Тоже_Оценщик
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 10:01
Админы , пожалуйста объедините все что против 3 направления и коррупционной схемы в одну тему . Очень трудно отслеживать.
!
admin:
Еще труднее всё это объединить, при этом ничего не потерять и ни кого не обидеть. Объединения не будет больше не просите. У администрации нет столько свободного времени. Спасибо за понимание.
Феофраст
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 10:18
Хто знає дату засідання езаменаційної комісії з приводу видачі кваліф свідоцтв за 3 напрямком?
Добавлено спустя 47 секунд:
Маю вільний час та багато натхнення.
Сергей_К
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 10:33
Феофраст писал(а):
Хто знає дату засідання езаменаційної комісії з приводу видачі кваліф свідоцтв за 3 напрямком
Из квалиф. свидетельства размещенного на одном из 12 сайтов: "Рішення Екзаменаційної комісії від 26.05.2012 р. протокол №1."
І Dima
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 10:33
Я не знаю. Но вот по системе якости, все дозвільні документи повинні містится на сайті фірм, де їх нема! А некоторые сайты вообще не доступны.
Колеги, а никто не пытался получить от ФДМУ информацию о компьютерных программах по направлению 3. Кто автор, кто распространяет, стоимость программ, условия лицензионного использования, наличие сертификации программ? Думаю что ФДМУ как регулятор учитывая что данные вопросы по програмам включены в курс обучения и вынесены на экзамен должен дать такую информацию любому желающему. Не удивлюсь если эта информация окажется тоже тайной или типа этого. Или впоследствии окажется что программы не прошли государственную регистрацию на предмет интелектуальной собственности, либо не отвечают еще каким либо критериям, установленным действующим законодательством. Ну например продают не имея на это права.
"Рішення Екзаменаційної комісії від 26.05.2012 р. протокол №1."
Спасибо.
ТаТа
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 11:36
"Засвідчує про то, гр.__________________________________ спішно склав (склала) кваліфікаційний іспит......"
_________________ "Не прилагай столько усилий, все самое лучшее случается неожиданно."
Габриэль Гарсия Маркес
автолюбитель
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 11:38
КонстантинЛепко
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 11:38
zanoza
Заноза, там только названия програм. На остальные вопросы даже в ФДМУ мне не смогли дать ответ. В частности по данному вопросу общался с Лилией Павловной по тел. 200-36-43. На поставленные вопросы она сказала что ФДМУ не занимается программным обеспечением. Кроме этого сказала, что когда оценщика будете обучать ему все по программам расскажут.
Другой специалист ФДМУ ответила счто программы это Ноу-хау института и фонд не контролирует вопросы применения и распространения этих програм.
Короче замкнутый круг и опять все покрыто тайной.
Вот у меня и возник вопрос, а для чего тогда вопросы по этим программам внесены в экзаменационные билеты если фонд не занимается и не контролирует вопросы применения и распространения этих программ??? И если это ноу-хау института и ФДМУ официально по этим программам не может датьо ответ, то могу ли я свои ноу-хау сдавать на экзамене и использовать в дальнейшей работе?? И вообще, современный программный продукт Офиса (имеется ввиду Ворд и Ексель) и без этих ноу-хау позволяет обеспечить автоматизацию процесса документаоборота, оценки и обработки.
kotor
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 11:40
ТаТа писал(а):
"Засвідчує про то, гр.__________________________________ спішно склав (склала) кваліфікаційний іспит......"
Фрейд рыдает в кустах
Серый Оценщик футбола
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 11:41
ТаТа писал(а):
Хоть тут правду написали
Вообще, наверное, хотели написать "смішно".
_________________ Один раз сделаешь не подумав, сто раз подумав-не переделаешь
SHE Настоящая Блондинка
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 11:42
да всё у них с этими программа нормально, официально и зарегистрировано- просто не все про это знают даже в фонде- кому надо, то тв курсе, Лили Павловне, думаю именно эта информация не нужна,
..вы ж за Лицензии по земле у них тоже переживали- а они есть...так и програмама...я еще раз повторяю- не дураки эту схему придумали! ребята...
у нас на форуме выкладывали примеры программ с подбором аналогов и расчетом ст-ти недвижимости, шо не поните? вот видимо "товар" и нашел потребителя )))))
kotor
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 11:43
КонстантинЛепко
самый главный смысл в этих програмах и ноу-хауах я писал уже
здесь
СЕНСАР
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 14:34
Станом на сьогодні АЖ 3 (три!) заяви в АМКУ. Колеги, тоді про що мова? Якщо в результаті дій ФДМУ щось не сподобалося лише 3-ом з 3000 СОД, тоді це дійсно не антиконкурентні дії і не монополізація, а просто державне регулювання в інтересах більшості.
Sova
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 14:37
СЕНСАР писал(а):
Станом на сьогодні АЖ 3 (три!) заяви в АМКУ. Колеги, тоді про що мова? Якщо в результаті дій ФДМУ щось не сподобалося лише 3-ом з 3000 СОД, тоді це дійсно не антиконкурентні дії і не монополізація, а просто державне регулювання в інтересах більшості.
Завтра відправляемо ще декілька.
ТриждыМать
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 14:56
Черкасская область в пятницу отправила в АМКУ коллективное письмо от имени 21 оценщика.
Шах
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 15:33
СЕНСАР писал(а):
так в АМКУ же отправлялись и коллективные письма от массы оценщиков?
polza
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 15:35
Шах писал(а):
Дійсно, збирали підписи й ФОБІС, й Коваль, й УТО...
І Dima
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 15:57
Завтра отправлю письмо от трех оценщиков! С миру по нитке, мож что и нашкребем)
P.S. Вот думаю как правильно оформить письмо. Оставить так как есть (редакция выложенная на сайте) в шапке никого не указывать, а просто с низу подписаться всем желающим?
Там важна вообще форма письма или нет?
СЕНСАР
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 16:07
І Dima писал(а):
Завтра отправлю письмо от трех оценщиков! С миру по нитке, мож что и нашкребем)
P.S. Вот думаю как правильно оформить письмо. Оставить так как есть (редакция выложенная на сайте) в шапке никого не указывать, а просто с низу подписаться всем желающим?
Якщо, декілька оцінювачів чи СОДів, надсилати окремо. Вибачте за такі запитання, але в мене мало досвіду ділової переписки і складання листів, позовів т. ін.
СЕНСАР
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 16:36
Шах писал(а):
СЕНСАР писал(а):
Оцінювачі, це добре, проте якщо ми апелюємо до ст. 15 ЗУ "Про захист економічної конкуренції", заявниками мають бути суб'єкти господарювання - СОД, права яких порушені внаслідок недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції.
Відправляти потрібно всім. Просто ця гілка присвячена заявам саме до АМКУ.
Добавлено спустя 4 минуты 57 секунд:
І Dima писал(а):
Якщо, декілька оцінювачів чи СОДів, надсилати окремо. Вибачте за такі запитання, але в мене мало досвіду ділової переписки і складання листів, позовів т. ін.
Можна колективний від кількох СОДів. Проте потрібно обов'язково зазначити зворотню адресу та ПІБ керівника того суб'єкта господарювання, хто буде заявником і з ким буде вестися переписка АМКУ
Nanaly
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 18:13
Знакомый поделился опытом. Может поможет.1. Каждое письмо надо начинать с фразы: "Основываясь на Законе "Об обращении граждан, прошу (просим) разъяснить........" Тем самым чиновник обязан ответить по существу и в положенные сроки, высказав свое видение проблемы. Иначе можно пожаловаться, что чиновник нарушает Закон. 2. В каждом письме указать копии, кому еще оно разослано. "В первых рядах" надо ставить самого "главного", тогда нижестоящие вынуждены тоже ответить, а то не дай БОГ вышестоящий узнает, что он отреагировал, а подчиненные проигнорировали. Нехорошо получается. 2. Отметить в тексте письма факты нарушения законодательства, здесь чиновник в ответе вынужден либо подтвердить нарушение (!), либо....... а вот тут уже интересно. Сказал, что очень это ему помогало. Ну очень человек любит писать. Хобби у него такое.
І Dima
Добавлено:
Пн, 11 Июн 2012 20:03
Еще из таких советов, побольше приплетать Конституцию Украины, если это уместно, естественно.
Феофраст
Добавлено:
Вт, 12 Июн 2012 08:12
Подання про скасування кваліфікаційних свідоцтв було видалене, у звязку з цим розміщую його у додатках.
!
Moderator7:
Следите за форумом, Ваша тема была выделена в отдельную тему, что бы не смешивать всё в кучу.
_________________ Век живи век учись, а ...................
Самая большая ошибка это боязнь совершить ее!
Афоризм
... Если вы хотите завести себе кровных врагов - возьмитесь с друзьями за общее дело ...
Феофраст
Добавлено:
Ср, 13 Июн 2012 15:05
A_expert писал(а):
что именно?
Те. що відсутнє встановлене законом поняття виключний видя діяльності, а також порядок отримання права цього права, який встановлюється законом. ФДМУ своїми наказами підминив норми закону. Жалкую разом з вами.
12:30 14.06.2012 "Оціночні “барони” втратили свої відкати?”
За останні роки при угодах купівлі-продажу об'єктів нерухомості та машин фізичними особами, створилася критична ситуація, пов'язана із систематичною несплатою податків і зборів у бюджет України. Такий стан справ було викликано можливістю використовувати при угоді будь яку оціночну вартість. Про необхідність наведення порядку в сфері оцінки, від якої залежать надходження у бюджет; про внесення змін до низки законодавчих і підзаконних нормативно-правових актів; про сертифікацію оціночних компаній, що працюють на українському ринку йтиметься на прес-конференції. Учасники: Сергій Фролов, член Наглядової ради НБУ, член ВГО «Асоціація Фахівців Оцінки», голова правління «Асоціації банківських оцінювачів Україна», член RICS, директор оціночної компанії «Аргумент»; Іван Нестеренко, член Наглядової ради НБУ, заслужений економіст України, чинний голова Аудиторської палати України, президент ВГО «Спілка оцінювачів України»; Костянтин Черниш, член Наглядової ради НБУ, голова виконавчої ради ВГО «Асоціація оцінювачів Україна» (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.
Як мені повідомили з АМКУ, з приводу нашого питання в АМКУ була нарада. Це ж питання піднімалося на нараді в КМУ.
Щодо АМКУ, то станом на сьогодні Цушко начебто налаштований вирішити проблему. Але як буде насправді... поживемо, побачимо.
СЕНСАР
Добавлено:
Вс, 09 Сен 2012 16:48
Публікую (правда з деякою затримкою) відповідь АМКУ на моє звернення... Я на нього не відповідав. Кожен вправі зробити свої висновки щодо того, чи АМКУ спроможний зарадити нашій проблемі.
Спроможний, але у АМКУ немає бажання цьго робити, особливо коли пан Азаров веде подвійну гру з нами. Однією рукою він дає доручення одне, іншою інше. У результаті схема "12 - ти", тільки вже під іншим соусом "схема 200" має пріорітет перед пропозиціями оціночної спільноти. К великому суму!!!
Сергей_К
Добавлено:
Вт, 11 Сен 2012 01:53
СЕНСАР писал(а):
Публікую (правда з деякою затримкою) відповідь АМКУ на моє звернення... Я на нього не відповідав. Кожен вправі зробити свої висновки щодо того, чи АМКУ спроможний зарадити нашій проблемі.
Дуже сподобався п. 1 про Механізм або методику визначення вартості послуг, при цьому, а ні механізму, а ні методики в природі не існує.
Следующая тема Предыдущая тема
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете прикреплять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы в этом форуме